Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.11.2006., 16:39   #1
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
XP vs 2003 vs Vista

Jel se tko igrao s nekim parom ovih sustava?

Pricaju mi da je 2k3 brzi od XPa ali posto su moje muke po Asusu mislim da cu skociti na Vistu.

Ali ima dosta malo stvari na netu o Visti. Mislim da neke recenzije NE-BETA verzija a opet ljudi se zale na neke probleme...

Kakve su vase sugestije?
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2006., 17:22   #2
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Vrtio sam tjedan dana Vistu RTM, ne mogu reci da sam odusevljen, ok konfa nije zmaj, ali me i vise nego dobro služi (Athlon 2.0, 1Gb DDR, 9600XT, 2x80GB Raid).

Instalacija je zavrsila u 25-30 min, dobra stvar je mogucnost dizanja F6-drivera sa USB sticka i trazi jako malo podesenja te samo jedan restart. Za moju konfu su pronadjeni svi driveri osim za zvucne, a i te sam povukao preko win updatea, znaci nisam morao nista dodatno instalirati.

Nakon par dana sam se zapitao sto je ergela rasnih programera radila zadnjih 5 godina ?! Ok famozni Aero sa prozirnim okvirom prozora, search integriran u start bar, 3d pogled na otvorene programe... uglavnom sve se svodi na fancy dodatke bez ikakve ili male uporabne vrijednosti.

Kompatibilnost nije sjajna, npr. winamp nije radio, nero 7 je javljao neke greske ali je normalno radio... mislim nisu to mali nepoznati freeware programi pa da se izostave u testiranju sustava : wtf :

Nabootani sustav u startu pozdere 500mb memorije, kad sam upalio nero koji je kopirao dvd i azureus, sustav je pao na koljena...

Vratio sam se na XP, da se fino usminkati, kao OS je ispoliran, sve radi i radi dobro, jednostavno vistu sam probao i nemam se zasto vracati, jedino ce gameri biti "prisiljeni" koristiti vistu radi DX10 ekskluzive.

Uglavnom, oku ugodno, ali jos uvijek nedovrseno i aljkavo.

edit: isprobao sam Vista Ultimate, vjerovatno su one jeftinije varijante vise XP-alike sto automatski znaci da lakse disu.
Oglas

Oglas
Staro 23.11.2006., 18:12   #3
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor msvrtan Pregled postova
Jel se tko igrao s nekim parom ovih sustava?

Pricaju mi da je 2k3 brzi od XPa ali posto su moje muke po Asusu mislim da cu skociti na Vistu.
Brzi? Brzi *u cemu*? Nije mi jasan point ovih kretenskih pitanja na koje je smisleni odgovor jednostavno nemoguce dati bez hrpetine dodatnih parametara. Sto ti ocekujes od OS-a? Quake 5 i Solitare, Word i surfanje ili produkcijski server sa usputnim streamingom HDTV maloljetnica? Ne bi bilo lose ukljuciti mozak prije postavljanja ovakvog sFUDanog pitanja i predstavljanja ogromnog potencijala za hrpetine klinaca sa "ja sam stviko 2k3 i Kvejk sad radi ko velki, yeah!" uletima, tim vise sto 2k3 tematski spada u tematski sasvim drugi tip OS-a od ostale dvojice...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2006., 18:22   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nekidan sam čitao neku recenziju i lik je rekao da mu Vista liči na ušminkani 2003 Server te da ga se ne isplati stavljati tj. da je bolje ostati na XP-u jer koliko-toliko pokrpan i stabilan.
Ja sam odavno odlučio da je neću stavljati.
Staro 23.11.2006., 18:24   #5
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Datum registracije: May 2006
: flyingey: axeman :
Staro 23.11.2006., 18:27   #6
msvrtan
..

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Brzi? Brzi *u cemu*? Nije mi jasan point ovih kretenskih pitanja na koje je smisleni odgovor jednostavno nemoguce dati bez hrpetine dodatnih parametara. Sto ti ocekujes od OS-a? Quake 5 i Solitare, Word i surfanje ili produkcijski server sa usputnim streamingom HDTV maloljetnica? Ne bi bilo lose ukljuciti mozak prije postavljanja ovakvog sFUDanog pitanja i predstavljanja ogromnog potencijala za hrpetine klinaca sa "ja sam stviko 2k3 i Kvejk sad radi ko velki, yeah!" uletima, tim vise sto 2k3 tematski spada u tematski sasvim drugi tip OS-a od ostale dvojice...
pitao sam igrali se sa sustavima ne na sustavima. neznam sto ima tako tesko za shvatiti u tome...
Staro 23.11.2006., 18:28   #7
d0X
Kostolomac
Moj komp

d0X's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
ja ću je stavit kad nlite izbaci podršku za nju da ju mogu dobro ukrotit: lol2 :
Staro 23.11.2006., 18:37   #8
msvrtan
..

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Nekidan sam čitao neku recenziju i lik je rekao da mu Vista liči na ušminkani 2003 Server te da ga se ne isplati stavljati tj. da je bolje ostati na XP-u jer koliko-toliko pokrpan i stabilan.
Ja sam odavno odlučio da je neću stavljati.
ma mene i brinu te djecje bolesti. 1.12 bih trebao dobiti legalnu verziju pa se razmisljam da li da cekam ili probam staviti 2k3. ljudi govore sve naj o njemu iako isto na netu tvrde da je glupost stavljati ga kao workstation

a sto se tice viste ona ima neke feature koji me stvarno zanimaju (ne aero) ali neidem na ustrb stabilnosti se igrati s nedovrsenim produktom.
Staro 23.11.2006., 18:46   #9
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Vi možete pričati koliko želite, ali će opet skoro svi s ovog foruma kroz 2-3 godine koji sada koriste winxp koristiti vistu.

Normalno da će vista imati gro bugova kad izađe (kao i XP u svoje vrijeme), i da će u početku raditi sporije nego XP (slična je stvar bila i kad je XP izlazio) tako da su ove rasprave suvišne.

Za 3-4g više neće izlaziti driveri za XP i tako dalje.
Staro 24.11.2006., 14:52   #10
Cataphract
Premium
Moj komp

Cataphract's Avatar

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
...ili produkcijski server sa usputnim streamingom HDTV maloljetnica?
Želim znati više.
Cataphract je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.11.2006., 14:58   #11
Cataphract
Premium
Moj komp

Cataphract's Avatar

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Vi možete pričati koliko želite, ali će opet skoro svi s ovog foruma kroz 2-3 godine koji sada koriste winxp koristiti vistu.
Istina. Ja sam se već počeo lagano pripremati za migraciju na Vistu pa naručujemo "vista ready" konfiguracije. Recimo da mi je plan, a vjerojatno će biti i potreba, migrirati računala na Vistu nekih 12 mjeseci nakon izlaska.

Do tada će već imati SP1 s pokrpanim svim važnijim propustima, nove aplikacije će raditi bolje nego na ili neće raditi na XPu, ..., imati ću dovoljno iskustva s Vistom da mogu predvidjeti što me očekuje i kako će mi se sustav ponašati.
Cataphract je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2006., 12:09   #12
ZCracker
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2005
Ljudi pa kaj se brinete ionak će na vistu u prvih 6-12 mjeseci priječi samo neki nobovi koji su pročitali njegdje da je Vista novi OS sa DX10 podrškom (za koju nemaju hardware - osim ak tatica ne ispljune par očeva domovine) samo zato da se mogu hvalit ekipi kak oni doma vrte vistu! Takva stvar je bila i s XP-om bit će i s vistom i s svim ostalim OS-ovima.

Šta se tiče mog prelaske vjerojatno će se desiti al ne prije nego kaj izađe SP1 ili ćak možda SP2! Jedina situcija kad bi prešo ranije je ta da moram preč zbog nekompatibilnosti nekog programa sa XP, a i realno gledajući XP-MCE je dotjeran kolko tolko i ima potencijala da bude u vrhu još par godina jedino ako ga MICOSOFT ne ugasi namjerno.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno