|
![]() |
#1 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
x200 ili nf4 za x1950xt
evo gledam vec neko vrijeme ploče za socket 939, i mislim kupiti X1950XT i prvo sam htio DFI CFX3200 koja je 637 kuna kostala u linksu, a sad je nema i vjerojatno nece ni doc... neznam dal da uzimam ploču sa starijim Xpress200 chipstom ili sa nf4... mislim, logicno je da Ati bolje radi sa svojim chipsetom, al me zanima kakav je na nf4, jer nf4 ploče su nesto jeftinije pa me zanima kakve su sa ATi karticama. tak, ima ASUS A8R-MVP za nekih 700kuna i ima taj X200 i onaj ULi i dobra je za OC i tak sve super. a nf4 ima isto dobro opremljenih za 500tinjak kuna. a ove sa 3200 chipstom su oko 1000kuna a tolko nemam. Pa eto recite kaj mislite da bi bilo najbolje napravit. Ja mislim Ati chipset al evo kad bi vec davo novce bolje da provjerim jos kolko mogu prije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
ATI radi dobro i sa nF4 chipsetom, tako da ti to ne igra neku ulogu. Ako već tražiš neku nF4 ploču, savjetovao bi ti da uzmeš neku s nF4 Ultra chipsetom pogotovo ako misliš oc-ati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Na tvon mjestu bi uzea NF4. Ima dosta dobrih ploča za 500-600 kn ![]() Abit KN8 recimo ili Epox 9NPA3J. Mislim da i na tržnici neko prodaje 939 ploču ako ti odgovara ta kombinacija ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
ultra-d cini mi se se ima solid state kondezatore, reklama kaze da traju duze i daju stabilniju struju sto bi reklo da je onda bolja za kloking...... ali ne vjerujem toj reklami toliko koliko je cijena veca...
![]() |
#7 |
Premium
|
Ultra-D (ako govorimo o DFI LP seriji) je SLI ploča, za razliku od obične (DFI Infinity) Ultre.
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Ultra U je dosta jeftinija a ima skoro indentican layout. Ima jedan lan manje ( dakle samo jednu itregriranu mrezu ) mozda jos kakva sitnica ali nista bitno. Najveca razlika je u BIOS-u, na Ultra D je to dosta komblicirano i moras flashat bios prema memoriji koju posjedujes, takodjer bios ima milijon postavki i dok sve shvatis doci ce ti bar xxxxx puta da je bacis kroz prozor dok je na Ultra U to puno jednostavnije odradjeno. Premda je bios jednostavniji dosta je vjerovatno da ces imat i bolji oc na Ultra U iz jednotavnog razloga sto na Ultra D nece bit sve idealno postavljeno. Uglavnom je zakljucak ako nisi neki ekstremni ekstremni ekstremni oc-er idi na Ultra U. Usput ako kupis Ultra D, ima katastrofa zvuk i ne gine ti kupovina neke zvucne, dobijes fenomenalan i ogroman bundle, budes li radio SLI mod trebat ce ti i onaj "most"(neznam kako se tocno zove) za spojit grafe. Nadam se da sam pomogo, Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Moja greška. DFI LP UT Ultra-D je SLI ploča kao i Infinity Ultra-U http://us.dfi.com.tw/Product/xx_prod...YPE=LP&SITE=US http://us.dfi.com.tw/Product/xx_prod...FINITY&SITE=US Što se tiče razlike između LP i Infinity, radi se o tome da Infinity na sebi ima LPT i COM port te integrirane audio priključke na ploči, dok LP ima audio priključke na posebnoj kartici (daughter board). Čini mi se da je i COM port na takvoj kartici. Za razlike u BIOS-u ne znam.
![]() |
#10 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
zato i gledam DFI jer mogu izdrzat OC, a trebo bi dobit procesor 3200+ koji je prijatelju radio dosta visoko pa nebi htio ploču i da onda nemrem sa njom povuc kolko procesor ide. Je Ultra-D je UV reaktivna to mi se svida i fakat se dobije hrpa stvari u njoj. Al ovo me malo iznenadilo kaj ste rekli da se treba Bios Flashat za različitu memoriju, imam doma 2 razlica 2x512 seta i stavio bi onaj koji moze bolje radit sa ti procesorom koji ce doc,al bas mi se ne mijenja bios za svaku promijenu memorije......zasto je opce potrebno bios mijenjat za to?? Ultra-D ima Realtekov zvuk....sad neznam od modela do modela.....al svaki Realtek je meni jako dobar dosad bio kaj su im nove zvucne lose? I malo je glupo kaj ploca dode 1000kuna a ima samo serial ATA,makar cudno mi je jer pise da ima SATA na brzinama do 3GB/s, ak se dobro sijecam 3gb je SATAII?? pa onda valjda ima SATAII , il stvarno treba nekaj lemit po ploci za SATAII?makar tih 3gb/s mislim da to i nije neka istina,gledo sam jednom za skolu te hardove i to i kolko sam skuzio sam taj SATAII je brz valjda kroz kabel al valjda je jos uvijek nemoguce ostvarit tak brz prijenos... ehe, mislav_os, dobra je to pjesma: cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Kyro
Datum registracije: Dec 2006
|
hmmm..evo ja imam ultra-d i mogu ti reči da sam prezadovoljan..što se zvuka tiče ima odličan 7.1 zvuk ALC 850..malo je bios zeznut ali barem imaš izbora kad oc...na dfi-street.com..imaš sve za dfi.. ![]()
HP Omen 17 i5 9300H nVidia 1666 Ti 8 GB 2666 512 gb ssd Zadnje izmijenjeno od: dino25. 23.12.2006. u 18:37. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|