Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 01.11.2006., 06:46   #31
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nadam se da ću im biti u dometu centrala. A što se tiče ugovora na 12 mjeseci, ionako to većinom imamo pa baš i nije neki problem. Daleko bolje od Optime i njihovih 2 godine. Pohvalno je što se u trenutku smanjivanja cijena, povećanja paketa ili brzine, sve to događa i tebi bez obzira što je u ugovoru bilo navedeno drukčije. Jedino se bojim da će cijeli sistem patiti obzirom da nam je infrastruktura od ***ca.
Staro 01.11.2006., 07:07   #32
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
ja sam pak (na)čuo da će start paket bit 5GB - 1Mbit/s = 99kn i FLAT - 1Mbit/s = 138 kn

živi bili pa vidli
svebee je offline  
Staro 01.11.2006., 09:12   #33
malba
schwere panzerspitze

malba's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
sve to fino zvuči. sad samo treba dočekati 9. i nadati se da mi kao i obično kad nazovem neće reći- e ti nemožeš. ili nešto slično... jer su mi sumnjive te priče o njihovim centralama i dosegu? otkud iskonu centrale? iskon je t-com bitch i valjda gdje t-com ima centralu imaju i oni? znači tko ima tcom dsl trebao bi moći imati i iskon dsl? ili mi je nešto promaklo?
malba je offline  
Staro 01.11.2006., 09:37   #34
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Pa ofak oni ko i Optima iznajmljuju jednu sobicu u T com centrali di drže svoju opremu
Staro 01.11.2006., 09:43   #35
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Obzirom da je Veliki Magenta vlasnik svega, pa i Iskona, ovo sam iskopao na njihovim stranicama http://www.t-com-specials.de/tariftabelle/. Za one koji ne znaju njemački: DSL flat 16Mbit/s, telefon flat za pozive unutar Njemačke, pozivi prema mobitelima 12,9 c/min. Pretplata - 60EUR/mj. Od hardwarea, nudi se uglavnom WLAN modemi/routeri Speedport W500V i W700V (http://www.t-com.de/is-bin/INTERSHOP...MAAAENA5VE2aHp)
Staro 01.11.2006., 12:06   #36
JohnyB
Premium

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Zna li netko nešto više o ovome? http://www.iskon.hr/broadband_telekom
ja sam htio produžit ugovor sa t-comom na 24 mjeseca i to sam radio preko iskona jer se preko njih spajam i nazvao me lik iz iskona i rekao da ako hoću malo pričekam da će 11 mjesec biti buran što se dsl-a tiče i rekao je da će iskon postat samostalan i koristit vlastitu infrastrukturu te da će imati puno više usluga za razliku od t-coma ....
u prvim tjedinima 11 mjeseca će već biti dostupan adsl-2 na određenim lokacijama ....
novi zagreb neće biti među prvima (kombolova)
JohnyB je offline  
Staro 01.11.2006., 14:37   #37
Rijecanin
Premium

Rijecanin's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor malba Pregled postova
sve to fino zvuči. sad samo treba dočekati 9. i nadati se da mi kao i obično kad nazovem neće reći- e ti nemožeš. ili nešto slično... jer su mi sumnjive te priče o njihovim centralama i dosegu? otkud iskonu centrale? iskon je t-com bitch i valjda gdje t-com ima centralu imaju i oni? znači tko ima tcom dsl trebao bi moći imati i iskon dsl? ili mi je nešto promaklo?
Noup, wrong... iskon glumi nezavisnog operatera i od 9.11 prelaze na vlastitu infrastrukturu (ADSL2+ + fontele).... Tako gdje nemaju rentanih 7 kvadrata centrale će i dalje buiti moguće koristiti dosadašnji XXL ADSL, dakle samo promet, dok će liniju i dalje suplajati Hitler telekom....
Rijecanin je offline  
Staro 01.11.2006., 16:34   #38
malba
schwere panzerspitze

malba's Avatar

vidio sam maloprije da se iskon isprsio i za tv reklamu? znaći bit će malo veća dostupnost od 2 kvarta... to izgleda dobro....
malba je offline  
Staro 01.11.2006., 17:29   #39
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Pitanje je samo po kojoj cijeni će to biti. Trenutno je ovako nekako: ADSL flat - 199kn, ADSL pretplata - 79kn, telefon pretplata - 73,20kn. Sve skupa 351,20kn tj. 48 EUR.
Čuo sam im i reklamu na Otvorenom radiu. Valjda će bit nešto od te dostupnosti.
Staro 01.11.2006., 18:03   #40
reboot
Premium

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor Fake Pregled postova
Znam samo da t-com još neće ići s takvom uslugom....
t com je upravo izbacio za fixnu telefoniju. za 20kn mozes besplatno pricati unutar hrv prema fixnim brojevima.
reboot je offline  
Staro 01.11.2006., 19:08   #41
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
How? kaj treba? I dalje sve plačat ko i do sad + jos 20 kuna kak?

Citiraj:
Autor reboot Pregled postova
t com je upravo izbacio za fixnu telefoniju. za 20kn mozes besplatno pricati unutar hrv prema fixnim brojevima.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline  
Staro 01.11.2006., 19:36   #42
reboot
Premium

Citiraj:
Autor BrunoZG Pregled postova
How? kaj treba? I dalje sve plačat ko i do sad + jos 20 kuna kak?
bilo je na njihovim internet stranicama, sad vise ne mogu naci, a pisalo je u novinama jos prije...enivej ovo je psialo:
"Tarifna opcija Non-stop omogućuje vam da za dodatnih 20 kuna mjesečno (PDV uključen) i cijenu uspostave poziva od 0,28 kn po pozivu (PDV uključen), telefonirate za 0 kn/min unutar T-Com HR fiksne mreže* bez ograničenja u trajanju razgovora.

Tarifnu opciju je moguće aktivirati do 31.12.2006., a pravo na korištenje imaju svi privatni Halo i ISDN korisnici koji koriste neki od Super ili Halo korisničkih paketa - osim Halo Mini i Super 60 UP paketa.

Važno:
Uključenje ove tarifne opcije isključuje pravo na prometni popust za korisnike Halo Start korisničkog paketa.

* Ne uključuje: pristup internetu, pozive prema uslugama s posebnim cijenama (95, 988, 981,..., POS brojevima), pozive prema nacionalnim i međunarodnim mobilnim mrežama, međunarodne pozive prema fiksnim mrežama, pozive prema ostalim fiksnim HR operatorima, pozive prema uslugama s dodatnom vrijednošću (060, 061, 062,...) i pozive u poluautomatskom prometu (pozive s posredovanjem operatera: 901, 902,...)."

link im trenutno ne radi

http://www.t-com.hr/privatni/telefon/tarife/nonstop.asp
reboot je offline  
Staro 01.11.2006., 19:40   #43
reboot
Premium

al i mene interesira vise o tome....inace, samo su ovo gore napisali na svojim stranicama. nije bilo nikakvih "uvjeta koristenja", nicega.

EDIT:
nasao sam ovo:
http://www.t-com.hr/privatni/kzona/c...stop.asp#thumb

al sadrzaj im se mijenja iz sata u sat.

Zadnje izmijenjeno od: reboot. 01.11.2006. u 20:22.
reboot je offline  
Staro 02.11.2006., 08:41   #44
Rivi
Ovo ispod nisam ja! :)
Moj komp

Rivi's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Samo jedna stvar. Kad sam htio ukinuti telefonsku pretplatu, rekli su "ne može", jer se ADSL zakonski veže za telefon, pa ne možeš nemat telefon, ako imaš ADSL. Ukratko, sranje. Bez obzira što je s tehničke strane lako izbaciti telefon iz strukture, oni, kao, to ne smiju.
Sad, kakve će mi onda pogodnosti donijet Iskonov telefon, ako faking pretplatu opet moram plaćat nacistima?
Staro 02.11.2006., 09:31   #45
Fake
Sterilize Stupid People
Moj komp

Fake's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Ma da sve je to super Reboot, ali ja sam mislio na 3play uslugu: hello2 :
Fake je offline  
Staro 02.11.2006., 09:39   #46
malba
schwere panzerspitze

malba's Avatar

zvao iskon i gle čuda- najvjerojatnije ništa u rijeci od ovoga još neko vrijeme. za moj broj na vežici definitivno kita: suicide a za cijelu rijeku vrlo vjerojatno. kažu da će prvo krenuz u zg-u za par dana a za druge ne žele ništa reći jer ni sami ne znaju rokove. također ne žele ništa pričati o paketima/brzinama.

i kažu biće samo u zg, ri, osjeku, splitu i možda varaždinu.
malba je offline  
Staro 02.11.2006., 10:22   #47
Rijecanin
Premium

Rijecanin's Avatar

Oki, evo još malo inside informacija....

Brzina downloada se neće mijenjati.... ostaje isti kao i do sada, jedino upload ide malo gore (čitaj osnovni paket će SIGURNO biti 1024/256)....

XXL ADSL korisnicima (dakle onima koji se neće moći prebaciti na Novu ADSL2+ ponudu) se ništa neće mijenjati, niti paketi, niti brzine..... fejlus...

Flat bi trebao biti "od 30 - 50%" jeftiniji... bolje informacije od toga nemam...
Rijecanin je offline  
Staro 02.11.2006., 11:18   #48
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor Rivi Pregled postova
Samo jedna stvar. Kad sam htio ukinuti telefonsku pretplatu, rekli su "ne može", jer se ADSL zakonski veže za telefon, pa ne možeš nemat telefon, ako imaš ADSL. Ukratko, sranje. Bez obzira što je s tehničke strane lako izbaciti telefon iz strukture, oni, kao, to ne smiju.
Sad, kakve će mi onda pogodnosti donijet Iskonov telefon, ako faking pretplatu opet moram plaćat nacistima?
Nećeš plaćati više t-scumu pretplatu nego sve Iskonu. Sve na jedom računu - tf, impulsi i adsl.
Staro 02.11.2006., 13:32   #49
reboot
Premium

Citiraj:
Autor Fake Pregled postova
Ma da sve je to super Reboot, ali ja sam mislio na 3play uslugu: hello2 :
3play vjerojatno nece biti kod iskona :mad:
al zato ce biti ADSL2 jedva cekam
reboot je offline  
Staro 05.11.2006., 18:12   #50
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
ima li kakvih novosti iz prve ruke od nekog špijuna?

iskon će uskoro objavit ponudu, ali valjda ima nekog tko zna iz prve ruke?

@riječanin, zar se neće moći prebaciti s xxl adsl na adsl2+ ili sam ja nekaj krivo skužio?
Staro 05.11.2006., 20:46   #51
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Moći će se također mi bi trebali imat neke pogodnosti
Staro 05.11.2006., 23:52   #52
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Citiraj:
Autor Rijecanin Pregled postova
Oki, evo još malo inside informacija....

Brzina downloada se neće mijenjati.... ostaje isti kao i do sada, jedino upload ide malo gore (čitaj osnovni paket će SIGURNO biti 1024/256)....

XXL ADSL korisnicima (dakle onima koji se neće moći prebaciti na Novu ADSL2+ ponudu) se ništa neće mijenjati, niti paketi, niti brzine..... fejlus...
Ovo je skroz nelogično. To da nama koji smo kao vjerni klijenti Iskona, da nama ne iskažu zahvalnost time da imamo neke beneficije u odnosu na druge. ts ts
Ladybug je offline  
Staro 06.11.2006., 10:36   #53
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Vjerni klijenti uvijek manje dobiju nego novi. A i zasto bi davali starima kada ih vec imaju u saci a nove moraju mamiti? Eventualna neka ponuda za stare korisnike, ali vecinu puta treba otkazati uslugu pa tek onda sklopiti (vrazji) ugovor na par godina.
Zalosno ali istinito.
raf je offline  
Staro 06.11.2006., 13:07   #54
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Koliko mi se čini - Iskon je pokusi kunić za ADSL2+.

Prvo će fino istestirati opremu,propusnost itd. sa Iskonom, nakon toga kad sve bugove riješe prebaciti na T-Com.

Savršeno logično i s poslovne strane normalno
Paske je offline  
Staro 06.11.2006., 13:19   #55
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Šta nisu propusnost dovoljno istestirali s MaxTV-om? Većini ljudi ovdje je jasno da im je propusnost od **rca, a nisu ni oni toliko glupi da to nisu shvatili. Dobrom dijelu MaxTV korisnika je zbog (ne)propusnosti brzina sa defaultnih/teoretskih 5 Mbit/s smanjena na 3,5Mbit/s. Meni nije jasno kako će takva infrastruktura izdržati 16-24Mbit/s ADSL2+. Očekujem show program po tom pitanju. Žalosno je da ćemo svi trpiti, a njima nitko ništa ne može.
Staro 06.11.2006., 19:13   #56
Mailman
Premium

Mailman's Avatar

stvar je još u testnoj fazi....afaik, 9.11. se neće dogoditi baš ništa....
Mailman je offline  
Staro 06.11.2006., 19:15   #57
JohnyB
Premium

Citiraj:
Autor Paske Pregled postova
Koliko mi se čini - Iskon je pokusi kunić za ADSL2+.

Prvo će fino istestirati opremu,propusnost itd. sa Iskonom, nakon toga kad sve bugove riješe prebaciti na T-Com.

Savršeno logično i s poslovne strane normalno
iskon je sagradio vlastitu infrastrukturu i kreće zasebno (je da je po t-comom) ali iskon će biti odvojen ....jer je krenuo prije nego što se prodao u sagradnju infrastrukture ...i digao kredit od 80 milijona kuna što je najvjerovatnije razlog što se prodao ....
tako da nema veze sa t-comovim vodovima isto kao i optima, amis a uskoro i H1 ...
JohnyB je offline  
Staro 06.11.2006., 19:17   #58
JohnyB
Premium

Citiraj:
Autor Mailman Pregled postova
stvar je još u testnoj fazi....afaik, 9.11. se neće dogoditi baš ništa....
"u narednih nekoliko dana" je bio odgovor na moj upit kada krećeju sa uslugama
JohnyB je offline  
Staro 06.11.2006., 19:37   #59
Buger
Premium
Moj komp

ja potpisao na 24 mjeseca kod t-coma : hitthewa

ma i tekom će već nešto dobro smislit 5GB i 1mbit je već dobro
Buger je offline  
Staro 06.11.2006., 19:50   #60
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Ode ja malo sa teme. Molim moderatore da se ne srde.

Mozete kod t-coma dobit 1gb besplatnog prometa. Potrebno je samo da pitate svog profesora za prijavnicu (naravno ako ste ucenik).
BlackDwarf je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na