|
![]() |
#1292 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
To BrunoZG: Nebih se stim složio imo sam prije DFI nfII lanparty valjda znam sta je cold boot,nemora se resetirat bios,dovoljno je da se nakon restarta ne upali,zatim se sljedeće paljenje podize.
![]() |
![]() |
#1293 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
meni je na vsta max napon bio 1.45v prije vmoda, proc je winchester... tako da mislim da nije do proca. Imam i jedno pitanje, odnedavno mi se cudne stvari dogadjaju sa stock colerom, prije par dana sam igrao oblivion i prijetio sam da nesto zuji u kompu, coler od proca se vrtio na 3500rpm a dotad je otkad je stavljen radio na 3000, +- 10 rpm. uzrok tome je bilo pregrijavanje napajanja, tj cooler na mrezi se prestao vrtit (skoro sam se opekao na dodir)i ovo je valjda bio chietechov vrisak za upomoc :-) Cuo sam da se na Asrokici vent nemoze softverski utisat , ali meni se ubrzao i sad malo radi na 3000, malo na 3500 ili 3100, nevjerujem da je do napajanja jer su ostali naponi u redu, sto bi moglo bit ?
![]() |
#1294 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma i meni se bio vrtio između 3000 i 4000 rpm, ovisno da li sam ventove iza uključio ili isključio...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1295 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
izgleda da cu morat ubost fan mate, 2000rpm na box coleru bi trebalo bit dosta, sa solidnim propuhom po kucistu...
![]() |
#1296 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
![]() |
#1298 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
DoDo nemas brige to je ok...izvrtija si 17h (sta je po mojim standardima full stabilno ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1299 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() Zatim stavio GT 2X92mm @7V pa na @5V , zbog ležajeva, odnaprijeda u 2 5,25 slota koji direktno pire u freezera, budem stavio slike, uglavnom morao sam kidati onu prednju plastiku iznutra, ništa se ne vidi sve je uredno. LOAD prije 50C LOAD sada 39C (5V) ili 37C (7V). Freezer je na 1200rpm jer se na tom broju manje čuje od napajanja. Najbitnije - iz napajanja ne ide kipuči zrak, nisam imao nikakav intake prije, samo outake iza na 5V ko i sada.
![]() |
![]() |
#1300 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() posto sam na modemskoj vezi ne mogu prelistavat od pocetka a zanima me sljedeca stvar koja je vac mozda spominjana na ovom dijelu foruma ![]() da li na nasoj ljubljenoj mat ploci asrokici (da i ja je imam) mogu radit dvije grafe od razlicitih proizvodjaca konkretno ATI u AGP, a NVIDIA u PC-x imama super kombinaciju ATI all in wander za video uradke, kepčring i slicna cuda i NVIDIA za igranje nisam jos probao ovu kombinaciju pa evo da pitam iskusnu ekipu (ATI jos nije dosla zato se ceka) ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1302 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Nakon 3 i pol godine zamjenio vjernu 8RDA+ sa TBredom1700@2200 i stavio novu Asrock 939 Dual-VSTA sa Opteronom144. Vrhunska best-buy kombinacija, Opty trenutno radi na 2.800Mhz (311x9) bez dizanja napona, nisam probao vise, ne znam koliko visoki taktovi predstavljaju problem Asrockici? Nisam cak ni windowse reinstallirao, samo uninstall nforce i grafickih drivera, instalirao ULI drivere i graficku nakon toga. 2-3 restarta sve je radilo kako treba. Sve leti, SuperPI 1M - 31,359s (iako drzim sugavi kingmax na samo 400Mhz) Jedino me brine Gigabyte 6800 NU, daje mi slabije rezultate u 3DMarku 05/06 od stare konfiguracije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1304 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1307 |
Premium
|
AGP aperture size je malo popravio rezultat u 3DMarku, ali i dalje je slabije nego na Nforce2 (pogotovo 06). Ocigledno ce ipak trebat nanovo instalirat windowse, ne pada mi vise nista drugo na pamet? ![]() Nego, do kuda je sigurno dizati takt na ovoj ploci? Znaci nista nije moddano, CPU i DIMM naponi na defaultu, dignuo sam Northbridge/Southbridge na "high" i to je to (dok ovo pisem temperatura maticne 31C, CPU 33C, dioda 35C) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1308 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..aj vrati na default postavke procesora,znaci nikakav overclock pa probaj odvrtiti,gotovo sam siguran da je do toga,pretjerani overclock dovodi do zagusenosti sistema..provjereno
![]() |
#1309 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Ne mora biti,ja sam sa 6800 imao manje scorove u čmarkovima nego na intelu,probao sam i reinstalirati win,promjenio redosljed instalacije drivera,sve živo ali rezultati su ipak manji.A to je ista situacija kao i kod mene "parsto bodova u 05," |
![]() |
![]() |
![]() |
#1310 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..moze biti ali se sjecam da se "crash009" zalio da mu je sistem zagusen s tom plocom,takodjer je imao overclockan comp...
![]() |
#1311 |
EMP moderator
|
Također, i ja sam s Radeonom 9700Pro imao nešto lošije rezultate na ASRockici nego na NF2, nekih 200 bodova, ali samo na defaultu. Kad kloknem, situacija je drugačija.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1312 | |
Premium
|
![]() Citiraj:
Sad pak vidim da mi i Civilization4 sporije radi.. nisam vise pametan, ne pada mi stvarno nista na pamet osim reinstalla Windowsa (ili da se rijesim AGPa). Probat cu sa Ballistixom napad preko 3 giga kad ulovim vremena.http://forum.pcekspert.com/images/smilies/rambo.gif ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1314 |
Lucky Luke
Datum registracije: Jun 2006
|
Vidim da po sigovima neki imaju neki 2.20 adv bios o cemu je rijec? Takoder nisam ga uspio nac na netu :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1315 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
imao sam 3000+ na 2.6, 2x512 kinga na 500mhz, i 6600GT AGP i dobivao sam manje reze nego na P4 3.0 prescott sve ostalo isto... razlika je bila tih "par sto bodova" agp u biosu bio podešen na 256, probao sam i sve ostale kombinacije i bilo je isto... stavljanjem ocwbeta7 biosa situacija je popravila, ali opet to nije bilo to... onda sam odustao jer sam prodao 6600GT i uzeo 6800GS PCI-e i sve radi kao sat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1316 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
Možeš ga skinuti ovdje http://www.pc-treiber.net/datei_download_53.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1317 | |
HW&WLAN expert
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1319 |
Premium
|
imam pitanje,kakva ste iskusta imali sa sličnim memorijama na ovoj ploči u duall chanellu,jer možda uzmem memu od frenda,a on je imao različite memorije koje su radile u dc na nekoj dfi nf4,pa me zanima da li je uli izbirljiviji ili će i on to progutati |
![]() |
![]() |
![]() |
#1320 |
EMP moderator
|
Kingmax mi je radio sitne probleme, valjda zato što sam imao dva različita sticka, ali je sređeno premještanjem u druge slotove. Nakon njega je bio SuperTalent sa Samsungovim UCCC chipovima koji je radio predobro.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|