|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Stekanje, Pt. 3
Sve mi se cini da su stekanja koja imam u igrama nekako povezana sa zvukom. Kad razmislim, jedan Splinter Cell koji nema nekih explozija i sl. mi uopce ne steka, dok u recimo u HL2 gadno zasteka kad se radi o nekoj eksploziji, a tako je i sa drugim igrama. Dakle kad dodju zvukom ispunjeni dijelovi poput pucnjave, to kod mene dovodi do stekanja. Isto mi se znalo desavat da se igre zamrznu na 5 sekundi. Fazon je sto ja imam CL Live! zvucnu, ali se isto desava i sa integriranom zvucnom. Siguran sam da nije do Windoza, niti je do komponenti, drivera, DX-a i sl. Jedino sto sad kontam je da je mozda nekaj sa tim zvukom, i to na software-skom nivou. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
ak misliš da je do zvuka zašt jednostavno ne ugašiš u biosu od matične integriranu i makni van ovu liveicu pa onda probaj ponovo testirat ak se ista stvar dogodi onda onda zvuk nema veze....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali se isto desava i sa Live-icom i sa integriranom, to sam mislio. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi probao povadit sve "nepotrebne" komponente i ostavit samo osnovne (napajanje, matičnu, proc, memoriju, grafu i disk)? Ajde spusti i proc na default...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Poiskjucivao sve osim ploce, proca, meme, grafe i diska. Cak sam downclockao i proc i grafu, olabavio latencije meme i njen takt, stavljao memu u single-channel, mijenjao milijun razlicitih verzija Windoza, isto tako milijun drivera, mijenjao gotovo sve komponente(hm, da, sve!), mijenjao latencije PCI sabirnice, postavke u driverima, uvijek isto. Nesto me ipak zaintrigiralo: znam da je napajanje OK, ali je li normalno da kada pokrenem ATi tool artifact test napon na 12V railu padne sa 11.9 na 11.8V? Kad je proc clockan padne i na 11.7. Trzanje kakvo imam u igrama se javlja i u ATi toolu, kad pustim onu kocku da se vrti, eto bas pogledajte zatrza li vama ona kocka u 3D wiev-u dok se vrti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Ja sam napone testirao na svom Taganu pomoću instrumenta. U idle je +12.3 V, a kad sve živo opteretim (2 x Prime, 3DMark ili artefact tester, HD Tune bad sector test, Nero CD-DVD Speed) onda padne na 12.05 V što je opet super. Nemam ATITool nego ATI Tray Tools koji ima nešto slično. Pokrenuo sam i zatrzne, ali stvarno jako rijetko, gotovo neprimjetno. Neki možda ne bi ni skužili jer zastane možda na par ms...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
The Dark Side of Moon
|
jel možeš posudit od nekog grafu tipa x800 pa onda probat nešt od igara?
![]() |
#8 |
Premium
|
Tesko. Gotovo nemoguce. Ovdje u Tuzli svi imaju grafe tipa X300SE ili uvrh glave 6600 non-gt.: bonker2 @Lihto, kako kod tebe ide u Ati toolu/ati tray-u ona kocka? Da ja znam da bi mi ATi rijesio probleme, kupio bih si lijepo X1950Pro, ali ovako... Moze li se javit netko sa kakvom nvidijom kako mu se vrti kocka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
The Dark Side of Moon
|
Meni radi najnormalnije ta kockica u ATItool 0.25 Beta 14,vrti se stalno između 370 i 491Fps-a i ni jednom ne zatrza....a neznam šta da ti kažem jel možeš nekak snimit video tog štekanja pa da vidimo kak to zapravo izgleda?
![]() |
#10 |
Premium
|
Evo snimio sam onu kockicu u ati tool-u pomocu fraps-a. Zauzima 4MB, nakon kompresije. Kud cu sad s tim? Ne mogu postavit kao attachment toliki file... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Šalji na mail domy.os(čimpanza)gmail.com.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
The Dark Side of Moon
|
Šalji i kod mene lihto666@yahoo.com
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Ja nisam ništ dobio...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
The Dark Side of Moon
|
meni je došlo al neznam s čim da ga otvorim,probao sa windows media playerom i bsplayerom i ista stvar,pa ono s čim da pogledam to?
![]() |
#17 |
EMP moderator
|
Daj šalji opet, nemam ništa... Ili da ti dignem FTP?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
@domy, sad te ne kuzim. Sta sa FTP-om? Ma svejedno i da vidite snimku, vidjeli biste kocku koja trza dok se vrti i to je to. Mislim da vam to nije tesko zamislit ![]() Danas sam nesto "isprobavao" sa Cod-om 2 i HL2, buduci da imam LCD, koristim Vsync, tako da je framerate zakljucan na 60FPS-a. Medjutim cim naidje dio faze ili mape kada framerate padne na npr. 57FPS, osjeti se to trzanje. Samo kad je na onih 60FPS-ova, igrivost je izvrsna. Cim padne, belaj. A padne cim je kakva borba... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
|
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 07.12.2006. u 01:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Evo izgleda da cu u subotu prodat ovu 7600GT, i to za 1000kn(ovdje u BiH). Prilicno sam siguran da cu uzet Club3d 6200LE za 60KM(230kn), koja je i pasivna. Mislim da mi nema druge, sve moguce sam probao, i ne ide. 6200LE ce mi sluzit za sve osim igara, a i same igre su mi nakon ovih svih silnih problema prestale bit zanimljive. ![]() Ionako se ne igram, dzaba mi stoji 7600GT u kompu... Sta vi mislite? @domy, na snimci koju sam bas danas radio sa Quake-om 4 steka i vise nego tijekom igranja, tako da mislim da nema smisla slat... Zadnje izmijenjeno od: SRV. 13.12.2006. u 20:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
To je to. Prodao 7600GT za soma, uzeo 6200LE, naslabiju PCI-E grafu koja postoji i milina. Igre mi naravno vise ne padaju na pamet ![]() Tako da sam "rijesio" ovaj problem. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|