|
![]() |
#1 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kupovina na kredit
Zanima me koja trgovina informatičke opreme nudi mogućnost kupovine na kredit od recimo 3 god. na Master karticu? Postoji li uopće neka? Razmišljam da si složim još jedan komp, a nemam sad toliko novaca da odjednom pljunem. Unaprijed hvala.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
pa koliko sam ja upucen amex daje najbolje uvjete jer daje puno manju ratu naspram ostalih eto samo to znam ali uglavnom sve ti je to pushing ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
|
Šta nitko ništa ne zna? Damn...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
evo tu ima nekaj,dole pod kreditima imas master card do 3 godine: http://www.ve-mil.hr/staticne/NaciniPlacanja.aspx
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Odu u banku i digni kredit na master koliko ti treba (gotovo za jedan dan, bez sranja i jamaca) kamata je stvarno mala. Odi u ducan i plati kesom, dobijes popust na gotovinu i brijem da si pokrio kamatu i jos malo preko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Svaka trgovina ti omogucava kupovanje na kredit preko Master kartice. Odes s karticom u ducan,djelatnik ti ispise ugovor ti potpises,on nazove za autorizaciju,i nakon 10-15 minuta sve bi trebalo biti rijeseno. Jos nisam naisao na trgovinu informaticke i elektronicke opreme a da ne daju na rate preko master kartice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Vidi da li ti je Master možda "prava" kreditna kartica iliti revolving. Ako nije, probaj kod izdavatelja (banke) izmusti upravo takvu. Tada kupovinu Masterom obavljaš kao jednokratnu, a plačaš kak ti paše (s minimalnim iznosom kojeg moraš platit). U principu vrlo zgodna stvarčica, al ak se zaigraš, dugovima nikad kraja.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja preko Amexa i Dinersa uzima na rate...isprobano u Ve-milu, Ventexu, Linksu, HgSpotu, Hobitu...drugdje ostalo sam placao keshom |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Moja preporuka je da se ne upuštaš u 36 rata kredita za računalo s kojim nećeš biti zadovoljan već nakon godinu dana. A ako baš ideš na kredit preko kartica, pogledaj AMEX i Diners kartice, daju na nekim akcijama beskamatne kredite do 12 rata i na gotovinsku cijenu. Pogledaj sutra web od VeMila, trebala bi biti AMEX akcija. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Znam vrlo dobro šta je Maestro, a šta Master, bez brige. ![]() ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Bit će da sam se nedovoljno dobro izrazio. Do pred koju godinu u Hrvatskoj nisu uopće postojale "prave" kreditne kartice. Iako su izdavane pod brandom Mastercarda, to su bile (kao uostalom i American i Diners) samo kartice s odgodom plaćanja. Postoji mogućnost realizacije kredita, ali ne u svim trgovinama i ne od svakog izdavatelja. Prava kreditna kartica je ona sa revolving kreditom. Prilikom izdavanja kartice odobrava vam se kredit (dakle samo jednom) u okviru mjesečnog limita i traje dok traje i kartica. Ne morate za svaku kupnju koju želite na rate realizirati novi kredit. Trošak otplaćujete kako želite (minimalno 5-10%, ovisno o banci-ostatak po želji), a kamata se obračunava i plaća mjesečno na neotplaćeni dio duga. Sukladno se i limit smanjuje za neotplaćeni dio, ali i dalje možete kupovati na isti način. P.S. Ak sam naporan vičite.
![]() |
#13 |
Premium
|
Na istu foru možete podignuti i otplaćivati gotovinu. Naravno da će vam lupiti proviziju za podizanje gotovine, ali je ta provizija gotovo redovito manja nego razlika u "cijeni za gotovinu "i "cijeni za karticu".
![]() |
#14 | ||
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Mrzim kreditne kartice jer su zLe i rukama i nogama se borim protiv banaka koje se izrazito trude uvaliti mi je... Mislim sama ideja da plaćam 100 ili 200 kuna godišnje za nešto što će njima proizvoditi novac (s nulom uloženog rada) od svake moje kupnje mi je degutantna.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Da su banke zlo - jesu. Legalo kamatarenje i zelenaštvo. No, što je tu je. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
Nemojte se ljutiti, ali mislim da ste malo zaglibili u vode u kojima se baš ne snalazite pa govorite floskule na razini prosječnog političara u doba izbora. Ako želite shvatiti kako funkcionira banka, potrebne su neke osnove. Recimo da imamo novčano suficitarne jedinice (NSJ) i novčano deficitarne jedinice (NDJ). U normalnom kapitalističkom društvu, NSJ je stanovništvo dok su NDJ poduzeća (namjerno pojednostavljuem do maksimuma, tako da mi se kolege ekonomisti ne bune kad ovo budu čitali). U prekrasnom svijetu bez banaka (kako neki ovdje zamišljaju), NDJ bi morali ići od jedne do druge NSJ i tražiti novac za svoje poslovanje. To bi bilo baš zanimljivo zar ne? NDJ objašnjava jednom po jednom osnove ekonomije, izlaže projekt, uvjerava, kumi, moli, a na kraju dobije od NSJ neku crkavicu...I tako u nedogled dok napokon ne akumulira dovoljna sredstva. I onda NSJ svako malo tlači NDJ da gdje je njena investicija otišla, pa NDJ propadne, pa...hmm, baš ne zvuči efikasno, zar ne? Banke tu ulaze kao posrednici kojima i NDJ i NSJ vjeruju (da, ma koliko to čudno zvučalo neopranim masama, najvažnije sredstvo za rad banke je POVJERENJE i SIGURNOST, a ne novac) te tako banke skupljaju novac od NSJ (nudeći im razne proizvode na koje banke plaćaju pasivnu kamatnu stopu, tipa oročena štednja) te ih distribuiraju NDJ kroz rizične proizvode, recimo, kredite za koje NDJ plaćaju aktivnu kamatnu stopu, vodeći pritom računa o sigurnosti i isplativosti ulaganja. Razlika između aktivne i pasivne kamatne stope se naziva marža te je u uvjetima konkurencije kakva vlada i na hrvatskom tržištu, sve manja, što pogoduje i NDJ i NSJ. Utrošeno vrijeme (koje je najoskudniji resurs), znanje (jer baš i ne možeš zaposliti kumicu sa četiri razreda osnovne škole da vrši analizu financijskih izvještaja) i rad (vjerujte, krvav rad, ponekad bi se mijenjao sa bauštelcima - i to sam radio pa znam kako je) nešto koštaju, zar ne? Sad, ovo je zbilja super sažeto i pojednostavljeno, ali se nadam da će vas malo prosvijetliti i da ćete zastati i zapitati se "Koliko ja razumijem financijski sustav?" prije nego opet počnete prodavati krafne o zlim bankama, nula utrošenog rada i proizvodnji novca (za koji je inače opće poznato da u bankama raste po zidovima). |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Hejter
|
Citiraj:
HEHHE , FIT a ? kod koga slusas ili kod koga si ga vec odslusao i polozio ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Kapitalizam sucks...da... Svi smo mi članovi potrošačkog društva više ili manje. Htjeli ili ne htjeli. Do nekog boljeg ekonomsko-gospodarskog uređenja, ostajemo na ovome. Ali... "...In the world I see -- you're stalking elk through the damp canyon forests around the ruins of Rockefeller Center. You will wear leather clothes that last you the rest of your life. You will climb the wrist- thick kudzu vines that wrap the Sears Tower. You will see tiny figures pounding corn and laying-strips of venison on the empty car pool lane of the ruins of a superhighway. ..." On topic savjet: digni nenamjenski kredit i shop `till you drop! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
Kod Prge, ali to sam davno (bar mi se čini davno ![]() ![]() Zaboravio sam napisati da kad već spominjem marže, nikome ne pada na pamet sjetiti se recimo Konzuma koji radi sa cca. 20% marže, raznih butika i prodavaonica obuće i odjeće gdje se marže nerijetko pišu sa tri cifre. Za usporedbu, kod banaka si sretan ako uspiješ iskamčiti kod kredita 3-4% marže, sve iznad je puna šaka brade. Kažem, jedno je kad se sustav gleda izvana (čak i kada se o njemu uči na faksu), a drugo je kad se malo promjeni pogled i sagleda se iznutra... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Hejter
|
e kod njega ja tek slusam , jer sam malo recimo zaostao na faksu . |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
|
Prga je legenda, predavanja su mi kod njega bila najbolji dio, brojao sam koliko puta se može tijekom jednog predavanja pohvaliti da je i on sudjelovao u stvaranju nekog dijela financijskog sustava... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|