Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.12.2006., 13:45   #1
Seafreak
Mali od soli...
Moj komp

Seafreak's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Exclamation OC ATI 9600pro vs. 9550 Extreme HELP PLEASE!

Molim savjet eksperata na ovom forumu. Radi se o dvije graficke:
Gigabyte radeon 9600 Pro 128mb (128bit) Tvornicki: GPU 400, MEM 250 (500DDR) i Gecube radeon 9550 Extreme 128mb (128bit) Tvornicki: GPU 445 , MEM 325 (650 DDR).

9600pro ima pasivni mali hladnjak i radi solidno. Overclockao sam ju na GPU 475, MEM 280 (560DDR) i radi ok uz jako zagrijavanje. Ne znam koliko ali kad je taknem sprzi mi prst, ali radi stabilno. Testirao sam atitray tools benchmarkom i dobio 1063.56 bodova.

9550 extreme ima masivni hladnjak koji prekriva i memoriju s velikim ventilarorom. Nju sam probao overclockati ali nije islo. Cim malo dignem frekvencije odmah se srusi komp ili mi se javi onaj ati debuger. Probao sam ukljuciti Ati overdrive ali ista prica... ZASTO????
Njezine frekvencije su tvornicki namjestene na GPU 445 , MEM 325 (650 DDR) te sam ju takodjer testirao u Atitraytools benchmarkom i dobio 1086.84 rezultat. 3Dmarka 03= 3829 3dmarks

Recite vi meni ljudi koja je sema s tom Gecubeovom karticom i zasto je ne mogu clockati. Temperatura joj ne prelazi 30stupnjeva pri najvecem opterecenju i iman osjecaj da se ima sta iscidit iz nje. : CoolRamb

P.s. Imam stari p4 2.4 s DFI I845 (intelov chipset) koji nema AGP 8x vec samo AGP 4x, 512mb DDR (266Mhz), 22“ LCD Fujitsu Siemens L22-1W spojen preko D-Sub jer nema DVI, itd...

Unaprijed se zahvaljujem
Seafreak je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2006., 14:19   #2
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
nemora se svaka grafa clockat ko luda. ova 9550 extreme je vec dosta tvornicki nafrljena i moguce je da joj je to max al svejedno mislim da mora ic bar na 500mhz za gpu.
inace pod ovaj pasivac na gigabyticu bi ti bilo dobro stavit kakav ventic da puse po njemu i sigurno bi jos dobio na ocu. ko zna mozda dignes gpu vise neg na ovoj extreme verziji..
(btw to su isti gpu-i)
Oglas

Oglas
Staro 21.12.2006., 14:21   #3
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
sto se tice ove prve - sa pasivcem se ne kloka , eventualno da stavis neki 80mm vent da puse po njoj .
a sto se tice druge - koju tocno imas gecube - extreme ili infinite ? 99% sam siguran da ima rv360 core od 9600xt , i sam sam nekad imao 9550 infinite i isla je na 520 ili 30 i memorija skoro do 800 , uglavnom te kartice se divljacki klokaju . mislim da te za klok sprecava nesto u tvom softveru , mozda driveri ili nesto slicno.
Router je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2006., 14:53   #4
Seafreak
Mali od soli...
Moj komp

Seafreak's Avatar

Citiraj:
Autor Router Pregled postova
koju tocno imas gecube - extreme ili infinite ? 99% sam siguran da ima rv360 core od 9600xt , i sam sam nekad imao 9550 infinite i isla je na 520 ili 30 i memorija skoro do 800 , uglavnom te kartice se divljacki klokaju . mislim da te za klok sprecava nesto u tvom softveru , mozda driveri ili nesto slicno.
Mislim da se radi o Extreme verziji, nisam siguran. Kako cu saznat. Izgubio sam kutiju! Izgleda isto ka ova na slici samo ima 128mb rama! Isti cooler, iste boje, ma sve isto!
Evo link sa slikom: http://www.gecube.com/products-detai...&prod_id=16100

Koristim Ati original CCC 11. nisam jos stiga skinuti catalyist 12. Mislis da je u tome problem? Prikazuje mi ju kao radeon 9600!!!!
Ali zasto se kartica srusi kad ukljucim ATI overdrive?
Koje drivere da stavim? OMEGA?
Daj kolji koristan link ili savjet kako izvuc maksimum iz ove kartice...

P.s. nisan bas pri parama ali bi li mi se mozda vise isplatilo prodat ove dvi i kupit nesto jace tipa x1600pro ili sta vec? Neznam koliko mogu uvatit za njih. Mislim da bi se prodale bez problema jer ih nitko ne prodaje u Splitu...
Ionako na proljece planiram kupit novi komp pa ne zelim sad ulagat velike pare. E da ima li mi smisla uzimat ista jace na AGP4x maticnu?

Hvala na odgovorima
Staro 21.12.2006., 15:04   #5
swordfish
aka: N.W.S.K. b_buha

swordfish's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
probaj samo sa ati drajverima bez ccc-a i dizi ju u att-u. program ja manje masivan i bar meni jednostavniji za upravljati....: hello2 :
Staro 21.12.2006., 16:35   #6
Router
Hejter

ako ces kupovati novi komp na proljece , onda nemas potrebe ici na jacu agp grafu , osim ako nisi ful ovisan od igrama
omega driveri jesu odlicni , iako ako se dobro sjecam meni se grafa bolje klokala sa starijim driverima i att naravno .
Staro 21.12.2006., 16:51   #7
Seafreak
Mali od soli...
Moj komp

Seafreak's Avatar

Citiraj:
ako ces kupovati novi komp na proljece , onda nemas potrebe ici na jacu agp grafu , osim ako nisi ful ovisan od igrama
omega driveri jesu odlicni , iako ako se dobro sjecam meni se grafa bolje klokala sa starijim driverima i att naravno .
Nisam toliko ovisan o igrama ali ova radeonka mi tesko pokrice igre na 1680x1050 rezoluciji jer san pred par dana kupio 22" lcd kojemu je to nativna rezolucija. Tija bi zaigrat par novijih naslova pa zato... Iako moran priznat da mi vrti NFS carbon pri toj rezoluciji s minimalnim efektima nekih 30-tk frejmova u sec.
Kad bi se odlucio prodat kartice koliko bi moga trazit za jednu a koliko za drugu?
Mislija san uzet Radeon x1650 agp. Cini mi se najbolji omjer ulozeno dobiveno...
Staro 21.12.2006., 17:20   #8
Router
Hejter

pa recimo 250-300kn za svaku .
iako mislim da se strpis je bolje - jer ces za manje novca dobiti puno vise , a za takvu rezoluciju ti ni x1600pro ne bu bas dosta , nego bi ti trebalo nesto poput x1950pro ili 7900gt .
Staro 21.12.2006., 23:24   #9
swordfish
aka: N.W.S.K. b_buha

swordfish's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
pa recimo 250-300kn za svaku .
iako mislim da se strpis je bolje - jer ces za manje novca dobiti puno vise , a za takvu rezoluciju ti ni x1600pro ne bu bas dosta , nego bi ti trebalo nesto poput x1950pro ili 7900gt .
nazalost za ugodno igranje sa 2x antialising-a ni te grafe mu nece biti dosta. imam takvu rezoluciju ali nije 22': stoopid nego 20'wide i imao sam 1800xt pe, cod2 nije isao uvijek glatko. sad neznam koliko su zahtjevne druge igre ali ove novije nece biti nista manje zahtjevne sigurno.... mozda mu je cak i bolje uzeti 1600pro sad a poslije ljeta kad se razmase dx10 oped nesto od mainstreama...
Staro 23.12.2006., 09:40   #10
Seafreak
Mali od soli...
Moj komp

Seafreak's Avatar

Citiraj:
Autor swordfish Pregled postova
nazalost za ugodno igranje sa 2x antialising-a ni te grafe mu nece biti dosta. imam takvu rezoluciju ali nije 22': stoopid nego 20'wide i imao sam 1800xt pe, cod2 nije isao uvijek glatko. sad neznam koliko su zahtjevne druge igre ali ove novije nece biti nista manje zahtjevne sigurno.... mozda mu je cak i bolje uzeti 1600pro sad a poslije ljeta kad se razmase dx10 oped nesto od mainstreama...
Da to sam i ja mislio jer ipak cekam da padnu cijene dx10 kartica da mogu uzet novi komp. Ionako sada neman previse para...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno