|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
pomoc oko diska
Imam sata maxtor disk od 120gb koji mi se poceo kvariti,i uzeo sam danas novi disk sata seagate od 160gb i sad sam sve spojio...kako da ja sad prekopiram "stari c:" na novi disk a da mi se ne mijenja ovo slovo diska(c ![]() probao sam nesto preko hiren's boot cd-a ali neuspjesno...moze kakva pomoc ako se moze nes napravit ili da jednostavno formatiram oba diska i ponovno instaliram sve ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Za takve stvari ti služi Norton Ghost. Na zadnjem BUG-vom DVDu (valjda), imaš Acronis TruImage, koji ima free verziju i služi istoj stvari. Ako je stari disk bio PATA a novi SATA i ploča ti zahtjeva drivere za SATA diskove, mogao bi imati problema, ali o-tom-po-tom. Edit: Sad vidim da smo sugrađani. Ako zapneš u postupku, ili ti zatreba što, javi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Bok : hello2 : ma oba diska su SATA i probao sam preko Ghosta (kopirao sam sadrzaj diska C: na ovaj novi F ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Probaj s Acronis True Image. Postoji dodatak "universal Restore" pomoću kojeg možeš prebaciti cijeli operativni sustav na drugi hardver (iako bi vjerojatno mogao i samo s True Imageom). Puno bolja aplikacija od Norton Ghosta, preporučam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U Acronis True Imageu imaš clone disk opciju koja kopira sve particije i podatke sa starog na novi disk te po želji može stari formatirati. Nešto slično imaš i u Ghostu pod imenom disk to disk copy...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Probaj odspojiti stari disk i butati samo s novog. Također bi pomoglo kad bi pomoću partition magica ili sl. provjerio status diskova. Novi bi trebao biti označen s active, a starom treba skinuti tu oznaku. Ghost ima sve potrebne opcije za kloniranje, bajt po bajt ako je potrebno.
![]() |
#7 |
Premium
|
Ghost je dobar program ali preko njega nisam mogao updejtati MBR sto je sa Acronicom islo bez imalo muke...napravio sam sve.Zahvaljujem što ste mi pomogli oko ovoga. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|