|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
ATA100 kabel
Namjeravam uzeti kućište koje ima "ladice" za diskove smještene iza prednjeg ventilatora (na dnu kućišta) tako da ih što efikasnije hladi. Naravno, diskove bih mogao staviti i u gornja kućišta (recimo, neka od 5.25"), ali ih onda prednji vent ne bi hladio. Kupio bih jedan SATA disk, a jedan dosadašnji PATA bih isto ugradio, kao i DVD snimač (također PATA). No problem nastaje što matična koju bih uzeo ima samo jedan PATA konektor (dakle, za max. dva uređaja - koliko ih i imam), a znamo koliki je ukupan međusobno razmak između konektora na ATA100 kabelu za dva uređaja - 15-ak cm, što mi je svakako nedovoljno za dosegnuti DVD koji bi bio pri vrhu kućišta i HDD koji bi bio smješten pri dnu kućišta. Postoji li nekakav "produžni" ATA100 kabel (dakle, muško-ženski koji bi se spojio na jedan konektor - recimo slave, i tako dosegnuo DVD snimač) i ako da gdje ga nabaviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Odi u neki manji dućan i traži da ti pokažu oklopljene kablove... Sigurno ćeš naći jedan koji ti ima odgovarajući raspon... Ja imam jedan thermaltake koji ima dosta velik razmak ali sad baš da bi bio od vrha do dna - nebi, ali vjerojatno bi se dalo nešto skemijati... Inače za produžne ATA kablove nisam nikad čuo, ali ne isključujem da možda postoji, al s druge strane onda ti bi možda bilo jednostavnije neki SATA-ATA konvertor nasadit na jedan od ta dva uređaja i gotovo, nisu baš super pouzdani ali uglavnom rade ili zamjeniti s nekim ATA za isti takav SATA disk što isto nije neki problem...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Od koliko je taj disk uopće...jer, slabašno će ti to radit kad je optika i hard na lednom kanalu....disk će bit spor dosta.... Netko je spomenuo one sharkoonove, 90 totalno je dugačak samo sa krive strane...a produžni...nekako baš i nevjerujem da postoji....ak ti baš treba taj disk, pukni ga u ladicu gore ispod CD drive-a i bok... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|