|
![]() |
#1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Izrada digitalnog audio kabela
Uzeo sam 2 konektora 3.5mm stereo (greškom, znam da treba biti mono za digitalni, ali i ovaj bi treba raditi) i chinch. Ovako sam to složio (normalno da treba zalemiti, ali ovo je samo da vidim hoće li biti signala). Međutim signala nema, odnosno kad prištekam kabel na dig. izlaz od live-ice i na ulaz na receiveru - ništa. U čemu je problem? 3.5MM ![]() Chinch ![]() Možda se na slikama ne vidi najbolje, ali vanjski plašt ne dotiče bakrenu žilu. Mislim da je sve dobro spojeno.
![]() |
#2 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
hmmm... vidim da si uspio nabavit potrebne dijelove... ne mogu skužiti po slikama... ali mislim da ti problem leži u stereo 3.5mm utikaču... vjerojatno si krivo spojio... probaj zamiojenit položaj.... pa probaj |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
spoji masu i na onaj jedan izvod 3,5mm conectora koji je ostao nespojen, ostalo je ok
![]() |
#4 |
Suit up!
|
Mislim da je problem do ovog 3.5mm konektora. Čovik u audio shopu mi je kaza da taj izvod nesmije biti spojen i da bi onda treba funkcionirati kao mono jack. Nema veze, skocit cu do ducana i zamjeniti ovaj konektor za mono.
![]() |
#5 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
pogledaj malo bolje taj jack i sam zakljući, ovo što sa ti ja rekao je točno, dakle prva dva "prstena" trebaju biti masa, a sam vrh signal, mislim da bi tako trebalo radit
![]() |
#6 |
Suit up!
|
Evo uspio sam srediti! Izgleda da onaj 3.5mm jack nije bio dobro spojen. Zamjenio sam ga za metalni (kao onaj zlatni sa slike, samo srebreni - i sad radi!). Sad moram samo poslušati da vidim razliku ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|