|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Dali bi mi trebale brejkat igre?
Ovako imam amd athlon64 3000+, nvidia 7600gt, i 1gb rama. Ukoliko igre nafrljim do kraja javljaju se brejkovi (kao nizak framerate) tako da vas molim da mi kažete mišljenje o tome. Dali kupiti još rama.....ili....? Mislim da mi se to nebi trebalo zbivat jer je moj komp praktički recommended kofiguracija kod 95% igara(dok to nije slučaj kod npr gothic koji zahtijeva 1.5gb rama). Nemam virusa, windowsi su prije mjesec dana instalirani, nemam nikakvih programa u pozadini koji bi ga gušili.....tako da neznam. Igre poput Company of heroes ili Joint task Force moram neke stvari malo smajnit tako da je većinom high, oblivion i black and white 2 relativno glatko rade(bolje). Ali zaima me zasto se ovdje ovo događa. E da hdd je brz, kao i frekvencija rama tako da vjerujem nije u tome problem Hvala na pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Kako misliš "igre nafrljim do kraja",jel uključiš AA i AF,ako da onda je "problem" u tome što tvoja grafa ima 128bitnu memu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
grafička ti je slaba, mislim nije dobra je to grafička, ali to što tražiš od nje da nove igre pri velikoj nafrljenosti tera bez beda je fakat teško i za znatno jače grafičke od tvoje... |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
čuj možda ti trebaš nešto drugo, no pogledaj malo na podforumu igre, pa nemožeš to sve vrtiti na full sa grafom od 1000kn, inače grafa je jako dobra za taj novac, no za stvari koje ti hoćeš treba ti grafa od 2500kn i još giga RAMa |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Killing monsters
Datum registracije: Nov 2005
|
@ivano&bad::cat Bez uvrede ali...NIJE vam potrebna jaca grafa. Potrebno je samo znati snagu grafe koju imate i biti racionalan u video postavkama u igrama. 7600GT kartice bez problema mogu tjerati praktichki sve igre na 1024x768 sa kombinacijom medium/high detalja (pa i vishe od toga). Ali nemojte pretjerivati pa od nje ochekivati glatku vozhnju na 1600x1200 sa svim djidjama ukljuchenim (AA. AF). Ali...ako imate love - kupujte sho god zhelite. Ivano, ja bih osobno prije uzeo josh jednu gigu rama nego mjenjao tu 7600GT (sjetimo se svih onih pricha o skorom dolasku DX10 grafulja, itd..itd.). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Killing monsters
Datum registracije: Nov 2005
|
@mad duke Ovaaaj...shto tu nije jasno? Treba najprije prochitati pa onda davati komentare. Ja rekoh da je za igranje na 1024x768 sa medium/high detaljima sasvim dovoljna 7600GT, dok je pak za veche rezolucije i sve djidje ukljuchene ipak potrebna jacha grafa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
E ovako: Imao sam 7600GT i bio sam jako frustriran brejkanjem. Prateci framerate shvatio sam da je za ugodno igranje neophodno da je framerate "zakucan" na frekvenciju osvjezavanja monitora, uz ukljucen Vsync, pogotovo kod LCD-ja, gdje je Vsync obavezan. Cim framerate padne ispod 60(u slucaju da je frekva monitora 60Hz) osjeti se trzanje. Ne mora to biti neko strasno trzanje, ali se osjeti. Fazon je u tome sto 7600GT nije dovoljno jaka da u svim danasnjim igrama sa high postavkama obezbijedi tih esencijalnih 60Hz(opet govorim za LCD). Potrebno je skresat detalje, a AA i AF zaboraviti. Primjera radi, meni je CoD2 u MP isao sasvim glatko na 1440x900(sto je jednako zahtjevno kao i 1280x1024), DX7, sve teksture na max, 4xAA i 8xAF, Vsync naravno On. I framerate je rijetko padao ispod 60 FPS-a, jedino kad je zesca borba. Dok je recimo stekalo na 1024x768 i DX9, teksture na normal, AA i AF iskljuceni. Nije 7600GT uopce slaba grafa, ali je cinjenica da su danasnje igre iznimno lose optimizirane, tako da je nemoguce igrati ih na high s jednom 7600GT. Sorry na podugom postu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
ako oces nafrljivati igre ubodi si 7900gs ovu subotu u linksu po 1299kn... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Znači mislite da je grafa? Inače, ne uključujem aa i af, te igram na rezoluciji 1024*768. Ja sam brio da je grafulja dosta jaka da sve ovo vrti.....ali očito nije. Mislim frekvencija gpu/ram je 560/1400 sto mi je jako brzo ali to sto je 128bitna je valjda problem. A što mislite o kupnji rama? Loša odluka? To bi me koštalo nekih 350kn. Dali bi što promjenilo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Mogao bi ju prodat za minimalno 1000kn. Ispod 1000kn ne ići: nono :. No naravno, nikako ju se NE ISPLATI prodavat. I pretpostavljam da je riječ o pci-e grafi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Ma daj....kaj toliko mogu dobit za nju. Evo sada sam vidio tipa na bugovim oglasima traži za nju manje od 1k kn. A šta misliš od prodaji ove za 1k kn i kupovanji za do 1300kn? Imam 300 kn pa me zanima dali bolje prodati i kupiti novu grafu ili kupiti za 350kn još gigu rama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Max. za polovnu 7600GT je 900kn. 1000kn samo ako je recimo sa Zalmanom VF700, a i to je nategnuto. @Ivano, malo bolje podesi detalje u igrama, nemoj samo nafrljit sve na max ![]() 2GB ti nije potrebno jos neko vrijeme, istim sam si stvarima razbijao glavu prije par mjeseci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Komp koji imas ti je cisto solidan u ovom trenutku, vjeruj mi da bi neke igre stekale i da ubacis 7900GT. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...31488077454243 ? |
|
![]() |