|
![]() |
#1 |
Čaćkalo
Datum registracije: Sep 2006
|
Windows Server 2003 ?
Nisam se nikako susreo sa ovim pa imam pitanja: 1.Što je to i zašto služi? dalje ču pitati kad saznam odgovor na ovo pitanje: sweating |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Pa samo ti ime govori Windoze prilagodjene za serverske mašine.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Evo ukratko najbitnije po cemu se razlikuje od standardnih Windowsa za Standalone racunala i koje su mu prednosti te svrha. http://www.microsoft.com/windowsserv...w/default.mspx
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Imaš ih nekoliko verzija ovisno o namjeni od kojih je najbolji Enterprise edition. Mogu reći da je čak jako dobar proizvod uz mali nedostatak a to je da ždere hardware. Testirao sam ga na athlonu 1.4 u početku sa 512mb rama i radio je ali kako mu je to minimum za rad bio je dosta spor.. Nakon dodavanja još 512 mb je počeo normalno "disat"i. Dizanje sistema tj vrijeme dok sve pokrene je malo duže...i traje..i traje... ![]() Napomena je na to da dosta programa koji rade na win. XP ne rade i na njemu što je normalno jer nije namijenjen za kućne PC-e . Naslušao sam se glupih mulaca koji su pljuvali po njemu zbog toga (..oprosti im Bille jer ne znaju što čine...) ali bolje da ne pričam o tome.. nego da znaš o čemu se radi. Ako namjeravaš ikada dizati kakav file/web server a ne želiš da ti se nalazi na tvom kompu negu na nekoj "staroj kanti" možeš to i s običnim XP-om koji je za to i više nego dobar a i manji je žderač hardwarea uz neki server program.. Dobar proizvod ali još uvijek daleko od servera baziranih na linuxu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Čaćkalo
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Čaćkalo
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
Uzmi običan XP i neki server program to ti je dosta ako želiš samo dijeliti fileove poput muzike filmova itd.. Pa evo neki ftp serveri jer sigurno na to i misliš : -gene6 ftp server -Cerberus FTP Server -Titan FTP server -...itd. jer ih zbilja ima jako puno ( ja već koju godinu koristim gene6 ) pa malo prođi i google.. HTTP: -WWW File Share Pro -ovaj navodim jer mu je namjena share fileova iako ima mogućnost postavljanja i web sučelja tj stranice na njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da se i ja pridružim... ![]() Golder FTP Server (mislim da nećeš naći jednostavniji) Http File Server (također dosta jednostavan) Osim ovoga, uzmi još No-IP DUC (Dynamic Update Client) da izbjegneš upisivanje IP-a...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Čaćkalo
|
ok hvala prepuno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
|
Citiraj:
( primjer: ip 66.249.85.104 = www.google.com ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Čaćkalo
|
skinuo sam i apache i vrlo dobar program: cheers2 : cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
Odličan ali mu se kofiguriranje na windowsima svodi na osnovne opcije..za druge postavke obično moraš staviti još jedan programčić.. Odličan je ali na Linuxu je puno jači ( bar zbog konfiguracije).. Pa ako želiš imati server na Linuxu onda se podrazumijeva da cijeli os mora biti linux.. Genijalan je ako se baviš izradom web stranica.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|