|
![]() |
#1262 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Gle u principu nema fore koliko sam primjetija. Bitno je samo hoce tebi pasat/odgovarat..posto je odabir bios postao jako usko vezan uz OC memorije i stabilnost iste tako da bi se trebao poigrat biosom pa javit komentare... Kakvi su dojmovi sa 2.30? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1263 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Solid as a rock..Jedino nisam probavao memoriju više ili na manji CL, al nekako nisam očekivao poboljšanja po tom pitanju.Bu, probal malo kad ufatim vremena.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1264 |
Lucky Luke
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() Da li je moguce na ovoj maticnoj softverski stisat ventilator (ovaj freezer je preglasan) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1265 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1266 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Jel ima netko od vlasnika Asrokice TCCD rame?Ja imam ove iz siga i moram staviti 2T kad ih držim preko 450-460 a i onda je nestabilno koje god postavke stavio,npr 560Mhz 3-4-4-10-2T i 2.7V ruši prime,odnosno BSOD,ista stvar i u igrama.Probao sam skoro sve biose i sve žive postavke u biosu i opet isto.Evo sad sam stavio od lege HynixD43 i ti rade na 500 na 1T bez problema kao i moj TCCD kod njega(Nforce4) Jel ta ploča ne "voli" TCCD ili što?I da li netko zna kako bi se ti rami ponašali na VSTA,pošto su na njoj ispravljeni bugovi što ova ploča ima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1268 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1269 |
Lucky Luke
Datum registracije: Jun 2006
|
Postoji samo neznam kolika je propusnost tog xgp porta... http://www.biostar.com.tw/products/m...?name=NF4ST-A9 EDIT: i ova jos ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1272 | |
Premium
|
Citiraj:
Probaj se poigrat sa a64infom ako vec nisi. posebice weak opcijom koja jak dobro dode kod TCCX cipova ![]() javi rezultate. Nisu puno slabije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1273 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Meni isto nece ploca preko 240 na 1T nadam se da ce bit neki bios mozda da to poprave...al sumnjam Ida postavio sam i prije ovo pitanje ... Di se na Asrokici stavljaju ili uopce vide shut down temperature..?? Gledo sam u biosu pise samo temp i moze se namjestit stisavanje venta kod odredjene temp proca al ne i gasenje kompa kad npr. crkne vent ili slicno a temperature odu preko 70 ono ![]()
![]() |
#1274 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Uostalom ne znam sta ce ti kad se bolje promislis? Ja sam na svakoj ploci koliko god sam ih imao ovakvih i onakvih iskljucija tu opciju ako je i bilo jer ne vidim koristi u njoj. Budi siguran da ces znat ako ti temp proca i poraste vec na 60 ces osjetit i imat ces vremena za djelovat ako i dode do toga. Nadalje kakve su sanse da se to desi tj da ti crkne vent od proca? Ja bi reka da su jako male. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
Junior Member
|
Asrockica ima shut down kod pregrijavanja koji se ne da podesit al gasi prije nego bi proc trebao crknut. To podrzavaju sve novije ploče koje imaju ili nemaju manualno podesavanje gasenja. Evo moj slucaj sa starom EPOX 8rda3I, stavljao sam nakon dugo vremena novu pastu, a posto sam nedugo prije flashnuo bios, nisam isao podesata "shut down temp" (epox je imala manualnu opciju).U uputama je pisalo da se proc gasi na 100 ili cak 110C sad se tocno ne sjecam i da je to nepotrebno u biosu podesavat "shut down temp",Tada mi je tih 100+ stupnjeva izgledalo malo smjesno. I kako sam zaboravio pristekat ventilator lijepo je sve radilo dok se nije ugasio, , gledam sta je a hladnjak przi prste doslovno. Tak je bil vruc da sam ga hladio iz vana sa ventom 10 minuta da se je opce ponovno htio ukljucit. Eto tu opciju ima i asrock ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1276 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
i meni se to jednom dogodilo na starom intelu,takve stvari proc spašavaju u nekim situacijama @veki mislim da su NF3 vs NF4 preformanse jako blizu ili iste,u svakom slučaju bolje nego kod ovih umjetnih NF4 AGP riješenja |
![]() |
![]() |
![]() |
#1277 | |
Premium
|
Citiraj:
zato mi je to i bitno,nebi htio da mi se proc kuha na 100C dok ga ploča ne ugasi ![]() Ida fkors da je jasno kad sam na kompu da ću vidit da se čudno ponaša al kad odem van ....
![]() |
![]() |
#1278 |
Premium
|
Jel ikome na dual sataII ploci prestao raditi LAN? Kabel je spojen na ruter, radi na laptopu kad ga spojim, a moj stolni ni l od lana kad uštekam kabl. Najnovije drivere sam stavio, enable je u BIOSu i u WIN! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1282 |
Premium
|
Dobro. I mislio sam da je to najvjerojatnije, trebao sam samo potvrdu, ali glupo mi je što ću sad iskoristiti PCI slot. Smeće jedno Edit: Zapravo dvoumio sam se jer sam uninstallirao drivere za nju i win ju je našao pri restartu! Zadnje izmijenjeno od: Sand. 10.10.2006. u 13:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1283 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Previše postova da tražim - imam jedno pitanje... Sutra mi stiže freezer. Kako da ga stavim, da vent stoji pokraj emmorije (ako stane) i da ispuhuje zrak na zadnju stranicu ili da stoji gore kod napajanja i piri na VGA i onaj pasivac koji se grije u PM?
![]() |
#1284 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Stavi da vuče s memorije i tjera prema stražnjoj stranici...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Slažem se, tako sam ga i ja stavio. Inače primjećujem u zadnje vrijeme da kad restartatam komp,windowsi se normalno zgase ali nema novog boota. To se u početku dešavalo jako rijetko, ali u zadnje vrijeme je to redovita pojava. Zvuči kao vrijeme za novi bios, jel da? Do sad sam imao 1.80 od prvog dana i više-manje je sve bilo ok s njim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Eddie
|
Stavio sam freezera... Procesor 1.4V, freezer 1600rpm. Load 48C, sa boxom i papstom na 1400rpm 53C bio. Jel to OK?! Vidim da mu je baza koma, to bi se moglo lijepo ispolirati, no i za početak mi je ovo u redu.
![]() |
#1288 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo se i meni zna dešavat,a cold boot me totalno nervira svaki put kad moram restartat windowse radi necega. ![]()
![]() |
![]() |
#1289 |
Junior Member
|
"Cold boot" je kad se komp resetira bios na default vrijednosti ili napise kao nekad na nforce 2 overclocking failed. Taj izraz se upotrebljava za taj slucaj
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1290 |
Eddie
|
Otvorio sam bočnu stranicu, load 43C. Hebiga, spužve, puno spužve, nikakav upuh trenutačno, rezultirale su 5-6C većom temperaturom. Kada dođu vručine ide 120mm na 5V sa strane, čitaj proljeće. Do onda budem ispolirao malo šmirglom bazu, jer je ona doslovno koma. Podsjeća na gladak šmirgl.
![]() |
|
|