Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.11.2006., 09:18   #1
Preator
Registered User

Preator's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Audio kazeta ---> CD

E ovako.. nisam se nikad bavio tim područjem tako da su mi još malo nejasne neke stvari...
Zanima me šta bi mi bilo sve potrebno da s audio kazete s linije presnimim muziku na cd preko kompa... Znači koji bi bio program dobar za to i šta bi mi od kablova/opreme još trebalo..
Probao sam malo pretraživati po netu ali nisam ništa jasno našao.. :confused:

~"In order to ensure the security and continuing stability, the Republic will be reorganized into the first Galactic Empire … for a safe and secure society!"~

~"Once more the Sith will rule the galaxy, and we shall have peace."~

Preator je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2006., 13:49   #2
Sino
Premium

Sino's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Potreban ti je linijski izlaz na liniji ili izlaz za slusalice, kabel koji ces utaknuti u liniju i comp u zvucnu karticu u "line" ulaz. Treba ti neki program za snimanje ulaznog signala sa Line in. Recimo ja koristim COOLEDIT. Moras podesiti postavke za Recording u Windows Mixeti, a isto tako i kod postavka CoolEdita. Kad pokrenes snimanje u CoolEditu i dobije vanjski signal na sucelju CoolEdita, podesis signal, pomocu mixete, da ti bude u granicama margina koji ti CoolEdit nudi po defaultu. Stavis cjelu kazetu neka ti odsvira, kasnije oznacavas pjesme i pospremas ih u MP3 (ili Wave) format). Kad to sve spremis treba ti , recimo, Nero za przenje tih pjesama na CD.
Ne mogu ti jednostavnije opisati postupak,. Pokusaj! Sretno!
Sino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.11.2006., 14:18   #3
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
na liniji koristi izlaz "line out", ili ako je bolja linija ima posebni izlaz baš za signal sa kazete (tape out ili tape rec), nemoj koristit izlaz za sluše jer nije balansiran i dobit ćeš lošu kvalitetu zvuka, na zvučnoj uštekaj u line in, ne u mic in
što se tiće programa, davno sam to radio pa se više ne sjećam ali probaj ovo što ti je sino rekao

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2006., 14:39   #4
Sino
Premium

Sino's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Da. to sam zaboravio napomenuti na sto te Bobe upozorio. Izlaz za slusalice sa "nekada davno koristio" kad nije bilo linijskih izlaza, danas sve linije ili linijski kazetofoni imaju taj izlaz. Na slusalice ti je pojacani signal i dobijes jaka izoblicenja zvuka a i tesko je to podesiti na neku kvalitetu. Znaci, izlaz za slusalice nemoj koristiti
Sino je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2006., 22:46   #5
Preator
Registered User

Preator's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
OK.. puno hvala na trudu..

~"In order to ensure the security and continuing stability, the Republic will be reorganized into the first Galactic Empire … for a safe and secure society!"~

~"Once more the Sith will rule the galaxy, and we shall have peace."~

Preator je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno