|
![]() |
#1 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
XILENCE ICOOL XPF120.R ventilatori - dojmovi?
EDIT: kratki osvrt ovdje. ![]() Molio bih par rijeci o ovim ventilatorima, planiram uzet jednog ili dva. Naletio sam tu i tamo da ih je netko spomenuo na forumu, ali vise ne pamtim da li su ih hvalili ili kudili... naravno, tisina je najbitnija, ali i trajnost. Da mi nebi nakon par mjeseci lezajevi poludili... uglavnom, dilema je ili taj Xilence ili stari dobri GT Silentblade? ![]() http://www.feniks-kompjutori.hr/info.asp?id=0901124 http://www.levicom.de/xilence/en/xpf120.r.htm Uglavnom bi ih drzao na 7V ![]() Hvala : hello2 :
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 Zadnje izmijenjeno od: ^SuperUnknown^. 24.12.2006. u 13:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Ako ideš na 7V nećeš sigurno imati problema s trošenjem ležaja... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Nemaju ga vise u Feniksu (upravo sam zvao, taman se ponadao da su došli) , a nece im doci prije nove godine ![]() Prošli tjedan sam išao po njega, rekli su da bi trerbao doči ovaj tjedan : hello2 :
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Ja ga imam ... Kupio na "nagovor" fleksa ... Na 12V ja ga *NE CUJEM*, ali ok, nisam mjerodavna osoba jerbo nisam nojz frik ili kak se vec ono fancy nazivate! Glupo mi ga je bilo stavljat na 7V jer na 12V je ebeno tih! 12V = 1200 RPM-a uz odlican protok zraka! Svakako si ga kupi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Dakle, ventovi su dobri i vrijede tu lovu? Bolji od Glaciala?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
JA: "dobar dan, trebam ATA 100 kabel" Pica: "hmmmmmmm" (faca ko da sam je trazio one stvari) JA: (u sebi) "bokte*ebo, necu valjda morat cjenik u ruke i izdiktirat od slova do slova kako pise na cjeniku da bi uspjela nac sto trebam" Pica: "zao mi je, ne drzimo... ATA..... hmm... TO sto ste trazili". JA: "jeste sigurni?" Pica: "paaa...da". JA: "ali zvao sam prije 10 minuta da provjerim da li imate... " *uzimam cjenik* "IDE kabel za disk - TO TREBAM" Pica: "aaaaaa, to imamo" : roller : Ili kad sam liku 5 puta slovkao "A s s r o c k P 4 i 8 6 5 G" i nikak nije uspio nalazit ![]() Enivej, ne spada ovo bas tu, ali morao sam. FLEKS?? : hello2 : : hello2 : Daj koji dojam o tim ventovima! : cheers2
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ak neko treba ventove mogu uzet u dezeli, naravno ako imaju... Inace, samo da znate meni su SVI ventovi u kucistu xsilence ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prečupavi mod
|
Mrak ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Dečki, pošto nije lijepo od mene da vam editiram postove, još jedan koji nema veze sa ventilatorom i tema će biti lockana. Dajte se bavite onime što je tema, a za doživljaje iz dućana imate drugi topic!
![]() |
#12 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja upravo 2 kom. maknuo iz kompa, jer su mi glasniji nego CM-ovi koje imam...nazalost ![]() Naravno, na 7V su... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
JDM
|
Ovih dana se nadjemo na kavi pa ces mi dati ta dva primjerka da vidim sto je sa njima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prečupavi mod
|
Evo Tomo mi je posudio svoj vent da si ga isprobam, svaka cast Tomo, imas pivchugu za ovo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ima li koja dobra duša tu u ZG da kad bude iša do fenksa kupit nešto da mi uzme 1 takav (120mm, možda i jedan 92mm ako postoji) i pošalje poštom? Jer mi naručivanje venta od 50kn i isto toliko overseasa nije baš isplativo ![]()
![]() |
#19 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
U Feniksu imaju samo 120mm....tj. imali su, nema ih vise... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja imam Xsilence i sasvim slučajno sam ih našao u Feniksu kad sam tražio nešto, vidim da ih više nemaju ![]() ![]() Meni su 2 komada na 7V i rade ko bebe, ne čuju se - FKT style ![]() Mene ful zanima kakav je onaj Xilenceov cooler za proc.
![]() |
#22 |
Premium
|
Fleks ako ces ic vani po to obavijesti "pucanstvo" . Vidis da ima zainteresiranih jer imam neki dojam da toga vise nece biti u Feniksu.
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prečupavi mod
|
Evo kako obecah, bacam par dojmova... Dakle, vent dolazi u svojoj kutiji bez icega ostaloga (ili mi Tomo nije dao), uostalom sta ima jos dolazit s obicnim ventilatorom? EDIT: kaze Tomo da dolaze jos 4 sarafa za montazu (u vrecici), ali da je bik i da je zaboravio ubacit hehe ![]() Na poledjini kutije je tablica sa osnovnim podacima i karakteristikama, a o vjerodostojnosti istih malo kasnije. ![]() ![]() ![]() Sam ventilator djeluje prilicno kvalitetno izradjeno, dolazi sa 4 i 3-pinskim prikljuckom. ![]() ![]() Moram priznat da me ventilator na prvo paljenje prilicno neugodno iznenadio svojim radom na 12V. Pri tih nazivnih 1400rpm se poprilicno cuje, ali odmah sam shvatio da je to ustvari brum protoka zraka, kojeg gura poprilicnu kolicinu. Svejedno, ne pada mi na pamet drzati ga na 12V. Pri 7V razina buke opada drasticno, protoka doduse i dalje ima. Za tu razinu "buke" odlicno. Lezajevi su vrlo tihi, cuje se zujanje tek kad se nabije uho na ventilator i to jako slabo. Evo snimki: http://public.carnet.hr/~msuvak/hw/x...ilence_12v.mp3 http://public.carnet.hr/~msuvak/hw/x...xilence_7v.mp3 http://public.carnet.hr/~msuvak/hw/x...e_lezajevi.mp3
![]() ![]() ![]() Sto se tice smanjivanja broja okretaja treba napomenuti da se ventilator uspijeva startati tek na 6.66V ![]() Minimalni napon pri kojem se jos uvijek okrece iznosi tocno duplo manje, 3.33V. Moj zakljucak: ventilatori za svojih 45kn koliko kostaju u Feniksu (tko zna hoce li uopce vise dolazit u Feniks i da li ce cijena ostat ista) je fenomenalna kupnja za onoga kome treba dobar protok i prilicno tih ventilator, koji ima potencijala raditi vrlo zadovoljavajuce i na dosta manjim okretajima.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 Zadnje izmijenjeno od: ^SuperUnknown^. 30.07.2008. u 00:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
JDM
|
@Tomo: jel to onaj koj sam ti ja nabavil? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Zvao sam danas Feniks , kazu da su ih narucili te da bi trebali stic poslije nove godine.
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Prečupavi mod
|
Odlicno ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Jos nisu stigli. Navodna za 2 tjedan. Znaci racunaj 5.2.07
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Pas mater, sad sam ih mogao dobit, stigli bi mi u srijedu. Vidim valja mi cekat. ![]() Treba ubijedit Linksovce da nabave kompletnu liniju Xilence ventova, ako itko "slusa" svoje kupce onda je to Links. Brijem da bi bili medju najprodavanijim... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|