|
![]() |
#1 |
Mali od soli...
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Iiyama inace poznat kao proizvodjac izvrsnih CRT i LCD monitora s visokom reputacijom ovaj mjesec je izbacio novi pristupacni model 22" LCD ProLite E2200WS. Direktni konkurent Samsungu 225BW po cijeni i po kvaliteti. Cijena Iiyama ProLite E2200WS je priblizna onoj za Samsung 205BW dakle nekih 3000kn, a karakteristike su i vise nego zadovoljavajuce. Nazalost dosupnost Iiyame na nasem trzistu je zalosna, no nadam se da ce se i to uskoro promijeniti... Evo link specifikacija: http://www.iiyama.co.uk/pages/conten...=&CE=undefined A test mozete vidjeti ovdje: http://www.bit-tech.net/hardware/200...E2200WS/1.html http://www.trustedreviews.com/displa...een-Monitor/p1 A da sve ovo ne bi ispalo kao neki san pogledajte cijene u Njemackoj: http://www.geizkragen.de/preisvergle...se/265792.html P.S. Ako itko vidi ovo cudo u Hrvatskoj da ima za kupit neka mi odma javi jer ja cu prvi to uzet ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Evo ima ga u Bosni : lol2 : Kosta 835KM(~3100kn) ali je caka sto daju SAMO GODINU DANA GARANCIJE :mad: Da nije tako odmah bih ga kupio. Ovako mi valja ic na LG L194WT, jedan od rijetkih na koje daju 3 godine gar. Sigurno ga ima negdje i u Hr kad u Bosni ima... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Mali od soli...
|
Citiraj:
Na kraju ti se sve svede na sljedece: Isplati li se usparat 1000kn u zamjenu za 2godine garancije manje? Samsung 225BW kosta oko 4000kn ali ima 3god. garanciju uz napomenu da je na gornjem i dolnjem dijelu ekrana vidljivo pozadinsko krvarenje. Nisam ga vidio uzivo ali sudeci po ostalim modelima to je gotovo i ne uocljivo. Uz ta dva modela neznam ni jedan drugi 22" da je na nasem/vasem trzistu dostupan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Uh, ne sviđa mi se baš ideja o 1 godini garancije na takve skupe stvari. Pa praktički svaki monitor dolazi s 3 godine (neki 2, neki 4 ili više). Mislim da je stvar u prodavaču, jer proizvođač garant daje više od godine...
![]() |
#6 |
Mali od soli...
|
Palo mi je na pamet da inace u cijela BIH ima problema s naponom. Mozda je to razlog zasto ipak ne bih riskirao s 1 godinom garancije. Meni su rodjaku u Sirokom crkle 2 televizije i komp zbog ucestalih padova napona. Mislim da je sada situacija bolja ali po manjim mjestima i selima je jos uvik problem. Tu te jedino UPS moze spasit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ja nisam na selu nego u gradu, ali opet... Sve me vuce na ovu Iiyamu, da nije godina dana garancije, jos danas bih ga imao. Nazalost nema Samsunga 225BW, imaju jedino modele poput Samsunga 920N, i to po visokim cijenama, takodjer sa samo godinu dana garancije. Sve se svodi na to da mi ne gine LG jer jedino na LG ovdje mogu ostvariti 3 godine. Zanimljivo da su mi na bosanskom forumu svi rekli da uzmem Iiyamu. Valjda ljudi navikli na nase mizerne garancijske rokove: lol2 : Obzirom da svoj iole sitniji hardware kupujem u Hr, i meni je godinu dana nezamislivo isto kao i vama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Imam jedno pitanje: koliko ste zbilja vidjeli bad pixela da se pojave vremenom? Recimo da kupim monitor bez ijednog bad pixela, kolike su mi sanse da u narednim godinama dobijem jos koji? Koliko se sjecam da sam negdje procitao da ako se kupi monitor bez bad pixela, gotov sigurno se nece kasnije neki pojavit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Mali od soli...
|
Ako ti je i na Samsunga garancija godinu dana onda ti je svejedno... LG je dobar, i par frendova sta su ga kupili samo imaju pohvale, sto se ne moze reci i za Samsung... Preporucam ti da uzmes iiyamu, ali pokusaj vidit monitor prije kupnje ako ga ima iko na lageru. Posto nije pre skup moga bi se naci u kojem uducanu... I svakako zatrazi da ga testiras uducanu prije nego ga platis. Snimi na stick onaj bad pixel programcic i sve boje prodji i dobro pogledaj. Takodjer kad budes gledao crnu pozadinu obrati paznju na krvarenje pozadinskog osvjetljenja. Obicno se istice na gornjem ili dolnjem dijelu ekrana. Sta se tice pojave bad pixela, od mojih frendova sta imaju lcd-e nikome se nisu naknadno pojavili ali navodno ima slucajeva. Dapace nekima koji su ih kupili s mrtvim ili stuck pikselom odglavili su im se s vremenom. Ded pixele moras shvatiti kao bojku LCD tehnologije i kao takvu je prihvatiti. Na ekranu od 22" postoji veca vjerojatnost da ce se pojaviti nego na 15" ali novi paneli su sve kvalitetniji a sudeci po iiyaminoj reputaciji pikseli ti ne bi trebali biti problem... Ja bi rado uzeo monitor. P.s. daj reci gdje si ga u BIH nasao u slucaju da budem isao gore i odlucim se za kupnju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Vjerujem da mogu vidjet tu Iiyamu prije kupovine, uostalom nema smisla kupit monitor koji ne mozes prije vidjeti ![]() LG bi me kostao duplo manje(cca 1550kn!), s te strane ce ipak prije bit LG (monitor nazalost ne kupujem ja) A to gdje sam ga vidio, poslat cu ti PM jer mi se cini da je protiv pravila foruma. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
A za napon, mislim da UPS nije nužan. Prenaponska zaštita je dosta jeftinija, a jednako bi trebala štititi od prevelikog napona (koji je puno opasniji nego pad napona), kao i UPS. Ja imam stabilnu struju, novi stan, komp je na mjestu gdje je originalno trebala biti kuhinja, pa imam 7 utičnica, tri odvojene faze...i opet sam stavio prenaponsku zaštitu i komp je na nju priključen. Bolje dati 80-100kn nego riskirati 6-7 tisuća...
![]() |
#12 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
da li ima gdje u Hr za kupiti ova liyama? izgleda jako zanimljivo, a garancija me ne pogađa previše, jer liyama je provjereno kvalitetan proizvođač.... čisto sumnjam da će krepivati nakon godinu dana.... ako moj proview radi nakon više od 4 godine bez greške i ikakvog zamora, onda će i ova liyama... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Ako ostavimo tu hebenu garanciju po strani, ovdje je dilema izmedju: -LG L194WT(19" Widescreen, 1440x900 rezolucija, DVI), kosta 420KM(cca 1500kn) -22" Iiyame(1680x1050 rezolucija, isto ima DVI), koja kosta 835KM.(cca 3100kn) Oba su TN+Film, LG ima bolji kvalitet slike. I duplo je jeftiniji. Nakon (dugih i zamornih) pregovora sa roditeljima odluceno je da ce moj monitor ipak bit LG L194WT. Hvala svima na savjetima i pomoci. ![]() U utorak budem napisao dojmove o LG-ju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Opet, s druge strane, LG je duplo jeftiniji. Ma dzaba mi sve kad starci ne daju lovu za monitor na koji dobijem samo godinu dana garancije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Mali od soli...
|
Razlika izmedju 19" wide i 22" wide je ogromna. 19" wide ima visinu manju od 17" ekrana dok 22" wide ima skoro visinu 19". Itekakva je razlika. A sta se tice rezolucije i tu je velika razlika koja za sobom vuce i vece ulaganje u graficku. Uglavnom sudeci po iiyminoj reputaciji mislim da se ne moze falit s njom. No ako ti je budjet ogranicen, LG ce se uredno zadovoljit, samo nemoj da te razocara njegova velicina. Meni je stvarno pre mal... Radije bi uzeo obican 19" jer neki minimum za wide je 20". |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
abs gledam sebi monitori razmsilajm mozda 20'' ili 22' ali kad malo bolje pogledam brijm da je 22'' fakat preveliko. mislim moja x800xl se gusi na 1280x1024 tj moras stavljat sve recimo na medium u fearu i sl. a kaj bi tek bilo na vecim rezama. tak da nezanm kolika je uopce isplativost kupovat tak velik monitor jer odmah treba i za bolju grafu ulagat. bas me zanimaju vasa misljenja
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
The one thing to add about gaming on this monitor is that you get extra screen size compared to a 20" monitor without having to have the graphical hardware to drive a higher resolution - this is good if you're running some budget kit but are looking for a more immersive experience. Bit-tech Hoće reći da ti treba jača grafa za 20" nego ovaj 22". X800XL sigurno nećeš morati mijenjat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
hm.. nisam bas siguran u to. jer vec sam si gledao ako mislim uzet LCD da cu morat furat na 1440x 900 igre sto je 1.296 Mpixela dok je recimo 1280x1024 1.310Mpixela a na 22'' monitoru mi nekak izgleda da bi reza 1440x900 bila jednostavno prevelika tj. da bi trebalo dizat na nativnu 1680x1050 sto je jako velikih 1.764 Mpixela. sto poprilicno ubija bilo koju grafu.. bilo bi super kad bi mogli cuti dojmove iz prve ruke. stvarno vise ni sam neznam nista. dapace vise neznam niti koji monitor uzet.
![]() |
#21 |
Mali od soli...
|
Kao prvo, monitor je jednako zahtjevan kao i 19" model jer bez problema moze skalirati rezolucije. U igrama se ionako ne osjeti neka velika razlika u kvaliteti. (tako svi kazu) Sta se tice same velicine, nevjerujem da je pre velik jer je rijec o wideu koji je visine kao i 19" 4:3 a za sirinu se ne moras brinuti jer ljudsko oko vise vidi u sirinu nego u visinu. Naposljetku zato su i wide ekrani i postali tako polularni! Komentare svih vlasnika 225BW mozete naci na: http://www.newegg.com/Product/CustRa...size=100&Page= Dok par testova istog mozete naci na: http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=11724 http://www.short-media.com/review.php?r=336&p=1 http://www.bcchardware.com/index.php...=2842&Itemid=3 http://www.xyzcomputing.com/index.ph...sk=view&id=807 Navodno jedina zamjerka je krvarenje pozadinskog osvjetljenja za kojeg su uglavnom rekli da i nije tako zamjetno osim ako se ne radi na tamnoj podlozi i ako se bas gleda u to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Pazite sad ovo: Iiyame koju sam gledao NEMA! Isao danas da vidim monitor, kaze tip da ih je moguce naruciti, ali tada kupujem monitor koji nisam ni vidio! ![]() I jos moram cekat da dodje... Sad sam 100% siguran da je moj monitor LG L194WT. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Mali od soli...
|
Pale cijene Samsunga u Hrvatskoj! Cijene u Trona u Splitu: 931BF oko 2300kn (Prije: 2800kn) 205BW oko 2700kn (Prije: 3300kn) 225BW oko 3700kn (Prije: 4000kn) Uskoro ce i ostale firme korigirat cijene... Sad je jos samo pitanje da li daju one miseve i tastature uz njih jer i oni vride 200kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja sutra uzimam L194WT, a cijene taman padaju...: bonker2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
LG je na stolu! ![]() Evo ukratko, nemam sad puno vremena, valja mi natrag na faks... Monitor je OK, zasad nema bad pixela niti je uocljivo probijanje pozadinskog osvjetljenja, boje su takorec odlicne, nisam stigao odigrati nista mracno (poput Splinter Cell-a) da vidim kakva je crna. Odmah sam naravno ukljucio ClearType, slova su sad puno laksa za citanje ![]() Spojio ga preko DVI-ja, DVI kabel je dosao uz monitor, sto i nije pravilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
kako se snalaze windoze sa tom rezom (1440x900)? daj probaj što od igara, pa vidi da li si izgubio što na performansama? ja također imam u planu kupit 19" wide, nekako mi se 19" obični doima previše "kockast" odnosno, previše m ide u vidinu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
member
Datum registracije: Jan 2003
|
Evo ja probao pes 6 sa widescreen patchom i izgleda fenomenalno, perfomanse ostale iste. SRV daj mi reci jesu ti slova malo cudna kad ukljucis clear type? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Premium
|
Citiraj:
Slazem se da je obicni 19", kao i 17" previse kockast, imaju jako izrazenu visinu. Trenutno nemam nista osim Splinter Cell: Chaos Theory i PES-a 6, pa ne mogu rec nista za ghosting, mada sam siguran da ga nema. Sto se tice performansi u igrama, SC:CT zakuje na 30FPS-a...zapravo je igra totalno igriva i nema stekanja. Citiraj:
Ono sto mi se ne svidja na monitoru su boje, sve sto je tamno je crno! I opcenito ne valjaju boje, u kao da ih ima samo 256 ![]() Znam da je ovo manje-vise normalna stvar za TN+Film, ali eto... |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|