|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() Na službenim (njemačkim) Siemens stranicama izašao je novi beta firmware 1.30L Beta. Jel ga tko probao i kakvi su dojmovi? Navodno da ispravlja spori reconnect nakon 24 sata. Samo se bojim da je na njemačkom... :mad: Proceed here: http://gigaset.siemens.com/shc/0,193...120185,00.html : hello2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
zasto bi bio samo na njemackom kad se mogu birati jezici. sad cu ja to flashnut.... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Ajde, kad flash-nes javi dojmove o: 1.) Reconnectu (kad prođe 24 sata) 2.) Da li su portovi mapirani za IPTV 3.) Da li firewall blokira promet (pod HIGH, MEDIUM ako je uključen uPnP, Custom) 4.) Da li radi Port Trigerring 5.) Da li radi Print Server Hvala : hello2 : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
CITIRAM sa news grupe hr.comp.adsl. "> Jesi li probao ovaj firmware? Da li je sve u routeru sa njim na > > njemačkom jeziku? Radi li IPTV? Koliko se brzo reconnecta? Da li je > > rješen port triggering, firewall i kako radi Print Server? stavio sam taj firmware kod sebe i sve (sto mi treba) radi bez greske. nema iptv-a (znaci imas sva 4 porta), reconnecta se za par sekundi, firewall radi, a port triggering i print server nisam testirao." "TomCat wrote: Da li je sve u routeru sa njim na njemačkom jeziku? eh da ... sve je na engleskom" Eto, lijepe vijesti za sada. Samo da još srede IPTV... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
a zas ti to sam ne testiras..nis te ne kosta. evo ja sam ga sad maloprije flashnuo i sve radi normalno. cini mi se da sam taj firmver vec imao jer je dosta davno i izasao, ali sam vratio na prijasnju jer sam htio nesto usporediti.. onda nisam mogao naci vise taj beta (1.30L) pa sam skinuo onaj koji nude na stranicama naseg t-coma (1.30K). sad sam ga opet stavio zahvaljujuci tebi tnx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
damn...zaboravio sam napomenuti da je s tim firmwerom pass za ulaz u router "admin". znali su biti i sa "0000" sad ak je TomCat vec krenuo flashati.....snaci ce se valjda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Hvala na brizi i trudu :-) Ne mogu flashati jer imam maxTV. Ostaje mi da čekam, jadan ja... :-( Al bitno je da stvari idu na bolje. U biti i za očekivati je da kod raznih firmware-a mjenjaju IP adresu routera (192.168.1.1 ili 192.168.1.2) te passworde. Svejedno, hvala na napomeni. BTW, kako si testirao reconnect kad treba proći 24 sata? Zvao si SZK da ti prekinu vezu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Meni je zapravo taj reconnect najvažniji jer ne mogu podnijeti da sam 3 min. unutar 24 sata bez interneta. :-)) Ma stvar je u tome što za te 3 min izgubim sve peerove i seedere na torrentu pa treba vremena da se veza opet "zalaufa". Isto vrijedi i za e-Mule. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Mislim da ti je taj reconnect stvar do T-com-a...Da je narihtano da se svaka 24 sata moraju mjenjati IP adrese...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Nije, stvar je u firmware-u. Ovo sam napisao na hr.comp.adsl: "T-Com kaže da je kod njih sve OK i da se obratim Siemensu u Zagrebu. To sam i učinio al oni pak prebacuju lopticu na T-Com i kažu kako je njihov router savršeno ispravan i da je firmware u redu. Dakle to je pat pozicija. Router je sranje a nitko nije kriv. Kažem ja njima u Siemensu da ni Port Triggering ne radi a i da firewall bezveze blokira promet a oni meni u službenom odgovoru kažu da zašto bi to uopće i koristio i neka sve to pogasim. Ja sam ipak siguran da firmware ne valja jer ćeš primjetiti kako, kada te DSLAM odspoji, lampica Online i dalje svijetli još 2 min i 53 sek. Znači veza se prekinula a router je sa svoje strane drži tj. ona "visi". Nakon toga, navedenog vremena, Online lampica se ugasi na točmo 6-7 sek koliko je i potrebno za normalan reconnect." |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
pa firmver je savrsen...ko bi reko da je beta ![]() onaj prijasnji je bio katastrofa. bilo bi odlicno kada bi ubuduce izdavali istu verziju firmwera sa i bez podrske za IPTV. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
nemam sto vise obrazloziti. ![]() sve sto imam reci jest, ako vam ne treba IPTV svakako i bez straha stavite taj firmver...nista se ne gubi, osim mozda IPTV mogucnost. neznam u cemu je tolika dilema? pukni ga i kvit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Može li netko ko je "doma" sa njemačkim malo prekopat po ovom forumu: http://siemens.hosted-by-metropolis....LANRouter/F60/ Jedino sam skužio da i dalje kod netkog "sve" radi a kod drugog sami problemi. Interesantno, u švabiji je još uvjek zadnji službeni firmware 1.22. @Ivan_1 Ako nije blem napravi seriju screenshot - a pa postaj tu. Za usporedbu prema starijim firmware - ima postavi Connection on demand i uključi QoS servis pa provjeri da li zeza konektiranje nakon cca 24 - 36 sati?. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.11.2006. u 15:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Evo vlastito iskustvo (c&p iz ispisa spajanja) kako izgleda reconnect (2min 47sec) sa novim firmwareom: 17.11 02:09:43 18.11 02:09:43 24 h 0 m 0 s 83.131.107.50 18.11 02:12:30 18.11 12:12:30 10 h 0 m 0 s 83.131.111.55 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|