Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.10.2006., 17:06   #1
Mark33
Premium

Mark33's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Nesto poput winampa

Zanima me dal ima jos koji program slican winampu,za slusanje mp3-ca,jer mi je winamp vec pomalo dosadan makar je najbolji...
Staro 17.10.2006., 17:13   #2
Crais
Guest

Crais's Avatar

Datum registracije: May 2005
Crais je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.10.2006., 17:27   #3
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Mark33 Pregled postova
winamp vec pomalo dosadan makar je najbolji...
Možda nakon kaj pročitaš ovu temu koju ti je Crais linkal, promijeniš mišljenje o Winampu kao najboljem. Možda.
Dodatak
McG je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 17:29   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 17:59   #5
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
a ja ću mu reć da ako jako dugo koristi winamp, foobar će biti prekompliciran, i po meni i dalje u nekim stvarima prekompliciran... a iskreno, na kraju radi isto što i winamp... a DEFINITIVNO prekompliciran za podesiti da liči koliko toliko na nešto...
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 18:46   #6
Crais
Guest

Crais's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
a ja ću mu reć da ako jako dugo koristi winamp, foobar će biti prekompliciran, i po meni i dalje u nekim stvarima prekompliciran... a iskreno, na kraju radi isto što i winamp... a DEFINITIVNO prekompliciran za podesiti da liči koliko toliko na nešto...
Tražio je zamjenu za winamp, ja sam mu dao prijedlog. Osobno još uvijek koristim winamp jer mi se to neda sve konfigurirat.
Crais je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 18:51   #7
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
tocno to, winamp stoji tiho u trayu i gore stisnut na minimum i mir bozji. imam previse posla da bi se zafrkavao sa foobarom koji kako je netko lijepo rekao, na kraju radi istu stvar ko i winam a to je najobicnije pustanje glazbe...
+
ja u winampu sve filmove gledam. sto god on moze reproducirati (95% danasnjih formata), gledam u winampu...
mat je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 18:59   #8
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Citiraj:
Autor mat Pregled postova
tocno to, winamp stoji tiho u trayu i gore stisnut na minimum i mir bozji. imam previse posla da bi se zafrkavao sa foobarom koji kako je netko lijepo rekao, na kraju radi istu stvar ko i winam a to je najobicnije pustanje glazbe...
+
ja u winampu sve filmove gledam. sto god on moze reproducirati (95% danasnjih formata), gledam u winampu...
Slažem se i winamp i izgleda ko player a Foobar ko neki browser
Da se vratimo na temu pa probaj promijenit neki skin na winampu dodaj koji plugin i izgledat će ko sasvim drugi player
Staro 17.10.2006., 19:14   #9
bobe
teta Mraz

Da se vratimo na temu pa probaj promijenit neki skin na winampu dodaj koji plugin i izgledat će ko sasvim drugi player [/quote]

naravno, dovoljno je promijenit color theme na 5.xx modern i već imaš osvježenje... ovaj foobar izgleda kao neko cd ripper, bljak!

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 20:09   #10
Mark33
Premium

Mark33's Avatar

Gabre,citas mi misli...hvala decki,al vec sam imao 1000tema i boja i pluginova...al mislim da ostajem kod winampa.Previse mi je pri srcu:clap: : nuts : :burn:
Oglas

Oglas
Staro 17.10.2006., 20:17   #11
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Evo samo par slicica kako taj browser, cd ripper itd. moze izgledati
Da covjek vidi o cemu se otprilike radi

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Foobar trazi nesto vise korisnikovog vremena, ne radi na principu skinova kao winamp. Ne trosi puno resursa (ovisi o tome koje su opcije ukljucene), sve se moze prilagoditi zeljama korisnika, podrzava prikaz tekstova pjesama i njihovo skidanje (+ jos puno opcija), ali ponavljam trazi dobre volje i vremena.
morph je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 20:29   #12
McG
-------

Citiraj:
Autor morph Pregled postova
Evo samo par slicica kako taj browser, cd ripper itd. moze izgledati
Da covjek vidi o cemu se otprilike radi

...

Foobar trazi nesto vise korisnikovog vremena, ne radi na principu skinova kao winamp. Ne trosi puno resursa (ovisi o tome koje su opcije ukljucene), sve se moze prilagoditi zeljama korisnika, podrzava prikaz tekstova pjesama i njihovo skidanje (+ jos puno opcija), ali ponavljam trazi dobre volje i vremena.
Svaka čast na trudu, ali čovek se je već odlučil (možda i prije nego je otvoril ovu temu), tak da IMHO postovi vezani uz Foobar na ovoj temi nemaju efekta.

Citiraj:
Autor mat Pregled postova
winamp stoji tiho u trayu i gore stisnut na minimum i mir bozji. ja u winampu sve filmove gledam. sto god on moze reproducirati (95% danasnjih formata), gledam u winampu...
Ajde, ako ti nije problem, pokreni (neki) film po svom izboru i vidi kolko Winamp (nekad audio player) ždere resursa prilikom prikazivanja istog. Naravno ako ti se da.
Staro 17.10.2006., 20:47   #13
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
I ja toplo preporučam Foobar, pogotovo zato što Foobar uzima puno manje memorije na kompu, što je kod nas sa malim pogonima jako bitno. Nije toliko kompliciran koliko je pun opcija pa ih sve želiš upoznati. Posebno je pogodan za music freakove. Izgleda kao normalan Browser? Hm, lol..
Ladybug je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 20:56   #14
morph
*

morph's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Svaka čast na trudu, ali čovek se je već odlučil (možda i prije nego je otvoril ovu temu), tak da IMHO postovi vezani uz Foobar na ovoj temi nemaju efekta.
taman je postao nakon sto sam poceo pisati post, tako da nisam vidio njegov post...nije mi bila namjera na nagovarati ga ako je vec odlucio
Staro 17.10.2006., 21:28   #15
McG
-------

Citiraj:
taman je postao nakon sto sam poceo pisati post, tako da nisam vidio njegov post...nije mi bila namjera na nagovarati ga ako je vec odlucio
Znam.
Bolje da odustanemo sad (od spominjanja Foobara i drugih alternativa), nego da ode tema na nekolko stranica.
Staro 18.10.2006., 00:30   #16
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja sam probao i quintessential i mogu reci da je odlican. Ne playa filmove ali kao alternativa winampu je odlican.

nego @morph

Mozes li ti meni srediti da foobar izgleda kao na slici 4,6 i 7 i lijepo mi posaljes na mail cijelu instalaciju + cfg file ?? Placam cevape,pivu i kinder cokoladu.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 08:06   #17
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Svakako Foobar ispred winampa. Stoji jos tise u trayu i obavlja svoj posao.

Nego...svejedno je, oba rade svoj posao, sve ostalo je kako se kome koji player svidja. Foobar nije kompliciran, osim ao izuzmete 10min za prvo podesavanje i maximalno prilagodjavanje svojim potrebama. Sve ostalo nakon toga je sejvanje i kasnije importiranje zeljenog setupa.
atha je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 10:42   #18
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
traži PUNO korisnikovog vremena.. prikaz tekstova pjesama? meni apsolutno nepotrebno..

Citiraj:
Autor Ladybug Pregled postova
I ja toplo preporučam Foobar, pogotovo zato što Foobar uzima puno manje memorije na kompu, što je kod nas sa malim pogonima jako bitno. Nije toliko kompliciran koliko je pun opcija pa ih sve želiš upoznati. Posebno je pogodan za music freakove. Izgleda kao normalan Browser? Hm, lol..
ne razumijem zašto svi spominju trošenje nekakvih resursa, kad doma imajukompove koji su jači nego NASA-ini kompovi prije 15godina...
šala mala, ali iskreno, ja winamp koristim od vremena P133 i 16mb rama, pa nikad nisam osjetio da mi jede PUUNO resursa... Mogu bez problema u isto vrijeme surfati, slušati muziku, obrađivati slike, ili što god hoćeš.. također i igrati se ako vam ne smeta pjesma i zvukovi od igre u isto vrijeme... meni smeta.. I NE OSJETIM smanjenje performansi ako mi je Winamp uključen...

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Ja sam probao i quintessential i mogu reci da je odlican. Ne playa filmove ali kao alternativa winampu je odlican.

Mozes li ti meni srediti da foobar izgleda kao na slici 4,6 i 7 i lijepo mi posaljes na mail cijelu instalaciju + cfg file ?? Placam cevape,pivu i kinder cokoladu.
Možeš miposlati link ili koji screenshot..? edit: nema potebe skinem ga s neta

Također,ako će meni tko poslati ovo što traži BrunoRV.. plaćam vegeterijansku pizzu, mineralnu i čokoladu za dijabetičare...

Citiraj:
Autor atha Pregled postova
Nego...svejedno je, oba rade svoj posao, sve ostalo je kako se kome koji player svidja. Foobar nije kompliciran, osim ao izuzmete 10min za prvo podesavanje i maximalno prilagodjavanje svojim potrebama. Sve ostalo nakon toga je sejvanje i kasnije importiranje zeljenog setupa.

Ne mogu se s ovim složiti da Foobar nije kompliciran... ja sam ga uspio nekako upogoniti, izgleda ko šareni cd ripper :P, a za to POČETNO prilagođavanje sam izgubio, brat bratu, dobrih 10ak sati...
i dalje ne kužim kako dodati nove jesme, nove albume u player...
Staro 18.10.2006., 12:04   #19
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

upravo isprobavam Media Monkey, i na prvi pogled je odličan.

ono što mi je zapravo jedino falilo kod winampa, ovdje dolazi po defaultu, a da bi isto ovo dobio kod foobara, treba potrošiti dva dana.....
Staro 18.10.2006., 12:17   #20
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Citiraj:

Ne mogu se s ovim složiti da Foobar nije kompliciran... ja sam ga uspio nekako upogoniti, izgleda ko šareni cd ripper :P, a za to POČETNO prilagođavanje sam izgubio, brat bratu, dobrih 10ak sati...
i dalje ne kužim kako dodati nove jesme, nove albume u player...
Ah taj Yibbre.
Ne znam, malo sam svrljao po uputama crnoga i slozio si setup koji mi odgovara jako brzo. Jedino me samurize mucio, ali to je druga prica.

U pravilu - foobar radi i nakon instalacije, a ostalo su osobna podesenja. Isto mi je bilo i sa WInampom, masu toga sam mijenjao skinove, shortcute, playliste - nije mi se svidjao default.
Staro 18.10.2006., 12:49   #21
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor atha Pregled postova
Ah taj Yibbre.
Ne znam, malo sam svrljao po uputama crnoga i slozio si setup koji mi odgovara jako brzo. Jedino me samurize mucio, ali to je druga prica.

U pravilu - foobar radi i nakon instalacije, a ostalo su osobna podesenja. Isto mi je bilo i sa WInampom, masu toga sam mijenjao skinove, shortcute, playliste - nije mi se svidjao default.
Milee...

ok, stoji to, ali je foobar nebo i zemlja po jednostavnosti (govorimo o početnom podešavanju)... i odnosu na winamp...

foobar kad ga instaliraš, zineš i gledaš u prazni ekran... nema apsolutno ništa po instalaciji... zbog toga mi se jako NE sviđa.. sviđa mi se što ga možeš stvarno individualno urediti, no da bi to napavio, moraš imati zavidno znanje i sposobnost.. da ne govorim o programiranjunekih dodatnih pizdarija, nekih kodova.... way to much for me...

atha, instaliraj si media monkey, prbaj... odmah kad ga instaliraš dobiješ izgled foobara... kojeg si prije toga slagao 2 sata... najmanje...
Staro 18.10.2006., 13:15   #22
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Evo kako to izgleda kod mene...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 18.10.2006., 13:22   #23
morph
*

morph's Avatar

probao sam i media monkey (i koristim ga tu i tamo za tagove, ima fino rijeseno preuzimanje tagova i covera sa amazona) i helium music manager naravno nijedan niti drugi nisu kao foobar, ali ako zelite nesto vise od winampa, a bez puno zahebancije vjerujem da mogu posluziti.

Ovaj helium cak niti ne izgleda toliko lose.

Trebao sam ih navesti jos u prvom postu, ali kako sam ih upotrebljavao samo za tagove zaboravih njihovu osnovnu funkciju

@Gabre & Bruno_rv odgovor imate u vodicu za foobar...da ne pokvarimo skroz covjeku topic
Staro 18.10.2006., 14:56   #24
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
vidi ljudi nemorate braniti foobar jer ga nitko ne napada. ja nisam rekao da je losiji od winampa i znam da winamp zdere cca 20-25 Mb memorije dok se film vrti. ali meni to stvarno ne smeta. na classic skinu sam od uvijek. foobar je super, ali za entuzijaste. meni je potrebno brzo, jednostavno i minimalno rjesenje a winamp mi to sve pruza. kao sto sam rekao, nisam dovoljno entuzijastican da bi trosio toliko vremena na to. a resursa imam tako da mi niti najmanje ne smeta sto ih winamp puno trosi
mat je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 15:00   #25
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Ljudi navode prednosti i mane foobara/winampa.
Staro 18.10.2006., 15:01   #26
McG
-------

Citiraj:
ne razumijem zašto svi spominju trošenje nekakvih resursa, kad doma imajukompove koji su jači nego NASA-ini kompovi prije 15godina...
šala mala, ali iskreno, ja winamp koristim od vremena P133 i 16mb rama, pa nikad nisam osjetio da mi jede PUUNO resursa... Mogu bez problema u isto vrijeme surfati, slušati muziku, obrađivati slike, ili što god hoćeš.. također i igrati se ako vam ne smeta pjesma i zvukovi od igre u isto vrijeme... meni smeta.. I NE OSJETIM smanjenje performansi ako mi je Winamp uključen...
Sve je to vredu i stoji.
Ali recimo meni (ne znam za ostale) smeta kad jedan običan audio-player, troši nekolko desetaka MB memorije. Da imam GB i GB-e memorije, opet IMHO nema kaj jedan audio-player trošiti bezobrazne količine sistemskih resursa. Starije verzije Winampa su po tom pitanju bog-bogova, ali ove nove...oslobodi-te-Bože. Ni jedna playlista složena, ništ ne svira, a Winamp ko da nema sutra, troši urednih 10-15MB. Da ne govorimo kolko toga (upitne korisnosti) je nakrcano u Winamp po defaultu.
Staro 18.10.2006., 15:11   #27
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Evo kako to izgleda kod mene...

dobra ti ta tema za windoze Domy..

ne znam koliko si u toku, ali postoje BOJE u Windozama.. :clap:

samo, baš media monkey ne pokazuje album art.... iako ima prozor za njih, ali sa sigurnošću znam da mipojedini albumiimaju covere, on ih ne prikaže uopće... nijednog..
Staro 18.10.2006., 16:35   #28
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Mrzim Windows i bilo koje druge teme više nego išta...

Cover mora bit "ugraviran" u pjesmu da bi ga prikazao.

Staro 18.10.2006., 16:51   #29
Dawar
OMG, thats the funky shit
Moj komp

Dawar's Avatar

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Winamp ko da nema sutra, troši urednih 10-15MB. Da ne govorimo kolko toga (upitne korisnosti) je nakrcano u Winamp po defaultu.
Evo sad slušam jednu playlistu sa otprilike 200tinjak pjesama, sa nekim custom skinom i par plugina instaliranih, winamp troši 6.3MB od mojih 1024MB rama
Staro 18.10.2006., 16:58   #30
McG
-------

Citiraj:
Autor Dawar Pregled postova
Evo sad slušam jednu playlistu sa otprilike 200tinjak pjesama, sa nekim custom skinom i par plugina instaliranih, winamp troši 6.3MB od mojih 1024MB rama
Ovak je to zgledalo kod mene, kad sam još imal Winamp instaliran...v5091, niš nije sviralo, nikakve playliste

Citiraj:
Situacija kod mene u svezi Foobara i trošenja resursa.
  • Full screen i svira: 5 - 8MB
  • Tray i svira: 3 - 6MB
  • Full screen, ne svira: 6MB
  • Tray, ne svira: cca. 500KB - 1MB
  • CPU potrošnja: 0 - 4
  • 64 playliste

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja