|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
koji subwoofer i surround za HT ....?
Trebao bih subwoofer za sobu ~14m2. Cijena: do cca 2500kn. Da li netko ima iskustva s ovim subovima: Yamaha yst sw515 2300kn Mordaunt Short MS309 2000kn Dali Concept 2950kn Energy s10.3 receiver je Denon 1306 5x75w, prednji sistem je Dali concept2, straznji concept1. Zahvaljujem unaprijed svima na prijedlozima! Zadnje izmijenjeno od: Crni_007. 11.12.2006. u 23:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
nitko nista?? :confused: ...dajte ljudi neke prijedloge, nemoraju biti bas ti modeli. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Čuo sam ja jedan, al bilo je davno, prije cca. 2 god.! Kenwood SW-505d, samo to ti je nešto stariji model, cijena mu je bila ok o 2500kn...Odličan subwoofer, imo je i mogućnost spajanja na ''običan'' izlaz za zvučnike (zaboravio sam kak se zove ta opcija) i fakat vrhunski zvuk...Samo, sumnjam da ga možeš sad negdje nabavit,al eto, to se meni svidjelo i mislim da vrijedi... pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
S obzirom na ostale komponente bježi od proizvođača kao što su Sony, Yamaha, Pioneer, Kenwood... Dali bi možda bio najbolji izbor ali poslušaj još i nekog entry level Kef-a. Kef pravi subwoofer sa kompresijskim kutijama što meni više odgovara od basrefleksnih i bandpass kutija. Mordaunt Shorta sam poslušao u jednom kaficu i ugodno me iznenadio a za Energy neznam. Eventualno da još pogledaš i Athenine modele. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
nije valjda da to misliš po sistemu sad sub a centar oni za kojeg ostane dovoljno novaca ? : finger : p.s syss je bio prekratak u onom što je mislio pa da ja ti popunim. Taj Dali sub ne mora nužno bit najbolji za taj novac no da sam ja ti u ovom kontekstu bio bi ga hrabar čak i kupit nasljepo tj. nagluho jer je veča vjerovatnost da če ti se taj sub zvučno složit s ostatkom onog što imaš nego neki drugi.
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
nisam slušao sub, slušao sam 6-icu... jako zadovoljan, baš mi je onak po mjeri zvučao - toplo i nenametljivo, za duže slušanje dušu dao. upravo ovo kaje imagine rekao... pošto vjerovatno nećeš slušat sve te subove najbolje ti je uzet onda iz iste serije. makar se priča da je centar najbitniji dio kućnog kina, al ajde... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
što se tice samih zvucnika za tu lovu su odlicni, no nemozemo sad usporedivat bookshelfe ili floorstandere sa subwooferima jer nemaju nikakve veze jedno s drugim. Danas sam uzeo Dali concept 1. A sto se centra tice- ako je kvalitetan kao i ovi onda vjerujem da necu ni s njim pogrijesiti. jedino me koci taj concept sub sto je kompresija pa neznam kako duboko ide,no s obzirom da je 30cm driver trebalo bi biti ok a kompresija bi trebala osigurati dobru dinamiku tj. tocnost basa. No,sub cu jos svakako ici cuti prije kupnje i usporediti ga s yamahom koja je relativno dobro prosla u ovom review-u (http://www.eastwoodhifi.com.au/sw515.htm) a i jeftinija je od dalija cca 800kn... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|