|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Mar 2005
|
Automatska zamjena znaka Č u C u nazivu file-ova
Imam puno fotografija koje u svome nazivu imaju znak Č te zbog toga imam problema u radu sa nekim aplikacijama. Sad kad bi to išao mjenjati ručno trajalo bi čitavu vječnost te me zanima postoji li ikakav program koji bi automatski zamjenio znak Č u C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Imaš dosta programa za mulitple rename, EF Multi File Renamer može ono što ti želiš. Odrediš folder, dodaš rule - supstitution i zamjeniš č sa c.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Isto možeš napravit i u Total Commanderu. Označi šta želiš promjenit, stisni CTRL+M i vidjet ćeš mogućnosti koje ti se nude. Savjet: isprobaj na nekim kopijama datoteka da ne bi nešt zeznuo...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Znači Total Commander, ako želiš cijeli file manager, a ako želiš samo multiple rename tool - Lupas Rename Total Commander je moćna aplikacija, i neusporedivo bolji od Windows Explorera, ne bi bilo zgoreg da se naučiš raditi s njim. Ako imaš pak 2 ili više računala na mreži - onda totalno razvaljuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
foreach (<*Č*>){if (/(.*)Č(.*)/){print "Radim... $_\n";rename($_, $1."C".$2);}}
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
dir ~\%path%\*Č* | foreach {$a=$_.Name.Replace("Č","C"); ren $_$a}; Zalosno je sto se smeca iz Redmonda nisu udostojila napraviti port na WNT i W2k, te forsiraju prokleti .NET. Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
kako me zna. gle, u zadnjih 30 godina promjenila se definicija usera. sada je to osoba s jednakim znanjem kao za korištenje TV-a. to što mi odabiremo biti zaostali u vremenu i smatramo da bi user po nekoj staroj definiciji trebao znati napisati poneku skripticu je naša zadrtost. i naravno da je takvom useru lakše napisati jedan redak u cli-u, nego micat miša, otvarat programe i tamo se nešto natezati s formama za upis, pa to submitat pa kajtijaznamkaj. ... ali svejedno... mislim da je žalosno da danas useri pokreću partition magic da bi napravili "format d:". doslovno. ili pritišću F3 da bi našli nešto i onda se čude kako to nisu našli, a sad su sejvali samo ne znaju kamo (još im indexing service nije pocrawlo disk). i onda ostanu na suhom i ne znaju što dalje, umjesto da upišu "find hot_mature_blonde_with_two_ponys_carrot_and_a_pumpkin.wmv". takve stvari više nisu stvar komocije, nego čiste gluposti. ali šta ćeš... vremena idu, useri zaboravljaju razmišljati, a oni koji još uvijek imaju konstantno otvorena minimalno 3 shell sessiona su odjednom geekovi. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|