|
![]() |
#1 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Može li se ubrzati bootanje Windowsa??
Naime,kad mi se pojavi LOGO od MBO i onda krene očitavat Windowse,tj. pojavi se onaj screen gdje Windows znak i tak mi očitava oko 15 sekundi što mi je dost dugo. Pitanje glasi-dali se to može ubrzati?? Naime,mislim da kad instaliram drivere za zvučnu na MBO i drivere za Nvidiu da mi se onda tek uspori.Jer kad su instalirani samo DX9 i driveri za chipset onda se očita za manje od 5sek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Na tom tvom celeronu 333mhz ni nemoze brze ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
...carpe diem...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
idemo po redu... ![]() pod 1. reci mi koliko su ti "stari" windozi odnosno kad si ih instalirao... pod 2. obavezno si malo si pocisti registry pod 3. obavezno pocisti malo group policy(neznam dal sam ovo tocno napisao ![]() pod 4. skini si powerpack s neta i pogasi sve sto netreba.fakat ima puno opcija pod 5. odi na start > run > msconfig.msc i pogasi servise za koje znas da ti netrebaju... i za kraj ako su ti windozi malo duze gore preporucam da napravis format i stavis nove windoze... Npr meni se loading screen nakon ovih svih gluposti svega 3-4 sekunde zadrzava na monitoru ![]()
![]() |
#6 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
More komotno pogasiti u BIOS-u sve kaj ne koristi i onda krene na micekove točke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
...carpe diem...
|
Windowsi su mi stari 3-4 dana. skinuo sam Ace Utilities koji mi pomaže da pobrišem nepotrebne fileove,shortcute i registrys. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
...carpe diem...
|
Citiraj:
5.ušao u ovaj msconfig ali previše toga ima tu za mene pa ne znam kaj da zgasim ili ne.Ak netko zna?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
fanATIčni AMDovac
|
hvala mcg na dopuni ![]() budem ti rekao tocan naziv programa koji koristim za to sutra ujutro oko 9 jer nisam doma a neznam kako se tocno zove... a za msconfig kraj svakog servisa ti pise za sto sluzi i tko ga pokrece pa sam odluci koji ti treba koji ne... btw iduci put dok stavljas windoze...ovo je usput savjet svima... stavi prvo drivere od maticne pa restart pa direct x pa restart pa service pack pa restart graficka pa restart i onda sve dalje... ja sam isprobavao mnogo kombinacija i ovo je ispala da radi najbrze dok se tako instalira... i budite strpljivi ljudi dok to radite i svaki put dok trazi restart dajte mu ga jer iz iskustva znam da radi brze...ja ti za ovaj program onda javim ujutro cim budem mogao pa si skini... pozz
![]() |
#10 |
...carpe diem...
|
a kaj nije neko pravilo da prvo ide DX9 pa onda driveri za MBO pa onda za grafu? možda je meni sporiji jer sam ovim redoslijedom instaliro : DX9-Asus chipset drivers - zvučna - LAN - Nvidia drivers- ostali programi. ja bi samo htio znati kak da isključim neka "sranja" kaj Windows ima a nepotrebna su mi. inače,koristim Windows XP Pro sa Service Pack 1...Service Pack 2 me ne zanima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
fanATIčni AMDovac
|
jos bolje jer sp2 nekad malo komp uspori... ovako... ajd ako ti nije problem svjeze formatiraj i onda radi ovim slijedom... 1.driver za plocu 2.service pack 1 3.directx 4.graficka 5.onda tek lan, audio i ostala sranja 6.onda instaliraj ovo: TweakNow PowerPack 2005 Professional v1.4.3 Retail i vidjet ces da su opcije jednostavne i sve ti pise sto mjenjas tako da mozes sve sam napraviti...da zivis u kc mogao bih ti ja napraviti al ***iga...skoci na pivu ili kavu pa ti to napravim : lol2 :
![]() |
#12 | |
-------
|
Citiraj:
(Ako ti se da) baci pogled na: Imaš i u mojem potpisu (treći gumbek) još neke programčeke, pa vidi dal ti kaj od toga odgovara. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
pazi babu!
Datum registracije: Jul 2006
|
@McG - jednom sam probao BootVis i dosta je ubrzao stvari, ali mi je komp u Windowse ulazio svake prijestupne ![]() ima nešto na šta treba pripazit kod BootVis-a??
![]() |
#18 | |
-------
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Uskoro stavim update koji će sadržavat ostale (važne) servise kojih tamo nema zajedno s default postavkama u slučaju da netko pogriješi... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
lan modem od dsla usporava komp do ibera ak mu nestavis fixni ip
![]() |
#22 |
...carpe diem...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
evo ali tu samo upišeš svoju ip adresu a ne ovu koja je ovdje http://img304.imageshack.us/my.php?i...ntitledpb5.jpg |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|