|
![]() |
#31 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
maksimum - sve 5, neznam sad kolko je to bodova...mislim da 63 ili 60...moram vidit |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
/
|
e da onda 60 - bil sam 3 na županijskom al nisam išel dalje...lol tak da niš od dodatnih bodova... |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
/
|
1 više manje ista stvar...lol baš sad gledam i jedan moj frend će isto u ruđer... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Ja sam u ruđera upao sa 55 ![]() jedino s čim imam problema je matematika a ostalo je super (1. raz) |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
i na kraju kaj bude...kaj te najvise vuce? ja bih ti preporucio gimnu...naravno prirodoslovno-matematicki smjer jer ako mislis dalje na fer gimna je dobra podloga, posebno u matematickim gimnazijama gdje imas extra sati matke i fizike. doduse moral bus pretrpjet malo torture latinskim i slicnim predmetima ![]() ...i da, moral bus se prihvatit posla...kao sto je vec spomenuto radne navike su bitne...kaj je bilo u osnovnoj toga vise nebude...ali Boze moj, naviknul budes se... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja idem u Ruđer i ovak je stanje. Ok je sve dok ne dođe kraj polugodišta kao sad. Onda ti krene jedno ko nama ovaj tjedan 7-8 kontrolnih pa si nahebo al ostalo ok ![]()
![]() |
#39 |
/
|
gimnazije - tu mi je onak "problem" kaj sam vezan (doslovno) za faks...a ovdje već imam ajmo reć neko "zanimanje"...omjer ruđer:gimnazija je trenutno 70 : 30 znam da se u gimnazijama jako dobro nauči i da imaš opširno znanje...al ono, mislim da to nije za mene - ipak sam ja više "laganiji" tip, tak da me više ruđer privlači u tom smislu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Tak ti je u svima skolama vise manje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
hebo vas racunalni tehnicari , mehanicari ,vodoinstalateri , prodavaci magle serviseri i slicna sranja , NHF mislim al ono ak oces bit nesto ides u gimnaziju .. ja sam zavrsio opcu , jednu od najboljih u Hrvatskoj , i fakat steknes onak opsirno znanje .. kakve crne matematicke .. to ej za gikove ![]() ine svacam cemu mu svi namecete da mora ic na FER??? ocito niste vidli ovo http://mrzim.bloger.hr/post/mrzim-ferovce/115820.aspx : goood : pa ima i drugih fakseva kaj vam je .. prvenstveno ciljam na one humanističke . |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja nezelim bit vodoinstalater ![]() zelio bih raditi sa kompovima, odrzavati kompove i tak, al u rijeci kolko vidim najblize je elektrotehnicka (elektromotori i takva sranja) ili sam ja to dezinformiran (najvijerojatnije) imam 2 iz tehnickog pa bih htio pobjeci od bilokakvog tehnickog crtanja ili slicnog no ajde ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() tak da sve je to tu negdje...Hrvoje, ti mi se cinis onak malo vise drustveni tip (mislim na drustvene predmete)... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Stari zivis u Svetoj nedelji(Strmec), najbliza gimnazija u Zagrebu ti je Gimnazija Lucijana Vranjanina aka Lucijanka. Upisi matematicki smjer i vjeruj mi informatike ti nece nedostajati, a i skola je dosta jaka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako imaš volju za učit to što si upisao i jako dobre radne navike - moš biti iz koje god škole i bit ćeš odličan učenik i/ili student. Jer na fax-u krećeš od nule (uz neke osnovne stvari koje se moraju ipak znati, to poglavito mislim na matematiku), a sada ovisno koliko ti od prije znaš, toliko će ti biti lakše, barem u početku. Ali ko želi, može sve naučiti i završiti fax koji želi bez imalo problema. Ono što je najgore što vam se može dogoditi na fax-u je, da se uljenite. Ali to sve ovisi o fax-u i načinu kako se studira. Zato ja smatram FER dobrim, jer ti konstantno radiš i onda nemaš problema. Za razliku od drugih fakulteta, di moš odmarat do ispitnog rok u većini kolegija. No otom potom, prvo se mora srednja završiti phissen ![]()
![]() |
#48 |
/
|
@Sam Fischer nije strmec nego rakitje...btw. sad sam četvrt Rakitje u sklopu grada Sveta Nedelja...lol - mislim (al mislim) da tu namjeravaju ić jedve dvije iz mog razreda tam....u lucijanku.... @Dawar da taj MIOC...imam bodove al neznam ono....trenutno me najviše "vuče" ruđer prema tome kaj ste mi vi rekli...lol - vjerojatno bu ruđer..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Ja bih se malo nadovzao, koliko je važno pri upisu na faks, recimo fer ocjene na kraju godine i iz kojih predmeta? @phissen- mali savjet, opće ne gledaj di tko ide iz tvoje škole, ja sam stekao super frendove za dva tjedna a nikoga nisam poznavao. I recimo sa mnom u razredu lik ide iz siska svaki dan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
/
|
@McZantex ma ne gledam to, nek onda ja njih pitam još kaj su oni saznali tam di idu pa da se još više informiram...hehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Moderator
|
Čuj, što bolje ocjene iz srednje to buš moral riješiti manje zadataka na prijamnome. Za sada dobivaš max. 400 bodova iz srednje (ako imaš sva 4 razreda 5 ili sva četiri razreda petice iz matiše i fizike; jel ovo posljednje i na FER-u ili sam ja pobrkao sa FSB-om?) i 600 iz prijamnoga. Za (siguran upis prošlih godina) bez plaćanja (što nije mala lova, ~7800kn) ti treba cca. 650-700 bodova.
![]() |
#52 |
/
|
@Vuco tnx. na ovoj informaciji @Hrvoje xyz vidim da si editiral post, i sad čitam ovaj blog i na ovo sam se pošteno nasmijal...loool "Ne znam samo što bi ferovac radio sa zgodnom curom, prvo bi joj ispričao vic o dvije funkcije i derivaciji, onda bi je pitao je li ikad overklokala procesor i na kojoj je temperaturi pod punim opterećenjem kad pokrene Super pi." |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Moderator
|
CISCO ili neki za web dizajnera. Ili se jako dobro poduči računalima pa otvoriš sam neki computer šhop ili odeš raditi u jedan tuđi ![]()
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
gle ruđer jako suxa prve 2 godine veze s vezom nema. tek se u četvrtoj dobiju predmeti ono tipa komp se nemre butat kaj ćeš sad na raspolaganju imaš samo linuxe bla bla to su prave stvari ostalo za k****. da sam znao ne bi išo u taj ruđer smrdljivi nikad. eo to je moje mišljenje ![]() jedino kaj bum si uplatio cisco na kraju godine. ima u školi cijeli kat skoro ciscov dio tam ču jedino nekaj naučit+imaću diplomu koja jako pomaže pri zapošljavanju i gg enter : baad : e da i jedino kaj još valja su radioničke lijepo pojačala se rade vu metri itd itd
![]() |
#57 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() btw, ako u obzir uzmeš i V. gimaziju, slobodno pitaš na www.petagimnazija.hr na forumu što trebaš, ili pogledaš malo. stranica još nije do kraja gotova, ali ajde služi za sada svrsi. Zadnje izmijenjeno od: rendula. 15.12.2006. u 19:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
U koju god da se gimnaziju upišeš (mislim na "dobre" gimnazije) praktički nećeš fulati (jedino se možeš malo zahebati ![]() Eto kod mene (u IV. gimnaziji, jezična) ima ljudova koji idu dalje na kemiju, biologiju, informatiku & računalstvo i nedostatak tih sati možeš nadoknaditi tako da ideš na dodatnu nastavu (matiša 4 example) ili kasnije na pripreme za faks. tj. onaj Trinom centar za poduku i podučavaju za sve moguće fakseve. Tako da, kako god okreneš i skoro u koju god odeš moći ćeš se upisati na željeni faks, ali bitan je rad, rad i samo rad. Također i sam kasnije planiram otići na nešto slično, ali mislim da neće biti FER već FOI ili slično ![]() EDIT:ali slažem se sa drugima. Neka matematička gimna bi bila najbolji izbor.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
samo da se nadovežem na ove certifikate koji se ovdje spominju.....npr. Cisco...neki ovdje spominju cisco akademiju kao nešto što gotovo garantira posao....stvar nije ni približno tako jednostavna....recimo završen samo prvi stupanj cisco akademije Ti nedaje gotovo nikakve prednosti...jer je to ubiti osnova osnove, tek sa višim stupnjevima postaješ "netko i nešto" u toj branši...slična je stvar s dosta certifikata na tržištu..... Što se tiče pitanja (koja srednja)...to ti stvarno nebi mogao odgovoriti, jer sve ovisi o tvojim potrebama, vrlinama i naposlijetku želji za znanjem...Ovo što si ti naveo (servisiranje računala...itd.) to baš i nije neki cilj, jer se informatika i računalstvo (netreba brkati ta dva pojma) sve više kreću prema popularizaciji i globalizaciji....jednom rječju nečemu što sve manje ima veze s malim korisnicima, već s velikim korporacijskim riješenjima i uslugama.... Što se tiće informatike....sve je jasno....informacije su sve skuplje (koliko god se neki zauzimali za tezu "informacije moraju biti dostupne svima")....itd.... Da neduljim više....moje osobno mišljenje da love u "klasičnom" hardveraju nema....a naravno svrha svakog školovanja je znanje i novac (koliko god da neki to njekali)..... U hr postoje dva faksa (narvno ima ih više, ali ova su dva "najmočnija)"koja se razlikuju u temelju, a istodobno daju vrhunsko znanje, a to su INFORMATIKA : FOI Varaždin i RAČUNALSTVO (+ elektrotehnika) : FER ZG....a u svaki se može nakon završene 4. godišnje srednje ...na tebi je izbor da se odlučiš dali češ u gimnaziju, pa dobiti i opće znanje ili u neku tehničku, pa dobiti više stručnog znanja..... Eto...toliko...nadam se da nije pre dugačak post... |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() bude turpijal cijelo polugodište: axeman : |
|
![]() |
![]() |