|
![]() |
#1 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
Veliki problem sa dialerom
Jučer mi je kopmpjuter došao pod napad dialera. Budući da Norton nije uspijevao izbrisati navedeni maliciozni program, instalirao sam AVG Antivirus Free i AVG Antispyware, te novu verziju Spybota. Prije negoli sam to uradio, napravio sam vraćanje sustava, a kako bih se neometano mogao spojiti na Internet (jer me dialer stalno disconnectao). Izbrisao sam Nortona i instalirao gore navedene programe (i potom ih sve updaetao). Potom sam pokrenuo svakoga od njih, a na kraju i CWS Shreddera. Na kraju sam napravio hijackthis scan i isključio vraćanje sustava te ga ponovno uključio. Pitanje: Što da uradim ukoliko nisam siguran da su updaetani Ad Aware i Spoy Bot, te AVG Free Virus Scan i AVG Anti Spyware izbrisali dilarea? Postoji li još nekakav program izuzev direktnog birsanja registara i fileova u system 32 na temelju hijack this loga? Moram li pokrenuti antivirusni i ostale navedene programe i u Safe Modu? Osim toga, funkcioniral li T-Comov antidialer program ukoliko želim pristupati na net putem Carneta a ne T-Com dial-upa? I na kraju, evo najnovijeg hijackthis loga: Citiraj:
Unaprijed vam mnogo hvala na svakoj pomoći. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Pa molim vas hoće li mi netko pomoći? ![]() ![]() ![]() ![]() Inače, posebno mi je sumnjiv slijedeći file: C:\WINDOWS\System32\irdvxc.exe O23 - Service: Network helper Service (MSDisk) - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\irdvxc.exe" /service (file missing) Kad odem u system 32 tog filea tamo nema, a svaki put kad izbrišem registar on se ponovno vrati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Sljedeće ti je kategorizirano kao Unknown ili Possibly Nasty.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
I dok sam poprilično siguran kako većina navedenih nije maliciozna, to nisam siguran i u slučaju slijedećeg: C:\WINDOWS\System32\irdvxc.exe O23 - Service: Network helper Service (MSDisk) - Unknown owner - C:\WINDOWS\System32\irdvxc.exe" /service (file missing) Naime, probao sam izbrisati irdvxc.exe tako što sam pomoću services.msc zaustavio njegov proces i potom u safe modu pokušao izbrisati navedeni .exe file, no nisam ga uspio naći čak ni nakon što sam isključio skrivanje hidden files. Zaboravih napomenuti, akko sam prethodno, pomoću hijackthis izbrisao pripadajući registar. U čemu je problem? ------- Osim toga, Instalirao sam antidialera no ne prepoznajem sve ove brojeve između 077100000 i 076767676 pa me zanima jesu i ti brojevi T-Comovi? Naime, pokuša sam ih blockati i maknuti s liste, ali mi ih program svaki put vrati nakon što restartam ili uključim komp, pa sam pretpostavio da ih automatski dodaje jer su T-Comovi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Dialeri najcesce imaju Dial Number koji je inozemni, dakle imaju i pozivni broj zemlje + kojih 7-8 znamenaka. Dok sam koristio ISDN prije pokupio sam dialera koji je pocinjao sa 043 dakle spajao se je na server u Austriji. Na srecu skuzio sam ga nakon par minuta pa mi je trosak ispao oko 20kn. Dovoljno da me upozori da ubuduce gledam koji je broj i username upisan prije nego pritisnem Dial. 077100000 - T-Comov broj 076767676 - Carnetov broj za modemske ulaze
![]() |
#7 |
Registered User
|
@mcg Uspio sam na način da sam zaustavio proces, i potom ga izbrisao pomoću SDFixa u Safe Modu. Thnx., anyway. ![]() ![]() @celduce Hvala na informaciji. Inače, meni je dialer stvarao probleme nedjeljom od podne do četiri, s tim da sam ja prekinuo biranje nekoliko desetaka puta i ištekavao telefon iz utičnice. No, pitanje je koliko se on puta uspio spojiti dok je mene dicconectao. No dobro, valjda neće biti neka astronomska cifra, a čujem od nekih prijatelja kako su i oni imali slične slučajeve pa im je T-Com oprostio trošak koji je prouzročio dialer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Cek malo...vidim da imas T-Com DNS-ove, a tu dialeri nisu nimalo opasni, a i lako se uklanjanju. Na DSLu se ne bira broj.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |