|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Razdvajanje audio signala
evo jednog pitanja za one koji se više kuže u struju. Imam audigy. s obzirom da koristim headset za igranje online, i 5.1 zvučnike, kupio sam si razdjelnik, koji se stavi u audio out, a u njega idu 2 jacka tako da mogu na njega stavit i headset i zvučnike (da ne moram svaki put mijenjat jackove). primjetio sam da se jačina zvuka na zvučnicima smanji kad su spojene i slušalice. zato me zanima da li je to štetno za moju zvučnu karticu na neki način, te da li je tako preopterećujem ili šta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
nije stetno nego je slabije zato jer taj razdjelnik djeli lijevi i desni na 2 razlicite strane. odnosno u slusalice dobis npr. lijevi zvucnik, a na zvucnike desni. buduci da zvucnici to "neznaju" i njihov kabel je i dalje isti, zvuk je slabiji jer se i taj samo desni opet djeli na lijevi i desni, po njihovom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Djembe playa
Datum registracije: Feb 2006
|
Sumnjam da je štetno i da išta možeš spaliti dodavanjem slušalica. Signal na zvučnicima je slabiji jer sluške uzimaju dio struje, zbog čega naravno zvučnici ne dobivaju puni signal. Ja sam nedavno, kad sam radio party doma, na staru Live-icu spojio trostruki razdjelnik, odnosno jedan pa u njega još jedan. Na to sam pospajao tri poprilično žedna pojačala s hrpom zvučnika. Rokali smo Hausijanu cijelu noć, i jutro ![]() ![]() ![]() EDIT: Evo mat je postao prije ali ne baš točno. Ne dijele se lijevi i desni kanal u zasebne signale već se dijeli cijeli signal na dva. Dokaz tome je što i dalje imaš potpuni stereo zvuk na oba signala.
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#5 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
@OP U tvom slucaju, impedancija slusalica manja je od impedancije zvucnika, te spajajuci ih u paralelu, smanjujes izlaznu snagu raspolozivu na zvucnicima.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
to mi je samo bitno, znači da ne skurim zvučnu, jer je osjetno slabiji zvuk na prednjim zvučnicima, dok sub i sateliti koji ne dijele signal iz zvučne sa slušalicama rade kako treba. hvala! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|