|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Mjenjanje venta u napajanju
Trebao bih zamjeniti ventiche u sharkiju jer su im se lezajevi poceli cuti, i usput ocistiti unutrasnjost. Znam da kad otvorim napajanje gubim garanciju. Kada otvorim napajanje, siguran sam da necu naci klasican 3pin konektor za ventic vec cu morati improvzirati, posto ovo 1. radim, citao sam da bih trebao pripaziti na kondenzatore, koji i nakon sto iskopcam napajanje dosta dugo drze struju u sebi i mogu me sprziti : wtf : kako njih mogu dischargati? Iskopcati napajanje a ostaviti 24pinski u maticnoj i cekati da se ugasi ledica na maticnoj koja jos neko vrijeme zivi na toj struji u kondićima? Isto tako mislim da budem uzeo neke gumene rukavice.. Posto sam primjetio da su ovi ventici unutra jaci od onih koje ja koristim (sharkoon 21db 1k rpm ~ 700rpm, mislim da ih i renesis koristi) sigurno je i napajanje dizejnirano da se hladi jacim venticem, tj nebih htio da mi se nakon toga napajanje pregrijava. Koje ventiche da uzmem da su tihi i da daju neki dobar protok zraka a da nisu neki od 100kn komad ![]() tnx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
papst su ti vrlo tihi ali nešto skuplji(100tinjak kn),nečujni.. glacialtech su tihi,nešto jeftiniji ako radiš na dugoročno nemoj štedit 70kn ja nisam imao problema sa strujnim udarima, samo se "isprazni" prije prčkanja |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Koji je siguran nacin da ispraznim kondiće? Dali sam siguran ak koristim gumene rukavice ![]() onaj od 12db 92mm mi se ne cini pouzdano..:confused: ili ... i ovaj Ventilator PAPST 80mm, 12dB, N/2GLE (oba su u linksu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bez brige, bolja napajanja se automatski isprazne nakon par sekundi kad izvučeš mrežni kabal ili prekidač staviš na off ili 0. Ako baš hoćeš biti siguran, možeš još par puta stisnut tipku za paljenje kompa (s prednje strane kućišta) i to je to. Kapacitet struje u njima i ako dođe do tvojih malih prstića se vrlo brzo potroši tak da ti neće ništ bit, možda se samo uplašiš. ![]() ![]() ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
LoL: bonker : ![]() dobro onda, sad mi jos preostaje pronaci ventiche. posto je ovo brandani Enermax, i ventichi su vijerojatno ener sa naljepnicom od sharkija - trebam naci koliko cfm (cubic feet per min) rade ovi unutra i zamjeniti ih s nekim tihim sa slicnim protokom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Nashao sam neke info o enerovim ventichima za koje sumnjam da su unutra, http://www.maxpoint.com/home/support/faq.htm#q7 sad me zanima isto za ona 2 papst. Budem jos vidio, sa 24pinskim dolazi i nekakav 3pinski fan connector, to sam prije imao spojenog i kad sam to regulirao nisam cuo razliku, mozda zato sto tad nisu bili lezajevi takvi.. budem to opet probao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Da li se može u napajanju staviti vent koji je ipak slabiji od originala (po protoku) ? I koliko je to štetno? Napajanje se ne grije uopće, pod loadom je jedva mlako...
![]() |
#9 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Pa možete staviti nešto slabije ventiće, ali je bitno imati dobar ispuh na kućištu. Taj ispušni na kućištu može kompenzirati slabije ventove u napajanju. Recimo kad vent na mom vodenom radi na mimimumu (jer su vent i radijator na ispuhu ![]() Trebate imati na umu da se povećanjem temperature smanjuje i snaga napajanja...Ali naravno, možete procijeniti kolika je temperatura u napajanju kad stavite ruku iza ispuha ili opipate samo kućište od napajanja ![]() Također usporedite kako je "puhalo" iz napajanja prije i nakon stavljanja novih ventova, pa ako se napajanje i zrak koji izlazi iz njega poprilično zagrije, vratite starije ventilatore. No, ako se napajanje ne hladi dovoljno u najgorem slučaju možete ostati bez njega (u što sumnjam, naravno ako ne stavite ventove sa puno manjim protokom zraka)...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
gledaj samo da budu približno po protoku. U jedno svoje napajanje sam u želji da bude tiše stavio glacialtech i nisam zadovoljan.Puše osjetno topliji zrak iz napajanja,i najvjerovatnije će van. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Jucher sam malo razgledavao.. ![]() ![]() ![]() Nisu ni ovi neki posebno jaki, iako neznam koliko je to cfm, mislim da bi bio ok jedan 2000rpm ventac smanjen na ~1000 ili nesto slicno. Koliko su bucni sam tek skuzio nakon sto sam stavio jednog starog tt 92mm pored radi usporedbe :clap: tt milina ![]() unutra je regulator vrtnje samo za 80mm: baad : izgleda da cu morati provlaciti zicu do aerogatea ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium moderator
|
...I definitivno bi trebao počistiti malo napajanje ![]() ![]() Taj vent proizvodi Globe Fan tj. Zaward. Okreće na 2500 rpm, razina buke je 32.8 dBa,i najbitnije max. airflow je 52.25 cfm ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
@ SniperWolf: Sorry kaj uletavam ![]() Da ne otvaram novi topic ... Zanima me da li je netko mijenjao ventilator na Ćifu 400W ? Ja bi ga zamijenio sa Xilenceom, pa me zanima da li ce taj biti dovoljan ... Xilence specifikacije Napajanje specifikacije TIA ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium moderator
|
Možeš li poslikati naljepnicu na ventu napajanja? Onda bi se moglo saznati nešto više ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Ma nemoj ener ventove koristiti. To je užasno smeće od venta, em se deru kad trebaju puhati a kad ih spustiš imaju jednako toliko propuha kao kad muha zamaše krilima. : baad : : nono : Ono što trebaš napraviti je samo odlemiti žice na ventu, te njih zalemiti na novi vent. Trajanje posla 10 minuta za oba venta skupa s psovanjem oko popadalih šarafa i traženjem istih. ![]() Ako baš želiš toliku tišinu uzmi Papst ili pak YStech green label. Isčupaj kablel iz napajanja prije nego što bilo kaj radiš po njemu jer bi moglo biti drmeša. ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Hahah, nije iz mašine, ali je iz fotoaparata... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Tnx. ![]() Ciljam na ova, ultra tihi i ne daju los protok, bit ce malo manji nego stock al mislim da je ok.. Izvori: http://www.cooling-masters.com/articles-28-0.html tu pod 92mm pise da papst ima 36cfm http://www.overclockers.co.uk/showpr...odid=FG-013-PA tu pise da papst 80mm ima 19cfm (kao i xilence, samo njih nema u cro tak da ..) jedino me zbunjuje crvena,plava i bijela zica :confused: to je isto kao crvena,crna i zuta (regulacija)? Crvena je uvijek 12v? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Blah, garancija za napajanje mi je 2 godine ... morat cu pricekati jos ![]() |
![]() |
![]() |
|
|