|
![]() |
#31 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Daj malo razjasni, nisam te baš shvatio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
evo ovako dal bi sve radilo normalno kada bi integrirao neke programe u win, i znači on te sve programe instalira (evo glup primjer, npr. igru) i nakon toga da ja instaliram drivere od ostatka hardware-a na različitim kompovima (dakle drivere ne bih integrirao u win) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
EMP moderator
|
A tako znači, ne ide to samo pomoću nLitea, trebaju ti programi iz Multicontent paketa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
EMP moderator
|
Budući da mi se ovaj Multi Content negdje zagubio (molim one kojima sam ga slao nek mi se jave na PM), isprobaj Windows Unattended CD Creator, baš ću sebi napravit ovih dana neku ultra instalaciju. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
EMP moderator
|
Hm, ne znam stvarno, probaj drugu verziju.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Banned
|
Stvarno ga ne kužim šta bi mu moglo bit... Imam instaliran Microsoft .NET Framework 1.1 i zakrpu za isti... 2 neće gore da je žuna, dosta mi je nereda zadnji put napravio. @domy_os šta tebi piše pod properties instalacijske datoteke ? vidi ovo - nlite1.0rc1i a pod version-file version 1.0.0.7 ?? ![]() A opet... program se neda instalirati ako mu treba MNF2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
EMP moderator
|
Pogledat ću kad dođem kući...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Banned
|
E koji čudan problem, strava ! Ako se u programu koristi srpski jezik onda blokira tj. stane. Pravi hrvatski program ![]() Prebacio na engleski i sad radi mada mi je sad malo teže pročitat šta isključit itd.. Glavno da radi ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
EMP moderator
|
Evo imam istu tu verziju i radi OK, bez obzira bio srpski ili engleski...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Banned
|
@domy_os evo opet ja ![]() Imam "par" pitanja a čini se da si ti to dobro proštudirao pa ajmo redom.. Compatibility ? ![]() Zanima me malo više o točci 2,3,4,5,7 i 8 gledano od gore prema dolje. Znaš li čemu šta služi i malo to pojasnit (ukratko) jer sigurno prosječnom korisniku dosta toga ne treba odatle ? Šta isključit ? Ovdje upišem jezik i vremensku zonu ali ime i organizaciju želim da upišem prilikom same instalacije. Dali je to moguće ? ![]() Koliko sam skužio to bi morao odrediti ovdje tj. kakva će biti procedura prilikom instalacije , jel to ? ![]() Dakle ista stvar, šta ovdje izabrat a da mi prilikom instalacije ponudi da izaberem ime i organizaciju te postavke za tipkovnicu i mrežu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Možeš, zapravo ti ne trabaju nikakvi programi, pa ni nLite. I nije glupo pitanje. Unutar root-a instalacijskog CD-a kreiraš folder tree $OEM$\$1\Install U Install-u ćeš smještati programe, svakog u svoj folder. U $OEM$ folderu napravi cmdlines.txt (može notepadom) i u njega upiši slijedeće: [COMMANDS] "RunOnceEx.cmd" Zatim u isti ($OEM$) folder kreiraj fajl RunOnceEx.cmd (Notepad) i u vrh upiši slijedeće linije: @echo off SET KEY=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx REG ADD %KEY% /V TITLE /D "Installing Aplications" /f daljnji sadržaj fajla RunOnceEx.cmd ovisi o tome koje programe želiš instalirati unattend. Najbolji izvor potrebnih prekidača se nalazi na ovom MSFN (pod)forumu. Evo sintakse za Sygate Personal Firewall 5.6, skupa s rulovima kopiranim s starog kompa (ipak radi, bez obzira na REM): REG ADD %KEY%\015 /VE /D "Sygate Personal Firewall" /f REG ADD %KEY%\015 /v 1 /D "%systemdrive%\Install\SPF\spf.exe /QN Reboot=Supress" /f REM Trying to copy firewall rules from old computer - probably won't work REG ADD %KEY%\015 /v 2 /D "CMD /C COPY /Y %systemdrive%\Install\SPF\*.dat \"%programfiles%\Sygate\SPF\"" /f >NUL REG ADD %KEY%\015 /v 3 /D "CMD /C COPY /Y %systemdrive%\Install\SPF\*.xml \"%programfiles%\Sygate\SPF\"" /f >NUL Ja trenutno na ovaj način -bez ruku -imam dolje navedene programe instalirane. Stvar je trnovita i puna muka,gotovo da se ne isplati (pogledaj samo sintaksu) ali se nauči pun qurac stvari, o svemu. 7-Zip Acrobat Reader 7 AdAware Personal SE AVG 7.1 Free DotNet 1.1+patch (do 2.0 još nisam stigao) Firefox 1.5.0.6 (s svim ekstenzijama, točno onako kakav je bio na staroj instalaciji) IntelliPoint i IntelliType drivere za miš/tipkovinicu od MS-a IrfanView Java 1.5.0_03 (moram updejtati) Microsoft Baseline Security Analyser 2.0 Thunderbird 1.5.neki (ista stvar kao i s Firefoxom) Spybot S&D 1.4 Sygate Personal Firewall 5.6 etc. Drivere također imam instalirane, ali oni su malo drugačija priča.
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
napravio sam prema uputstvu ali kad krene boot onda mi javi si3112r.sys could not be found. Inace imam 3 hdd jedan ide i dva sata, maxtor 200gb i zadnji kupio prije tri dana seagate 320gb 7200.10 i na njega bi htio dignuti xp sp2 ali neide , ploca je nf2 ultra 400 GIGABYTE 7nnxp.FLOPY NEMAM tako da ta opcija otpada.ako ko ima iz pule neka mi javi ako ima gotov cd xp sp2 sa ovom opcijom za dizanje kupujem
![]() |
#45 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
@puma Imaš sve objašnjeno na MSFN forumu i osnove u pdf-u za skinuti a ako zapne uvijek možeš pitati nekoga od ljudi s foruma... Treba malo vremena izgubiti i čitati threadove po forumu jer ne vjerujem da se nekome da pisati cijele stranice da bi ti objasnio...malo si falio forum. Sve se da naći ako te zanima...sretno : goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
|
evo sta se desava ide disk mi je spojen na ide3 ili 4 uglavnom na raid polje. -kad sam njega iskopcao instalirao sam i podigao windoze uredno na sata disk.-medutim cim sam ga spojio nazad i prilikom odabira novih windoza sa sate javlja mi eror mising fail win root /system /hal.dll koliko sam uspio pronaci na netu upravo taj fajl zahebava na sistemima di se nalazi vise operativnih sustava nisam rijesio jos uvijek pomalo instaliram programe i drivere na novi disk(naravno kad ide iskopcam) pa kad sve rijesim stari disk ide ispada iz kompa van
![]() |
#48 |
EMP moderator
|
Pa naravno da ne prepoznaje kad tijekom instalacije hard nije bio spojen i Windowsi nisu mogli zapisati odgovarajući MBR na njih. Da si ga ostavio, radilo bi sve. Ali zašto sve ponovo instaliraš? Mogao si samo Ghostom/True Imageom prebacit sistem na novi disk, čak ni ne moraš s tim programima jer Seagate ima neki svoj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
|
ma prvi put su bili svi ukopcani i to se desavalo zato sam morao iskopcati a ovo za drugo sto spominjes tek cu provjeriti neznam ni kako se zove taj seagate program
![]() |
#50 |
EMP moderator
|
Mislim da se radilo o Seagate DiscWizard Starter Edition, ne bih ga bez razloga ostavio na disku... Uglavnom, prebacivao sam sistem sa 40 GB PATA Maxtora na 160 GB SATA Seagatea i sve je OK sredio, samo prati korake i ne žuri.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
EMP moderator
|
Uključuje se u nLiteu, s Microsoftove stranice ih samo skidaš.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Strichek Moderator
|
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Hm, neznam dal je ovo vech bilo, ali meni je danas mnogo pomoglo kada sam reinstalirao OS. http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=88282 Instaliravanje progija u win tijekom instalacije OS-a, tako da nemorate kasnije rucno ![]() I da, sve radi bez beda. edit; lista Zadnje izmijenjeno od: SniperWolf. 31.12.2006. u 22:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
EMP moderator
|
Pa da li ti je snimljen boot sector na CD?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
EMP moderator
|
Ne treba, samo nekim programom treba snimit ISO image na CD, ja sam radio preko Alcohola i Nere... Mora radit.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|