Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.10.2006., 22:21   #1
Karlos
Registered User

Datum registracije: Sep 2006
Preporuka za novu TV karticu

Ej ljudi, trebao bih kupiti tv karticu za stolno racunalo (dakle PCI slot). Sa cijenom ne bi isao preko 300 kn. Ono sto mi treba od kartice je da moze kodirati TV program u MPEG-4 (to je valjda kompatibilno sa divx-om) i jos neke formate ako ima. Jos uz to trebao bi mi vanjski S-video ulaz tako da mogu kodirati video zapise sa analogne kamere. Daljinski nije nuzan. Jasno, volio bi da kartica solidno kodira video zapis, da to ne bi jadno izgledalo kada se gleda na kompu. Ja sam razmisljao o necemu ovakvom:

MSI TV@nywherePlus, TVtuner, FM-st, MPEG4 - 305 kn - diskont 24

TV tuner MSI TV@nywhere Plus, capture card, FM, daljinski - 171 kn - links

Hvala na svakoj pomoci!!!!!
Karlos je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2006., 07:41   #2
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Karlos Pregled postova
Ej ljudi, trebao bih kupiti tv karticu za stolno racunalo (dakle PCI slot). Sa cijenom ne bi isao preko 300 kn. Ono sto mi treba od kartice je da moze kodirati TV program u MPEG-4 (to je valjda kompatibilno sa divx-om) i jos neke formate ako ima. Jos uz to trebao bi mi vanjski S-video ulaz tako da mogu kodirati video zapise sa analogne kamere. Daljinski nije nuzan. Jasno, volio bi da kartica solidno kodira video zapis, da to ne bi jadno izgledalo kada se gleda na kompu.
Imaj na umu da su AFAIK rijetke TV kartice koje direktno kodiraju u divx (znam za jednu eksternu usb2 od plextora, neznam cijenu vjerojatno prelazi 300kn), svo kodiranje u divx izvodi CPU. Ove dvije od MSIja definitivno ne spadaju u takvu kategoriju. Ja sam imao dosada dvije analogne TV kartice PixelView PlayTVPro i sada imam Leadtek Expert koju definitivno preporučam, ali ona jos uvijek drzi cijenu od cca 350kn. polovna se može naći sa full bundleom (bitno zbog kbela za S-VIdeo) za 200-250kn

Ako te zanimaju samo HRT12,novatv i RTL razmisli o nekoj DVB-T kartici ako si u dosegu signala
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno