|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Htio bi nadograditi komp. šta preporucujete
Ovako imam Mainboard : Asus P4XP-X Chipset : Intel i845D Processor : Intel Pentium 4 @ 2400 MHz Physical Memory : 1024 MB (2 x 512 DDR-SDRAM ) Video Card : Nvidia Corp GeForce4 MX 440 [NV17.2] evo sada u zadnje vrijeme malo mi se igraju igrice nisam ih odavno igra,problem je u grafickoj jer je preslaba sve danasnje igre ne podrzavaju MX 440 i to jos 4x,sada gleda sam bia neke graficke nove za kupiti vidia sam ATi RAdeon 9600 8x,posto mi maticna podrzava samo 4x ja se nadam da cu moci smanjiti brzinu od radeonke na 4x,ali oce li to biti dovoljno da mogu pokreniti igrice evo npr. NFS Carbon,nebi igra neke prezahtjevne igre ????????? Razmislja sam o kupnji nove maticne,onda bi mora i proc i graficku,ali previse para je to,osim ako za Bozic i Novu godinu rodbina nebude darezljiva ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Za Carbon ti treba "mrak" grafička ![]() Prporuka: 9800pro u Ve-milu 580 kn. Ako nisi baš pri lovi, a htjeo bi ipak igrat novije igre 9800pro je puno bolja.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
kolko love imas za graficku ova 9600 i nije nes bas za novije igre ako bas nemas love onda pogledaj na trznicu, mislim da se prodaje 9550xt za 250kn, to ti je ko 9600, malo jace |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Ovako imam Mainboard : Asus P4XP-X Chipset : Intel i845D Processor : Intel Pentium 4 @ 2400 MHz Physical Memory : 1024 MB (2 x 512 DDR-SDRAM ) Video Card : Nvidia Corp GeForce4 MX 440 [NV17.2] evo sada u zadnje vrijeme malo mi se igraju igrice nisam ih odavno igra,problem je u grafickoj jer je preslaba sve danasnje igre ne podrzavaju MX 440 i to jos 4x,sada gleda sam bia neke graficke nove za kupiti vidia sam ATi RAdeon 9600 8x,posto mi maticna podrzava samo 4x ja se nadam da cu moci smanjiti brzinu od radeonke na 4x,ali oce li to biti dovoljno da mogu pokreniti igrice evo npr. NFS Carbon,nebi igra neke prezahtjevne igre ????????? Razmislja sam o kupnji nove maticne,onda bi mora i proc i graficku,ali previse para je to,osim ako za Bozic i Novu godinu rodbina nebude darezljiva ![]() Ako netko ima neku jeftinu konfiguraciju samo te 3k omponenete neka slobodno kaze,ali prvo me zanima sta bi bilo kada bi promjenia graficku |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
najjeftinija opcija ti je mjenjanje graficke, i ja bi na tvom mjestu isao na to, samo je pitanje kolko love mozes odvojit pa cemo ti vec nesto preporucit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Killing monsters
|
Kako i domy1 kazhe: upgrade-aj grafu. Ova R9800pro iz Ve-Mila je pristojan napredak za relativno malo novaca. Uz tu radeonku, gigu rama i P4 2.4, kada su igre u pitanju, bit chesh na miru josh neko vrijeme. I usput jedan mali OT: bilo je sumnji na forumu ako je ova Powercolorova radeonka..punokrvna 9800pro. Kupih je nedavno i mogu rechi da je... 256-bitna. : cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
maticna mi podrzava brzinu graficke 4x tako sam procita ,tako da ove graficke koje ste rekli ja mislim rade na 8x tako da cu morati smanjivati brzinu grafike na 4x pa me zanima oce to uopce dati neki napredak,mogu odvojiti do 600kn i mozda malo preko,ako skupim para dosta onda mjenjam te 3 komponente,ali za sada samo graficku |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
agp 4x i agp 8x ne oznacavaju brzinu na kojoj ce graficka kartica raditi vec se radi o grafickim utorima. Glavna razlika izmedu njih dva je u propusnosti koja je kod agp 4x 1GB/s dok je kod agp 8x 2GB/s. Stvarna razlika u perfomansama npr. 9800PRO u 4x i 8x utoru je oko 1%, znaci nis o cemu moras brinuti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Hvala vam puno na pomoci i pojasnjenju,izgleda da ce to biti konacno rijesenje,idem ca skupljat pare pa da mogu igrat NFS Carbon : hello2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Samo da jos pitam kada je kupit kloka bi je,kakva je sto se tice klocka radi li probleme,i oce mi igrica biti brza ako clockam??????? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Killing monsters
|
Svaka grafa se mozhe klokati, pa tako i ova. Dobio bi par FPS-a vishe u igrama, istina, ali.... pitanje je koliko ti je pametno to raditi s R9800pro jer je poznato da ih je jako velik broj otishlo u - vjechna lovishta. Pogledaj malo po forumu, vidjet chesh o chemu govorim. A opet, postoje i ljudi kojima klokane 9800pro rade godinama bez ikakvih problema. Ti odluchi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Ako uzmeme graficku vece fekvencije i memorije od ovih oce mi ona brze raditi bez obzira sta je 4x????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
jer ako mogu vecom frekvencijom dobiti na brzini a da 4x na to ne utjece onda bi moga odvojiti jos vise para,samo ako cu biti u dobitku |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Oces reci da to neutjeće uopce na brzinu,kako????????????? Ljudi ako je to istina onda možete preporuciti neku graficku oko 900kn cijena moze ici i malo vise ali ne previse??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Premium
|
Evo gleda sam u ve-mila znaci koju da uzmem izmedu Powercolor Radeon X1600Pro AGP, 256MB, TVout, DVI
Leadtek ili Gigabyte GF 7600GS AGP, 256MB, TV out, DVI Powercolor ATI Radeon 9800 Pro 128MB, TV-out, DVI neznam na kolika im je propustnost,ali koju od ovih da uzmem a da nema problema na mojoj 4x maticnu,i da mogu igrati igrice |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Uzmi 7600gs ili x1600 onda EDIT:Ja bih uzeo x1600pro |
![]() |
![]() |
|