|
![]() |
#1 |
bad ass madafaka
Datum registracije: Aug 2006
|
HELP!!! postavke u biosu sa amd 2600mobile
bok, trebo bih netkog tko bi mi pomogo stavit postavke u biose za procesor i ostalo... posto imam mobilni athlon i plocu abit nf7 on nema default postavke vec samo user define koliko external clock ??? mulitplikator ??? nemam pojma .. bolje veci clock i manji multi ... ili manji clock i veci multi. ??? cpu core voltage ==?? ako tko ima vremena i volje da mi pomogne moze me nazvat preko skypa ili kontaktirat preko icq a.. skype username: dadojaksa ili icq : 164910487 thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Stavo FSB na 200, multi na 11x za početak i onda probaj... Svaki mobilac bi trebao bez frke na tome radit... Inače ako oćeš maksimum iscjedit onda se to radi ovako: Prvo upališ PCI lock tj osuguraš se da je upaljen, onda spustiš cpu množitelj na recimo 8x i polako dižeš fsb da vidiš dolke će ići ram... Stavi najbolje 1:1 tj ddr400 postavku za ram i vDIMM napon na 2.83 i diži kolko ide... Prosječan će umrijeti na nekih 430-440 a bolji na nekih 450-480... Tek malobrojni će još gore... Dakle to ti je FSB od 220-240 koji će bit u igri... Na socketu A nema ti smisla stavljati da ram bude brži od FSB-a po osnovnoj frekvi jer nećeš nešto dobit s tim, jedino ako imaš integriranu grafulju ili jaaaaaaaaaako puno ovisiš o kopiranju mimo proca tj neka prženja, streaming video snimanje i sl... Anyway kad si ustanovio max FSB koji će ti čipset i ram podnjeti sad dižeš multiplier od proca kolko ide i nakon svakog dizanja za 0.5 testiraš... Ako treba digni napon na procu... Većina mobilaca dobro podnosi napone koje može i običan barton podnjeti ali nema smisla ići iznad nekih 1.6-1.65V s njim jer onda gubi smisao... Mobilci su obično dobri i idu na oko 2.4Ghz MAX i to je sasvim solidno za rad... Dakle na kraju ovise postavke tome kolko će preživjeti... Ako te ram koči možeš probati malo olabavit latencije sa recimo 2.5-3-3-8 na npr 3-4-4-10... E da i nf2 ti najveći transfer rate ima kad je ova zadnja malo veća obično između 11-15 tako da to imaš na umu, nije neka bitna razlika ali eto...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bad ass madafaka
|
hmmm kao prvo to je pc za moju zenu.. i njoj ne treba nikakav overclock... jedino ak bi se ja dao overklockat na njoj ![]() evo kak sam napravio.... External clock 185 Mhz Multiplier x 11.0 CPU core voltage 1.406v (cito sam da je to narmalna vol. za mob a ne 1.5) DDR SDRAM voltage 2.65v nb core 1.6 agp volt. 1.55 ddr radi na 2 3 3 7 to bi trebalo biti to ?? a po tvojem... gore overklock radi na fsb 218 ( x 11 ) sa ddr 2,8 volt ali to mi bolje da nema... treba joj stabilan i hladan comp... ![]() samo molim za komentar dali to gore ok ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ako je stabilan onda je ok, iako moze i bolje ali ako kazes da nema potreba onda je ok ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Pročitaj ovo i na konju si http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=6829 ***ate svi bi servirano...
![]() |
#7 |
bad ass madafaka
|
@mr ex. procito prije nego sto sam otvorio thread.... kao prvo nisam mislio na overclockiranje nego na normalan rad... a pošto je mobliac on mi na default stavlja 6x 100 sto daje 600Mhz pa sam pitao koje bi bile normalne postavke za rad.... ***ate ti proctaj cijeli thread prije nego sto ***** pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Iman i ja mobilca tako da znan o čemu pričaš. kažeš da si pročita, da si pročita bilo bi ti valjda jasno, al whatever...
![]() |
#10 |
bad ass madafaka
|
pa valjda mi nije bilo jasno.... sorry |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|