Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.12.2006., 01:46   #1
yeti
Premium

Datum registracije: Oct 2006
komp mi se prilicno usporio....

Ne znam zasto.......mislim da neposredno prije nego to primjetih nisam instalirao nikakve nove programe, pogotovo ne neke koji bi bili stalno aktivni.

A antivirusne zastite hvala bogu imam... Imam aktivirane apdejtani Avira antivirus, ZoneAlarm i neki InfoProcess AntiHook, za kojeg ne kuzim tocno cemu sluzi, al je isto neka zastita
Skenirao sam komp, procesljao ga s novom verzijom Spybot Search&Destroy-a i Free Registry Cleanerom. I sve se cini cisto. E da, napravio sam i defragment obje particije.

Sistem se relativno brzo digne, tu nema nekih kocnica, al kad se Windowsi stabiliziraju programi se osjetno sporije otvaraju i opcenito sve reagira prilicno sporo. Cak mi se cini i da su se Antivirus i ovi programi (Spybot i Registry Cleaner) sporo vrtili tak da su i ti procesi trajali dosta duze nego inace.

Sto se memorije tice, nakon startanja kompa normalno detektira 512 mb rama, kao sto pokazuju i Windowsi...
yeti je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2006., 15:54   #2
IceFisherman
Magister Mundi sum!
Moj komp

IceFisherman's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
pomoglo bi da napišeš koju konfiguraciju imaš tj komponente ..

.. a i mislim da su ti dovoljni antivirus i ZA pokrenuti .. ovo trece "InfoProcess AntiHook" ti netreba biti pokrenuto ( ak je ) uz dobro podeseni ZA i antivirus ..

INTEL PIV 2.6C@3.1 on ABIT IC 7
Sapphire radeon x1650PRO
2x512mb 433mhz Kingmax

WDC 10GB & Hitachi 160GB & Seagate 80GB
AOC 17", LCD, LM760
Win XP PRO SP2 & SUSE 10.1
Aopen H600B black pearl & Fortron 350W

www.crazywarriors.com
IceFisherman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.12.2006., 14:07   #3
yeti
Premium

Epox 8rda3+
Athlon XP 2800+ barton
2x256mb kingmax tinyBGA
Gigabyte 6600GT
HDD WD 40 GB
napajanje enermax 300W
Lite on DVD rom
pržilica LG H22L

Nedavno su promijenjeni napajanje i pržilica, koji, koliko znam, rade bez greške. Napajanje je promijenjeno prije koji mjesec, a problem sam uočio prije kojih tjedan, dva...
Na momente mi se učini da je sve u redu, ali onda opet vidim da mu treba skoro 10 sekundi da otvori minijaturni notepad txt file s desktopa pa baš i nisam siguran....

U nekom drugom topicu sam pisao da imam problema s nestajanjem task managera (ctrl+alt+del), ali nekad ga uspije otvorit (i prikazat) na nekoliko sekundi pa kad odem na 'performance' procesor bude na 100%. Mislim da je prije, kad mi se task manager zadržavao još koju sekundu duže, ta vrijednost padala na 2-4% par sekundi nakon otvaranja task managera. Sad mi jednostavno prebrzo nestane (a komp vjerojatno presporo reagira) tako da nema promjene vrijednosti u tih 2-3 sekunde koliko mogu gledat 'performance'.
Staro 06.12.2006., 14:28   #4
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor yeti Pregled postova
Ne znam zasto.......mislim da neposredno prije nego to primjetih nisam instalirao nikakve nove programe, pogotovo ne neke koji bi bili stalno aktivni.

A antivirusne zastite hvala bogu imam... Imam aktivirane apdejtani Avira antivirus, ZoneAlarm i neki InfoProcess AntiHook, za kojeg ne kuzim tocno cemu sluzi, al je isto neka zastita
Skenirao sam komp, procesljao ga s novom verzijom Spybot Search&Destroy-a i Free Registry Cleanerom. I sve se cini cisto. E da, napravio sam i defragment obje particije.

Sistem se relativno brzo digne, tu nema nekih kocnica, al kad se Windowsi stabiliziraju programi se osjetno sporije otvaraju i opcenito sve reagira prilicno sporo. Cak mi se cini i da su se Antivirus i ovi programi (Spybot i Registry Cleaner) sporo vrtili tak da su i ti procesi trajali dosta duze nego inace.

Sto se memorije tice, nakon startanja kompa normalno detektira 512 mb rama, kao sto pokazuju i Windowsi...
Pogledaj da ti ovaj antivirusni nema uključenu neku opciju tipa "real time scan", mi imamo na faksu isti antivirusni i iste simptome kao što opisuješ, i administrator mi je rekao da je navodno u tome problem
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 06.12.2006., 20:31   #5
yeti
Premium

Još jednom skenirah s Avira Antivirusom (all files) i ništa nije našo, al sam u reportu dobio ova upozorenja, pa ako neko iz toga može nešto zaključit...

C:\hiberfil.sys
[WARNING] The file could not be opened!
C:\pagefile.sys
C:\Documents and Settings\LocalService\NTUSER.DAT
C:\Documents and Settings\LocalService\ntuser.dat.LOG
C:\Documents and Settings\LocalService\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows\UsrClass.dat
C:\Documents and Settings\LocalService\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows\UsrClass.dat.LOG
C:\Documents and Settings\NetworkService\NTUSER.DAT
C:\Documents and Settings\NetworkService\ntuser.dat.LOG
C:\Documents and Settings\NetworkService\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows\UsrClass.dat
C:\Documents and Settings\NetworkService\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows\UsrClass.dat.LOG
C:\Documents and Settings\Tibor\NTUSER.DAT
C:\Documents and Settings\Tibor\ntuser.dat.LOG
C:\Documents and Settings\Tibor\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows\UsrClass.dat
C:\Documents and Settings\Tibor\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows\UsrClass.dat.LOG
C:\Documents and Settings\Tibor\Local Settings\Temp\Perflib_Perfdata_f0.dat
C:\WINDOWS\system32\config\default
C:\WINDOWS\system32\config\default.LOG
C:\WINDOWS\system32\config\SAM
C:\WINDOWS\system32\config\SAM.LOG
C:\WINDOWS\system32\config\SECURITY
C:\WINDOWS\system32\config\SECURITY.LOG
C:\WINDOWS\system32\config\software
C:\WINDOWS\system32\config\software.LOG
C:\WINDOWS\system32\config\system
C:\WINDOWS\system32\config\system.LOG
C:\WINDOWS\Temp\ZLT067d5.TMP
C:\WINDOWS\Temp\ZLT067d8.TMP
Staro 06.12.2006., 20:48   #6
yeti
Premium

Citiraj:
Autor Babaloo Pregled postova
Pogledaj da ti ovaj antivirusni nema uključenu neku opciju tipa "real time scan", mi imamo na faksu isti antivirusni i iste simptome kao što opisuješ, i administrator mi je rekao da je navodno u tome problem
Hm.....ne pod tim imenom, ali čini se da ima. Ovo dole je cijeli tekst iz helpa na tu temu (dakle ne obični Scan, nego Guard).
Sad sam to isključio, al trebat će mi malo vremena da osjetim eventualno ubrzanje. S druge strane, čini mi se da sam usporenje osjetio dosta nakon instalacije Antivirusa, tak da nisam siguran da je to uzrok (no moguće je).
Zanima me još koliko je ova funkcija važna (ako imam Firewall), odnosno koliko sam ovim isključivanjem smanjio sigurnost? Jel i ostali antivirusni programi imaju takvu opciju pod default?

Configuration :: Guard

Scan

You will normally want to monitor your system constantly. To this end, use the Guard (= on-access scanner). With this you can scan all files that are copied or opened on the workstation for viruses and unwanted programs "on the fly".
Scan mode

(This option is not available for Windows 98/ME.)
Here the time for scanning of a file is defined.
Scan when reading

If this option is enabled, the Guard scans the files before they are read or executed by the application or the operating system.
Scan when writing

If this option is enabled, the Guard scans a file when writing. You can only access the file again after this process has been completed.
Scan when reading and writing

If this option is enabled, the Guard scans files before opening, reading and executing and after writing. This option is enabled as the default setting and is recommended.
Note
To obtain maximum security, you should have enabled this option. However, please note that this may reduce the computer performance, as files may be scanned more than once.
Files

The Guard can use a filter to scan only files with a certain extension (type).
All files

If this option is enabled, all files, irrespective of their content and their file extension, are scanned for viruses or unwanted programs, i.e. the filter is not used.
Note
If All files is enabled, the button File extensions cannot be selected.
Smart Extensions

If this option is enabled, the selection of the files scanned for viruses or unwanted programs is automatically chosen by Avira AntiVir PersonalEdition Classic. This means that Avira AntiVir PersonalEdition Classic decides respective of their content, wether the files are scanned or not. This procedure is somewhat slower than Use file extension list, but more secure, since not only on the basis of the file extension is scanned.
Note
If Smart Extensions is enabled, the button File extensions cannot be selected.
Use file extension list

If this option is enabled, only files with a pre-defined extension are scanned. All file types that may contain viruses and unwanted programs are pre-defined. The list can be edited manually via the button File extension. This option is enabled as the default setting and is recommended.
Note
If this option is enabled and you have deleted all entries from the list with file extensions, this is indicated with the text "No file extensions" under the button File extensions.
File extensions

With the aid of this button, a dialog window is opened in which all file extensions are displayed that are scanned in the Use file extension list mode. Default entries are set for the extensions, but entries can be added or deleted.
Staro 06.12.2006., 23:24   #7
Babaloo
In the lab...

Babaloo's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Mislim da ti je problem u ovome prvome "scan". Uostalom probaj malo vrtiti sa isključenim tim vragom pa ćeš vidjeti. A možda da isključiš to potpuno, pa svakih tjedan dana proskeniraš komp i zdravo đaci...
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture
Babaloo je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2006., 11:20   #8
yeti
Premium

Citiraj:
Autor Babaloo Pregled postova
Mislim da ti je problem u ovome prvome "scan". Uostalom probaj malo vrtiti sa isključenim tim vragom pa ćeš vidjeti. A možda da isključiš to potpuno, pa svakih tjedan dana proskeniraš komp i zdravo đaci...
I jesam to isključio, čitavu tu Guard funkciju (bila kombinacija normalnog Scana i tog on-the-fly Guarda). Mislim da se sve skupa ubrzalo za nijansu, al još uvijek mi se čini da je prije bio brži. Možda mi se samo čini...
Staro 11.12.2006., 11:23   #9
stipe_k
Premium

stipe_k's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
skeniraj sve moguće s tuneuputilities
stipe_k je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2006., 14:33   #10
yeti
Premium

Task Manager -> Performance

Kad ga otvorim CPU Usage je na 100% pa padne na 0-4%. Kad pokrenem neki program (makar i nešto najsitnije tipa txt fajl s 2 reda teksta) opet skoči na 100% dok se ne stabilizira. Budući da se sve sporo otvara pretpostavljam da je problem u tom "zagušenju" procesora i vjerujem da je problem ovdje:

http://support.microsoft.com/kb/890582/en-us

Problem je što ne nude direktan download hotfixa... CENSURED

Ostatak zadrži za sebe...

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.12.2006. u 15:51.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.12.2006., 16:56   #11
yeti
Premium

Hvala na ispravci.....bas se pitah dal se smije il ne smije...
Staro 12.12.2006., 17:15   #12
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Hvala na ispravci.....bas se pitah dal se smije il ne smije...
ne bi se smio pitati....to bi trebal znati ak si pročtal pravila....
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2006., 00:39   #13
yeti
Premium

Istina, al s druge strane svašta viđam po forumima (vjerojatno ovdje ne) čega sigurno ne bi smjelo bit pa se niko ne obazire...
Ubuduće ću pamet u glavu
Staro 03.01.2007., 12:45   #14
yeti
Premium

Jel zna itko kako riješiti ovaj problem??
Jel uninstall SP2 šteti trenutno instaliranim programima na kompu ili sve ostaje kako jest? Budući da SP3 izlazi u drugoj polovici 2007., mislim da nemam drugih opcija.
Staro 03.01.2007., 12:58   #15
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Jel zna itko kako riješiti ovaj problem??
Jel uninstall SP2 šteti trenutno instaliranim programima na kompu ili sve ostaje kako jest? Budući da SP3 izlazi u drugoj polovici 2007., mislim da nemam drugih opcija.
Cuj, ove sve opcije su nesigurne, na tvom mjestu bacio bi jedan clean instal na formatirani c: disc . Znam da nije idealno rjesenje ali mislim da prije ili kasnije dolazis na tu soluciju, krpanje ti se ne isplati, cisti gubitak vremena...

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2007., 16:54   #16
yeti
Premium

Nedavno sam formatirao C disk zbog nekog problema pa kad sam frisko instalirao SP2 doso sam tu di jesam - tako da ne bi opet ponavljao postupak.
Staro 03.01.2007., 17:01   #17
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Nedavno sam formatirao C disk zbog nekog problema pa kad sam frisko instalirao SP2 doso sam tu di jesam - tako da ne bi opet ponavljao postupak.
Ajd udji u "Safe mode" pa reci kako radi, isprobaj ono sto te koci, txt dokument...itd. Ako radi normalno, problem ti je u driveru odredjene komponente koji ti se kolje s necim. Provjeri...

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 03.01.2007., 17:03   #18
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
možda bi bilo najbolje da nanovo windowse staviš, sa integriranim sp2 u sebi...
i proskeniraj HijackThis-om, možda ti se neka gamad naselila.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 03.01.2007., 17:08   #19
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
možda bi bilo najbolje da nanovo windowse staviš, sa integriranim sp2 u sebi...
i proskeniraj HijackThis-om, možda ti se neka gamad naselila.
: bonker : Manje duvaj

Citiraj:
Originally Posted by yeti

Staro 03.01.2007., 17:12   #20
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
Autor nino5 Pregled postova
: bonker : Manje duvaj
a čuj, ako mu je SP2 zeznuo stvar, a meni se čini da je, ne vidim mu alternative nego nanovo stavljati windowse sa integriranim SP2, jer kolko sam ja skužio, on je prvo stavio windowse, a onda posebno SP2 : stoopid
ali možda bi i trebao malo smanjiti...
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2007., 22:29   #21
yeti
Premium

Citiraj:
Autor nino5 Pregled postova
Ajd udji u "Safe mode" pa reci kako radi, isprobaj ono sto te koci, txt dokument...itd. Ako radi normalno, problem ti je u driveru odredjene komponente koji ti se kolje s necim. Provjeri...
Mozda si u pravu, u safe modu se sve otvara neusporedivo brze nego kad se normalno dignu windowsi. Jedno 3-4 puta brze Mali txt fajl se su SF otvorio trenutacno, a sad mu treba 3 sekunde, dok je npr. word fajlu tamo trebalo nekih 2-3 sekunde, a sada oko 10. Ma sve zivo je usporeno, evo winamp mi se otvarao 15-20 sekundi (tamo naravno puno manje). Kad se otvori onda sam program radi ok (bar mislim), ali procesor je zagusen pri otvaranju - skace na 100% i stoji na tom postotku dok u potpunosti ne otvori program.

Zadnje sto sam radio oko kompa je bilo to da sam zamijenio CD przilicu DVD przilicom, LG H22L, koja btw inace radi bez problema.
Sta da napravim?
Staro 06.01.2007., 02:18   #22
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Za početak, vrati natrag CD pržu kak je i prije bilo...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2007., 14:24   #23
yeti
Premium

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Za početak, vrati natrag CD pržu kak je i prije bilo...
Naravno da neću. : stoopid
Staro 06.01.2007., 14:59   #24
Enigma neo
Premium
Moj komp

Enigma neo's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
A antivirusne zastite hvala bogu imam...
Možda ti se međusobno kolju ti antivirusi što ih imaš u PC-u,ja recimo imam NOD 32 i AVG 7.5 i nema problema,međusobno se vole i ja zadovoljan!
Lijepo ti ostavi 1 antivirus i 1 antispyware a ostalo pobriši.
Enigma neo je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2007., 15:53   #25
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Naravno da neću. : stoopid
Ajd razmisli malo zašto sam to rekao prije nego što opet nešto lupiš...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2007., 16:13   #26
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Moj savijet nakon svega je da otvoris device manager:
Pogledas u TABu od Primary i Secondary IDE controllera je li u PIO ili DMA modu.
Ako je PIO, tu je tvoj problem.
Reinstaliraj IDE kontrolere i restartaj. Kad nadje "nove uredjaje" i ponovno ih instalira - još jedan restart.
I nakon toga pogledati je li prebacio uređaje u DMA, a ako nije - ručno ih prebaci.
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2007., 11:52   #27
yeti
Premium

Citiraj:
Autor Zvone2772 Pregled postova
Moj savijet nakon svega je da otvoris device manager:
Pogledas u TABu od Primary i Secondary IDE controllera je li u PIO ili DMA modu.
Ako je PIO, tu je tvoj problem.
Reinstaliraj IDE kontrolere i restartaj. Kad nadje "nove uredjaje" i ponovno ih instalira - još jedan restart.
I nakon toga pogledati je li prebacio uređaje u DMA, a ako nije - ručno ih prebaci.
Oba su u DMA (if available), a pored njih još imam i "NVIDIA NForce MCP2 IDE Controller".

Pod DVD/CD ROM devices gdje su poimence naveda dvd prza i dvd rom pise kod oba "driver version: 5.1.2535.0".
A kod IDE ATA/ATAPI Controllers primary i secondary IDE Channel imaju druge drajvere - jel bi mozda trebali bit isti??
Jer prije pod ovim IDE Controllers nisam imao nista osim NVIDIE dok nisam napravio uninstall pa ih je nakon restarta automatski prepoznao...

Citiraj:
Znam, sorry i hvala za savjet.
Sinulo mi kasnije, al mrsko mi je otvarat komp pa sam skloniji prvo isprobat softverska rjesenja...
I sta kad bi nakon povratka CD przilice ispalo da radi normalno - koji bi bio sljedeci korak vezan uz novu DVD przu?
Staro 07.01.2007., 11:58   #28
yeti
Premium

Pod DVD/CD ROM devices gdje su poimence naveda dvd prza i dvd rom pise kod oba "driver version: 5.1.2535.0".
A kod IDE ATA/ATAPI Controllers primary i secondary IDE Channel imaju druge drajvere - jel bi mozda trebali bit isti??
Jer prije pod ovim IDE Controllers nisam imao nista osim NVIDIE dok nisam napravio uninstall pa ih je nakon restarta automatski prepoznao...
Staro 07.01.2007., 12:01   #29
yeti
Premium

Citiraj:
Znam, sorry i hvala za savjet.
Sinulo mi kasnije, al mrsko mi je otvarat komp pa sam skloniji prvo isprobat softverska rjesenja...
I sta kad bi nakon povratka CD przilice ispalo da radi normalno - koji bi bio sljedeci korak vezan uz novu DVD przu?
Staro 07.01.2007., 12:57   #30
Zvone2772
interferometar
Moj komp

Zvone2772's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Nisam imao slučaj, ali sam načuo da baš Nvidiini driveri za IDE kontroler rade sr***nja. Probaj stavit generički windowsov...tko zna, možda se stanje sredi.
Kod mene je bio slučaj da mi je čak i Intelov kontroler upropastio stvar na jednom računalu pa sam stavio onaj generički windows driver i od tada sve 5.
Sa VIAom koliko god bila malčice inferiorna Nforcevima (u overclocku uglavnom), takve stvari mi se nisu događale.
Zvone2772 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno