|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Preporuka za hard do 800 krznenih
Narode ovako... Uzimam si novi hard (4. po redu) E sad... koji da uzmem?! Cifra ne smije biti veća od 800 krznenih... 1. mora biti brz (SATA-II - imam na ploči pa zašto ne) 2. po mogućnosti tih (neće puno značit, imam dva WD-a (IDE) 120 & 8GB ![]() 3. kapacitet 320GB Moje razmišljanje: nekog WD-a, pouzdani su... et ovaj mi radi već 100god. bez greške... a i ovaj "novi" se ne buni već dosta dugo... Maxtor... treba dodatno hlađenje (imao još jednog IDE 40GB koji je zezo kad se ugrije, ovaj 80GB za sada radi OK) Segate: nikada imao, ali ljudi kažu da je brz & tih Samsung: nemam pojma... tih... brz... kako kažu...
.: Sapphire ATI Radeon HD 5570 DDR5 PCI-e / Hitachi 1TB / WD Caviar Green 2TB / DVD±RW Samsung SH-S223C / Corsair TX650W / Philips 231E 24" :. .: Windows 7 x64 :. Zadnje izmijenjeno od: zare. 26.10.2006. u 21:26. Razlog: nadopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
ja bih uzeo (što uskoro i planiram) HDD Seagate ST3320620AS, 320 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200 za 790 kn (vemil) prvi disk (prije 4 god) mi je bio maxtor (uzeo ga na preporuku prodavača - nisam imao pojima o kompovima) a drugi uzeo seagate 200 i radi tiho i brzo
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
A nije ti baš neka razlika u brzini između SATA-I i SATA-II, al dobro, brže je... Ja mislim da je ovo definitivno najbolji izbor! Brz i tih, nema bolje kombinacije!: goood : http://links.hr/index.php?option=art...kl=051.510.031 Btw. nema ti hardova od 360GB ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
P.S. Pazi da je made in Singapore |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Oba dva su odlicna, koji god da uzmes ce biti ok, samo me nekako Hitachi vise vuce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Zašto nitko ništa ne kaže o WD-u?!... Želim čuti nešto o njima (novim serijama)... Ipak važna mi je stabilnost sustava, a ovi stariji koje imam rade 24/7/36*... @Snoopy "P.S. Pazi da je made in Singapore" Možeš ovo malo pojasniti?! Zato što možda baš taj disk uzmem...
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja cu mozda sutra imat jednog Kineza pa cu probat usporedit sa 2 Singapurca...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
You'll Never Walk Alone
Datum registracije: Mar 2006
|
frend mi ima samsunga i odlican je disk,a razmisli i o hitachiju....
![]() |
#14 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Ev ja sam našo ovo na netu u svezi toga http://forumz.tomshardware.com/hardw...ict203051.html http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1113901 Očito da idu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Naravno da idu, recimo Seagate, WD i Samsung imaju jumper koji moras ili premjestiti ili maknuti da bi omogucio sataII (300Gb/s), a na recimo Hitachiju nemas toga, jer je vec automatski omoguceno, a moze se i sa hitachi feature tool to srediti, naravno ako imas mbo koja podrzava sataII. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
samsung je imho onak najbolje uzeti za hard koji uces ukljuciti i zaboraviti da je unutra tih hladan super. inace meni je najdrazi wd jer je i najbrzi ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#20 |
Premium
|
Da fakat, malo sam zabrijo : lol2 : Uglavnom Hitachi kojeg imam je tih, brz, hladan (ne grije se uopce), sve najbolje mogu o njemu reci, zvijer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Premjestio sam ostale postove nevezane za ovu temu u dvije nove teme: Reklamacija diska Driveri za SATA kontroler
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
a-wAnnaBe
Datum registracije: Feb 2005
|
pa jer ima negdje zajednicki test hardova? jer vidim da svako tjeshi sam sebe da je njegov hard je najbolji u svemu ![]() negdje gdje se vidi kako koji kotira s brzinom, glasnocom, pouzdanoshcu, itd jedan vs drugog.
![]() |
#23 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Ma svi su novi hardovi istog kapaciteta tu negdje po brzini, pouzdanosti i tako...(naravno, ne odnosi se na maxtora ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() dosta pustih prica...... moj je najbolji. Nije neg je moj ....... Tu je sve crno na bijelo: http://www.tomshardware.com/2005/09/27/round/ ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
![]() |
#27 | |
locked in server room
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Ima i 5.god garancije. Toliko garancije daje i WD na modele RAID Edition (recimo pandan ovom od Seagate-a, također od 320 Gb). Ostali WD-ovi uglavnom imaju po 3. god. garancije, kao i gorespomenuti (linkani) Hitachi koji je po karakteristikama definitivno u klasi sa Seagateom.... Što ćeš izabrati, ovisi o tebi. Ja u kompu imam još i WD-ov IDE od 160 Gb koji je počeo rikavati nakon godinu dana i dobio sam novi prošli tjedan (imam još dvije god garancije), a uspio sam si spasiti sve podatke... Tu oko rikavanja diska jednostavno nema pravila, ima boljih i lošijih serija, iako je nepisano pravilo - što više garancije, to bolje - ti diskovi su nešto više testirani od onih sa manje garancije.... Lp ! ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|