Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.09.2006., 17:39   #1
Nebelwerfer
Nebelwerfer
Moj komp

Nebelwerfer's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Sigma tinta za IP4200

Jel koristio ko ove tinte? Valjajul' šta? Bijah u Metrou neki dan i vidjeh da koštaju 26 kn a pošto su ove originalne lagano pri kraju dolazim u napast da kupim te Sigmine...
Staro 03.10.2006., 10:27   #2
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Kupi tintu na rinfuzu i puni si cartidge manbje će te doć.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.10.2006., 16:13   #3
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
@Isus
Ma dobro, ako netko jako puno printa i da mu se za***avati s punjenjem, onda OK, ali za većinu ljudi su zamjenske tinte najbolje rješenje. 26 kn za jednu nije uopće strašno kad se usporedi s originalnom tintom koja dođe 82 kn.
@Animal Mother
Ja još nigdje nisam vidio zamjenske za IP4200, jesi siguran da je baš za taj model, a ne za IP4000 ili slično?

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2006., 10:02   #4
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

velike li zafrkancije s punjenjem. Prvi puta i nekome je al od drugog puta je to pice of cake.
Da ne govorim o tome da za 145kn dobiješ 250ml crne tinte ( jedno 25 punjenja ), a za 250 250ml tinte u boji ( jedno 40-45 punjenja ). jeftinije od bilo koje zamjenske.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Staro 04.10.2006., 10:08   #5
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Jel imaš Pixmu 4200? Ako imaš, što je s čipovima na tintama? I koju tintu u rinfuzi preporučuješ?

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2006., 12:17   #6
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

ja imam 3000. No malo sam čitao po webu i mislim da sam bio vidio kod adriatix-a da tvrdi da može sredit čip. Najbolje je puniti nešto prije neg kaj budu prazne.

Tinta u rinfuzi.
Ja koristim jet-tec, Pelikanove su isto jako dobre no neznam di ih kod nas ima, adriatixove su navodno pelikan. Ostalo nisam probao pa ne bih znao.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
Staro 04.10.2006., 13:40   #7
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Ma te nove pixme su živo prokletstvo. Zamjenskih tinti ima, ali im cijena uopće nije privlačna.

http://www.e-ponuda.com/product_info...40cc740b8d5942

Svinjarija je u tome da morate staviti originalni čip na zamjensku patronu jer inače neće radit nikako. Čip broji kapljice, pa će vas upozoriti da je refillano. Ukupno tri upozorenja i na kraju će vam dat opciju da pritisnete resume/cancel gumb na 5 sekundi čime se u potpunosti isključuje mjerenje i brojanje tinte. Što zbnači da ćete svako malo vadit patrone i gledat koliko je tinte ostalo.

Refill je čak nešto praktičniji jer ne morate petljat po čipovima. Al opet morate stalno zavirivat, jer ak ga pustite da printa bez boje....nebu dobro.

A kaj se adriatixa tiče, bacite malo oko na newse da vidite koliko je obožavan. Lik je.... hm.... ovaj.... recimo da je s Pavelom ovce čuval. Između ostalog, pod inkjet papir prodaje offset papir. I tinte su mu predpostavljam iz istog izvora.
Bjež'te od njega.

Zadnje izmijenjeno od: Perki. 04.10.2006. u 13:54.
Perki je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2006., 01:40   #8
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Njuze su hrpa neznalica. Ovako ja od pouzdanog forumaša sam dobio preprouku za Adriatix, Tinte su mu OK i čovjek zna znanje. Adriatix je bahat i osoran ali se u printere razumije.
Njuze nemoj uopće smatrati relevatnima.

Što s etiče vađenja tint i svako malo, to nije istin aznaš odpriliek koliko možeš printat a uostalom cartidgei su prozirni.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
Staro 05.10.2006., 09:23   #9
Perki
Premium
Moj komp

Ma mogu bit prozirni koliko hoće, ali kaj. Na ip4200 priter te upozori kad se potroši tinta u spremniku sa "ink low" te da pripremiš novi spremnik. Međutim, u spužvici je još gro tinte i možeš s tim printati skoro koliko i do upozorenja. U principu dok ti stvarno ne kaže da tinte više nema (pa i onda još malo). I zato služi čip na spremniku,a ne samo zato da zariba aftermarket.

Kad to isključiš, bilo sa refillom, bilo sa zamjenskim spremnikom, nećeš znat koliko zapravo ima tinte. Jedino odokativno kad izvadiš spremnik i dobro ga promotriš ili "otprilike koliko možeš printat".

Osobno mi sve to skupa predstavlja neopisivu gnjavažu pa sam stvar rješio CISS-om. Konkretno, ovaj:

http://www.echostore.com/continuous-...em-ip4200.html

Spremnici su bez spužve i potrebno je samo jednom premjestit čipove i isključit mjerenje tinte. Dalje printaš do mile volje (zapravo dok se ne napuni waste ink tank, al se i to da sredit). Refilaju se samo vanjski spremnici od 100ml, koji stoje kao što im ime kaže, izvan printera pa je lako uočit preostalu količinu tinte.

Sve u svemu, stvar izbora svakog pojedinca (duboko, nema što). S time da mi se kupovanje zamjenskih spremnika s tintom za ip4200 bez čipa čini najmanje prihvatljivim rješenjem.
Staro 05.10.2006., 10:48   #10
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Gle cartidgei od Pixme 3000,4000,5000,6000 i 4200 su defakto identični osim kaj 4200,5200,6200 imaju čip na sebi.

Znam kak zgledaju i znam da niej velikaa gnajvaža jednom tjedno ako pun oprintaš provjerit nivo tinte.

Wate ink tank se rijeđšava uz preflashanje.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.10.2006., 12:16   #11
SlavoS
Premium

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Autor Perki Pregled postova
Ma mogu bit prozirni koliko hoće, ali kaj. Na ip4200 priter te upozori kad se potroši tinta u spremniku sa "ink low" te da pripremiš novi spremnik. Međutim, u spužvici je još gro tinte i možeš s tim printati skoro koliko i do upozorenja. U principu dok ti stvarno ne kaže da tinte više nema (pa i onda još malo). I zato služi čip na spremniku,a ne samo zato da zariba aftermarket.

Kad to isključiš, bilo sa refillom, bilo sa zamjenskim spremnikom, nećeš znat koliko zapravo ima tinte. Jedino odokativno kad izvadiš spremnik i dobro ga promotriš ili "otprilike koliko možeš printat".

Osobno mi sve to skupa predstavlja neopisivu gnjavažu pa sam stvar rješio CISS-om. Konkretno, ovaj:

http://www.echostore.com/continuous-...em-ip4200.html

Spremnici su bez spužve i potrebno je samo jednom premjestit čipove i isključit mjerenje tinte. Dalje printaš do mile volje (zapravo dok se ne napuni waste ink tank, al se i to da sredit). Refilaju se samo vanjski spremnici od 100ml, koji stoje kao što im ime kaže, izvan printera pa je lako uočit preostalu količinu tinte.

Sve u svemu, stvar izbora svakog pojedinca (duboko, nema što). S time da mi se kupovanje zamjenskih spremnika s tintom za ip4200 bez čipa čini najmanje prihvatljivim rješenjem.
a gdje toga ima za kupit : nuts :
odnosno dali bi i meni tako nesto nabavio uz neku razumnu proviziju

Zadnje izmijenjeno od: SlavoS. 05.10.2006. u 12:27.
SlavoS je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2006., 13:26   #12
Perki
Premium
Moj komp

Gle, mogu ti preporučiti stvar čisto iz korisničkog kuta, ali nisam trgovac i ne želim se baviti nikakvom vrstom trgovine. Mogu ti reći prednosti a bogami i mane tog CISS-a, ali samu kupnju češ si morat sredit na neki drugi način.

Da sam recimo poduzetan i da imam big cohones, već bih imao parsto CISS-ova na lageru.

Inače, upravo na gornjem linku (pri dnu) je gumbić "order". Dalje ide preko Yahoo-a. Primili su mi i hrvatski Mastercard, a može i Visa. Stglo je za 10 dana od dana plaćanja.
Na cijenu se još plaća i PDV. Oslobođeno je carine, ali se plaća carinska i upravna pristojba. Dodatno, od carine do mene, paket putuje kao vrijednosno pismo pa se i na to plača poštarina. E, da. I kartičarska kuća (ili banka , ili tko već) si odmah uzme par dolara prilikom plačanja, tj. autorizacije.

Sveukupno me izašlo nekih 1000 Kn (uzeo sam sa tintom).
Staro 05.10.2006., 14:13   #13
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Isus Pregled postova
Njuze su hrpa neznalica.
Mislis?

Citiraj:
Ovako ja od pouzdanog forumaša sam dobio preprouku za Adriatix,
Jadan ti je taj forumas, a i sve je nego pouzdan.

Citiraj:
Tinte su mu OK i čovjek zna znanje.
Niti su mu tinte OK, a zna znanje isto kao i pdjugino.

Citiraj:
Njuze nemoj uopće smatrati relevatnima.
Neki bi to isto rekli i za stanovite forume, kada bi zeljeli vrijedjati.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2006., 14:35   #14
SlavoS
Premium

Datum registracije: May 2003
@Perki

hvala, informacije su korisne, pogotovo koliko to na kraju price kosta u HR.
sto se tice ponude u igri je cista inercija(ljenost+nerado davanje kartice na net)
Staro 06.10.2006., 11:20   #15
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Mislis?
Znam!

Citiraj:
Jadan ti je taj forumas, a i sve je nego pouzdan.
Čisto sumnjam u to jer si i Ti dobar s njime.

Citiraj:
Niti su mu tinte OK, a zna znanje isto kao i pdjugino.
Tinte su OK,ništa senzacionalno ali OK. Ako znaš za još jedan servis slobodno mi reci, ne velim da je ovaj bog i batina, dapače.

Citiraj:
Neki bi to isto rekli i za stanovite forume, kada bi zeljeli vrijedjati.
MOžda, no njuze su strvarno zadnja rupa na svirali ček je računalni dio Forum.hr-a bolji od njuza. Ima na njuzima nekoliko individua koji znaju no ostatak je užas.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
Staro 11.10.2006., 12:44   #16
hranitelj
Registered User

Datum registracije: Aug 2005
Thumbs up Tinta u rinfuzi

Gdje se može nabaviti kvalitetna tinta za punjenje ovih Canona?
hranitelj je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2006., 12:46   #17
makishon
Premium

makishon's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Perki Pregled postova
Gle, mogu ti preporučiti stvar čisto iz korisničkog kuta, ali nisam trgovac i ne želim se baviti nikakvom vrstom trgovine. Mogu ti reći prednosti a bogami i mane tog CISS-a, ali samu kupnju češ si morat sredit na neki drugi način.

Da sam recimo poduzetan i da imam big cohones, već bih imao parsto CISS-ova na lageru.

Inače, upravo na gornjem linku (pri dnu) je gumbić "order". Dalje ide preko Yahoo-a. Primili su mi i hrvatski Mastercard, a može i Visa. Stglo je za 10 dana od dana plaćanja.
Na cijenu se još plaća i PDV. Oslobođeno je carine, ali se plaća carinska i upravna pristojba. Dodatno, od carine do mene, paket putuje kao vrijednosno pismo pa se i na to plača poštarina. E, da. I kartičarska kuća (ili banka , ili tko već) si odmah uzme par dolara prilikom plačanja, tj. autorizacije.

Sveukupno me izašlo nekih 1000 Kn (uzeo sam sa tintom).
skinuo sam Installation Manual http://help.echostore.com/CISS/conti...nstruction.pdf

nije mi jasno kako se zatvori poklopac na printeru (iznad tinti) kad ona vodilica ide u spremnike ?

stavi koju sliku ako nije problem , da vidimo baš kako izgleda to u praksi.puno hvala, pozdrav.
makishon je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2006., 11:28   #18
Nammoth
Premium
Moj komp

Nammoth's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Animal Mother
Jel koristio ko ove tinte? Valjajul' šta? Bijah u Metrou neki dan i vidjeh da koštaju 26 kn a pošto su ove originalne lagano pri kraju dolazim u napast da kupim te Sigmine...
Jesi mozda kupio i isprobao vec te tinte? Ako jesi jel mozes, molim te, podjeliti iskustva -.- ?
Nammoth je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2006., 18:07   #19
Nebelwerfer
Nebelwerfer
Moj komp

Nebelwerfer's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Jok, nisam još, tinta mi je pri kraju ali je ima još u spužvi. Kad kupim i isprobam napisat ću pokoju riječ ovdje....
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno