|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
AMD Dual-Core Optimizer + MS hotfix
baš gledam na xtreme forumu, i dosta ljudi stavlja novi MS-ov hotfix za AMD dual core... http://www.microsoft.com/downloads/d...E#RelatedLinks zanima me kakva su iskustva sa ovim patchevima i hotfix-ovima, jel su primjetne koje razlike u brzini i stabilnosti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
jel treba kakav optimizer za pentiume D i c2D ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() |
#8 |
Registered User
|
isprobao sam sve žive kombinacije sa tim patchevima... i najbolje mi radi kad se ovak podesi čista instalacija: 1) instalacija AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor Driver for Windows XP 2) instalacija Microsoftovog hotfixa za dual core KB896256 3) i na kraju AMD Dual-Core Optimizer glavni izvor je xtremesystems forum, ali pošto je microsoft izdao novije verzije hotfixeva, više nema potrebe za editiranjem registrija ili boot inija. sigurno se pitate što se dobiva sa ovim s twekanjem i krpanjem, kod mene 1-5% brže kodiranje videa, riješeni su neki problemi sa igrama i sistem je stabilniji, naravno i subjektivni dojam nešto bolje "reaktivnosti" generalno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Sorry evo ispravit cu se... Updejtanjem su stvari krenile mnogo glađe. Ispočetka nisam baš griza da je to istina, međutim moje indicije su dodatno potvridili i drugi koji su updejtali ovaj patch za višejezgrene procesore. I to se najviše u igrama osjetilo jer su bez toga jako puno legale i trzale bez obzira koliko procesor bio OC-an. Ovaj patch je to svakako prominija to mogu garantirat. Prije nekih 15-ak dana sam stavljao friške windowse sa SVIM zadnjim zakrpama + dx i mašina se ponaša jednako dobro, dapače radi još bolje... ![]() Ovdje je riječ o AMD-u (x2) mada je POTPUNO ista situacija kad govorimo i o Intelu (također duo braća). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pink Floyd fan
|
E hvala baš ću staviti sutra, zajedno sa AMD dual core optimizerom.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
LAcy ajde pa javi rezultate ![]() Nadan se da bu pomoglo, također u kombinaciji sa ovim što je jonyb naveo u postu #8. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Hotfix nije potreban ako ne koristite AMD Cool'n'Quiet ili Intel SpeedStep (gv3) tehnologiju. Win XP ima problema sa očitavanjem workloada što rezultira "rušenjem" frekvencije proca kad ovaj radi u nekom power saving modu. No da ne laprdam bezveze : http://www.intel.com/technology/itj/...erformance.htm Obratite pažnju na donji dio članka, Applications with Imbalanced Threading Model
![]() |
#13 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Cool' n' Quiet je sasvim nešto drugo, u prilog ide prvenstveno korisnicima prijenosnih računala jer je broj onih korisnika koji danas ne OC-aju svoje stolno računalo jako mali ili znatno manji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Thx na savjetu.
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
ovaj dual core optimizer donosi samo poboljšanje u nekim igrama, on nije neophodan za stabilan rad ili bolje preformanse. štoviše nekima zna raditi probleme. stoga ak sve dobro funkcionira bez njega nema potrebe za instalacijom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nemoraš ništa instalirati, ako imaš optimizer možeš ga staviti ali nije neophodno... Ja ga imam na Visti ali nisam nikakvu razliku primjetio s njim ili bez njega...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|