|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
Konfiguracija
Ovak bi to trebalo bit: Abit NF7-S Barton 2500+ BOX (nek mi netko objasni što znači ono BOX) Enermax 350W E sad ne znam da li da uzmem: Sapphire Radeon 9700 PRO ili 9800 koja dva modula da uzmem memorije PC400 256 RAM koji disk? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Box znaci da dobis kutiju i kuler, znaci kao OEM i Retail kod drugih komponenata. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Znači onda ne trebam kupit kuler? Za ono gore limit je 6500. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Re: Konfiguracija
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Samo ima jedan problem-novac. Usput odlučio sam se za Sapphire Radeon 9700PRO. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
OEM znaci da dobijes samo karticu/nesto drugo bez ostalih stvari (software, kutija, knjizica...). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Šta je šta: pošto je ovo Hrvatska i tu NE POSTOJI PRAVNA DRŽAVA osim na papiru onda ljudi mogu kupiti stvari na kojima piše OEM, tj. to je oznaka za stvari koje idu ISKLJUČIVO uz novo računalo i prednost su proizvođaču PCa radi manje cijene jer nema kutije, drivera, pa čak nekada niti najlon vrećice. BULK je varijacija na OEM koji bi možda i nekako mogao kupiti End User. RETAIL je nešto što je rijetka ptičica u ovoj državi, dobro ima CPU, VGA, CDR-Wa, ali recimo zadnji put kada sam tipu donio MaXtora u Retail izvedbi (crvena kutija, unutra jastučići u kojima je disk, maxtorovi utiliti, knjižica, ...) tip se isščuđavao satima (tip inače "godinama" radi sa HardWareom. Uglavnom Retail ti je šarena kutija, pripadajući CDe sa driverima, popratnim programima, bonus packovima, prateća literatura, promo materijal, registracijska kartica i oooooopširne upute. ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|