|
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Moram pitati! Koliko struje?! Na cas 2 teško da ćeš više izvuči.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
3.5V proizvođać je deklarirao da idu do 3.6V al neželim ih skurit Jel ih imas ti zanima me cisto kakvu sam seriju dobio da usporedim s necijom nisam ni planiro ic više Zadnje izmijenjeno od: Yoman. 08.03.2007. u 04:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Kaže se da se mnogo može saznati o osobi čitajući ono što napiše. Ja čitam Yomanov sig i, da sam analitičnog duha, rekao bih da pripada računalno neosviještenoj osobi na duhovnoj (pravila foruma) i materijalnoj (brkanje UTT i BH5 čipova) razini, sa željom za isticanjem (bold) i granično nepismenoj ili šlampavoj (Fortrone). Sva sreća da nisam... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#7 | |
aka: N.W.S.K. b_buha
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() @Wolverine, pa do koliko je ta mema isla na 2-2-2-5??!! jos me samo zanima ako se recimo dode do neki 3.8-4.0v kako se to hladi? samo vent ili treba jos i neke pasivce stavljati
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Samsung TCCD (old ones), Winbond New BH-5\UTT (hand-picked, relabeled) ~ Brainpower PCB -->
jel to znaci da su ovo dva imena za jedan cip, il su to dva razlicita cipa pa se može pojaviti jedan od njih? Zbog bolda ces mi morati oprostiti. ps. to nije bio bold neg ARIAL BLACK font Gdje sam bio nepismen? U cem je fora kod fortrona? @Wolw budem sutra to napravio Citiraj:
Nek mi neko objasni zakaj ovo ovak pise: Ultra-X PC3200 (2-2-2-5) --chip--> Samsung TCCD (old ones), Winbond New BH-5\UTT (hand-picked, relabeled) ~ Brainpower PCB jel to znaci da su ovo dva imena za jedan cip, il su to dva razlicita cipa pa se može pojaviti jedan od njih? Zbog bolda ces mi morati oprostiti. ps. to nije bio bold neg ARIAL BLACK font Gdje sam bio nepismen? U cem je fora kod fortrona? @Wolw budem sutra to napravio |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
@Yoman fora je što si napisao Fortone nego Forton ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Nakraju nije no forton ni fortrone neg je fortron. Ti si ispustio R a ja dodao E Dobro ono s***o sam par stvari opće nekužim zakaj je sky digo paniku ***o E |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Ma nije Sky digao paniku nego mu je bilo dosadno i odlučio je malo grintati. ![]() Pravila foruma spominju maksimalnu duljinu siga od pet redaka ( da citiram "Ako koristite potpis (signature) molimo Vas da on ne bude duži od 5 redova normalne veličine i da ne pretjerujete s bojama i slikama u sigu"). Fortron se piše bez "e" na kraju. Anyway, nije nikakav ozbiljan prekršaj, daleko od toga, nego samo dobronamjerno upozoravam. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Ovako 520Mhz je već jako fina reza za UTT ali i za BH-5, ne vjerujem da češ moć izvući puno više. Što se tiče povisivanja napona, preko 3,4V nemoj ići na duže vrijeme bez hlađenja, jer bi mogao otkriti da sva informatička oprema radi na bijeli dim, kad ga ispusti više ne radi ![]() Ukoliko želiš veći tak ne preostaje ti ništa drugo nego prodati ove UTT i kupiti TCCd ako ih nađeš. TCCD su sposobni i do 600MHz uz cas 2,5.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
@Isus kak nemrem vise od 260@2-2-2-10 ak je wolw natjero na 260 1,5-2-2-4 @sky sorry za sig nisam znao dajte nek mi neko objasni razliku UTT, i BH5. Ja sam vidio da su na ram listi tu na forumu napisali moju memu i da su stavili da stariji modeli imaju TCCD a noviji UTT,BH5. Ucem je fore jesu to dva razlicita cipa pa se može pojavit jedan od njih il je to cip s dva imene?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
Winbond BH5 čip je stariji od navedene dvojica. Tijekom proizvodnje se radio "speed binning" gdje su čipovi, ovisno o kakvoći, bili razvrstavani u 5 nanosekundne (BH5 - najbolji primjerci), 6-nanosekundne (BH6- tek nešto lošiji primjerci) i škart. Speed binnani čipovi su dalje prodavani proizvođačima memorija koji su dalje mogli ih testirati i izdvajati najbolje od najboljih (kao što je radio Corsair) ili ih odmah ugrađivati. No, taj proces je bio prilično skup te je Winbond zaključio da se ne isplati te se povukao sa tržišta memorijskih čipova. Alate i matrice je prodao ne-sjećam-se-više-kome i taj netko je ponovno pokrenuo proizvodnju čipova, ali ovaj put kao UnTesTed (UTT) gdje su proizvođači memorijskih modula kupovali zajedno i škart i dobre čipove te sami radili speed binning (koji u međuvremenu nije postao ništa jeftiniji). Rijetko koji proizvođač je radio oštru selekciju (Geil One BH series je iznimka koja mi prva pada na pamet) i takve memorije su bile prilično skupe. Važno je ne brkati TCCD (više brzine, više latencije, niža voltaža) i BH5/UTT (niže brzine(u MHz)/niže latencije (ne znam da li uopće rade na CAS3/više voltaže (iznad 3 V, 3.3V je maksimum za 24/7, izdržavaju i do 4V u suicide shotovima). Vrijeme BH/UTT memorija je prošlo pojavom A64 procesora, čiji je memorijski kontroler bio daleko manje ovisan o latencijama memorije od AXP d bi postizao dobre rezultate, dok Intel nikada nije imao tih zahtjeva. To je to otprilike u nekim kratkim crtama, imaš na tu temu ispisane stranice i stranice na netu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ovako svi su proizvođaći nakon ''prestanka'' proizvodnje bh5, bh6, ch5, ch6 čipova počeli sa trgovačkim forama UTT aka novi bh5 stvar je u tome da se bh5 nije prestao proizvoditi već se samo prestao testirati i deklarirati dok je sam čip bio u proizvodnji. nije velika greška reč da je UTT bh5 ali izjava nije točna i ako osoba zna što te oznake predstavljaju shvatit će da UTT ne može biti i bh5 iz čisto logićnih razloga UTT -> dolazi od riječi UnTesTed -> što znaći netestiran bh5 -> stoji za memorijski čip bh serije (175nm) koji je deklariran (a time i testiran) kao 5ns čip mislim da iz ovoga možeš vidjeti glavnu razliku i zašto UTT nije bh5 BTW što se tiće razlike između bh i ch serije bh5 -> 175nm 5ns bh6 -> 175nm 6ns ch5 -> 130nm 5ns ch6 -> 130nm 6ns proizvođaći su prozvali UTT ''novim'' bh5 čipom pa su tada počeli i sa nazivima UTTbh5 i UTTch5 No može se nazivati samo UTTbh ili UTTch što bi samo označavalo razliku u proizvodnom procesu (175nm ili 130nm) BTW ovo veli Vedran pravo stanje stvari s winbondom je slijedeće: kao što svi znaju, winbond je krajem prošle godine ponovno pokrenuo proizvodnju svojih memorijskih čipova samo što čipove više ne štanca sam winbond već to za njih radi infineon. čipove se nakon proizvodnje više ne testiraju već se to prepušta proizvođačima memorijskih modula. u prijevodu, to znači da više nema egzaktnih ratinga memorijskih čipova tipa bh5, bh6, ch5... itd. već jednostavno postoje bh tip i ch tip koji su u industriji popularno prozvani utt (što dolazi od untested, tj. činjenice da nisu testirane od strane samog proizvođača). dakle, utt je općenit pojam i odnosi se i na bh- i na ch- tipove čipova. još jedna posljedica spomenutog netestiranja nakon proizvodnje je da proizvođači memorijskih modula od winbonda dobivaju blank module (dakle, neostisnute, bez ikakve deklaracije na sebi tipa winbond blabla) što objašnjava zašto nove memorije dolaze sa winbond čipovima s raznoraznim oznakama (npr. twinmos - mtec itd.) i zato su najbolji način identifikacije kružne udubine na samom čipu koje su duže vremena klasično obilježje winbonda. negativna strana netestiranja čipova može biti veća razlika u dosegnutim takovima od modula do modula. tolko o UTT-u EDIT sky me preteko dok sam ovo pisao ![]() zakaj su moji išli na 260 1,5-2-2-4 a tebi neće? upravo zato kaj je to UTT, imao sam prilike čut od još troje ljudi koji su imali istu memu koja je jedva išla preko 250-255 2-2-2-5 3,5v moji su išli na 270 2-2-2-5 3,7v i dalje nisam išao s naponom a za hlađenje na naponima od 3,3 pa na dalje služile su dva 80mm ventilatora na cca 2000o/min @sky Winbond bh/UTT neće niti raditi na CAS3 a razlike između 2-2-2-5 i 2,5-3-3-6 su max 5MHz i to je to
![]() |
#17 |
Guest
|
Sjećam se da kad smo Isus i ja testirali one moje 3500C2 da je razlika između CAS 2 i 2.5 bila 3 MHz, dok na cas 3 nije htjela bootati, ali nisam bio siguran da li većina ili niti jedna BH5ica ne boota na CAS3. I da, i mene isto presiječe kad vidim UTT BH5... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Nisam ja ni probavao prek 250 2-2-2-10 jer mi se neda stavljat coolere da pusu po ramima više volim tisinu neg 40Mhz više, jer bi ih onda trebo na 3.7 V vozit. A i na 3.4V je manja vjerojatnost da ce ispustit dušu |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Evo da neotvaram novi topic evo slika temperatura. Naime radio sam test temperatura na sobnoj temp 13(naravno u jakni). Otvorio sam prozor na 2 sata i smrzavo se u ***enoj sobi njuškajuci po forumu i svakih 15 min gledajuci na termostat. Kad je temp dosegnula 13C i nije se smanjivala pola sata ostavio sam komp na 15 min u idle i stavio sve coolere na full. Vrtnja Cpu coolera se nevidi jer su PWM i CPU spojeni na poteciometar. Na CPU je sonic tower, a na chipsetu je original cooler a ne HR-05 SLI kao u sigu(jos nisam kupio). Na grafi je orginal cooler. Sve troje ima arctic silver pastu. Na dodir Sonc tower jako leden te kroz ruku poćne prolazit neugodan osjecaj i nemre se dugo ruka držat na njemu. Evo slike (temp sobe 13): ![]() Procu je smanjena voltaža na 1.2V i radi full stabil a chipset je namjesten na 1.5 al je 1.47. Evo dok sam ja pokazao ekipi na MSN-u sliku i objasnio im kaj sam radio i dok sam napisao prvi dio posta proslo je pol sata i sobna temp je pala za jos 2 stupnja tocnije na 11C. Da vi znate kak je ovo ***eno hladno dok sjedis za kompom i tipkas. BRRRRRRRRRRR.... Evo i slika (temp sobe 11C): ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
evo mog hladila.... http://www.imagesforme.com/viewer.ph...93DSC01609.JPG prosle zime -15c.....***i ga nemam slike |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
j-ebaćki svaka ćast |
![]() |
![]() |
|
|