|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() pozdrav svima! molio bih nekoga da mi objasni koja je razlika između ove dvije kartice: VGA Ati Radeon X1600Pro, 512Mb DDR2, 128bit, TV out, DVI, AGP i VGA Ati Radeon X700 IceQ, 128 Mb GDDR3 , AGP , DVI, TV out,HIS . trenutno imam 9600pro, 128mb. tako da bi razlika bila očita. no, što uzeti od ove dvije? prva, sa više memorije ima stari ddr2, druga novi gddr3. koja je uopće razlika u tim serijama X1xxx i Xxxx? na kraju, da li uopće kupovati atija? na forumu se na veliko hvali 7600gs, ali isto tako nalazim na postove da ljudi imaju problema sa nedovoljnom voltažom. i to se ne dešava samo u igrama nego i u svakodnevnom radu, dakle, bez nekakvog posebnog opterećenja grafičke. eto, molio bih savjet. hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
X1600pro defintivno....ali uzmi 256mb verziju, jer je 512mb glupost... Razlika je u arhitekturi...X1xx serija je puno efikasnija i bolja je jednostavno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | ||
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Evo ti link pa čitaj sam ako ti se da... http://www.neeyik.info/3dspecs/ Citiraj:
Eto čitaj... A x1xxx familija ima novije shadere... Isplati se ako imaš upravo tolko love za dati a nemaš za bolje... Ja bi onda na tvom mjestu radije čekao 7600GT u AGP izvedbi (ako već nije i stigla kod nas) ili tražio neku poovnu x800/x850 ili 6800...
![]() |
![]() |
#5 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
7600 GS je novija i brža. Sad imaš u ponudi i više modela a ne samo Club3D koji je znao kenjati sa tim upozorenjem. Ako nisi baš neki teški ATI-jevac uzmi GS. Ja bih osobno rađe kupio rabljenu X8xx seriju nego tu GS. Ili malo prištedio pa na PCI-E, veća je ponuda grafa-niže cijene.
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
svima ću odgovoriti u jednom: nicko: da, u međuvremenu sam čitao masu toga i ispada da je tih 512 ipak samo šminka i da je (za sada) 256mb dosta. jedina stvar je u tome da svi savjetuju (za bilo koju karticu na bilo kojoj arhitekturi) da se pokuša uzeti sa gddr3 memorijom. a koliko sam do sada našao, 1600 serija ne postoji sa gddr3. Matth€w:još jedan glas za 1600.thx! yedwy: ma, nisam ni mislio da mi netko nabraja razlike, nego čisto u dvije tri riječi: "jedna ima to i to loše, druga ima to i to dobro". evo, u ovim odgovorima, jedni zagovaraju 1600, drugi 800 modele. očito u tome sama oznaka nije u igri, nego su dvije različite serije, dvije različite arhitekture. 7600gt će mi vjerojatno biti preskupa. a na ovoj stranici čiji link si mi dao, piše da x1600 ima ddr3!? no kod nas, u trgovinama u svim opisima piše da je x1600 sa ddr2 memorijom. Jelc: znam da je 7600 novija i brža, ali nalazim na previše postova o toj kartici u kojima ljudi pišu o problemima.to mi nekako odbija od tog modela. mada i tu karticu imam u popisu. za pcie bih morao mijenjati ploču, a s ovom sam zadovoljan. thedream: da, vidim po oglasima da ide za 800-tinjak kuna do 1000. ali to je polovno i pitanje je što se sa tim karticama radilo, clockalo i slično. hvala svima, ako netko ima koji konkretni prijedlog za model, nek slobodno napiše. pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
morat ću još proširiti pitanje: dakle, u hgspotu postoje ove tri kartice: -VGA AGP SAPPHIRE ATI Radeon X1600 Pro Advantage FR, 256 MB, tv-out, DVI 890kn -VGA AGP SAPPHIRE ATI Radeon X1600 Pro Advantage LR, 256 MB, tv-out, DVI 830kn -VGA AGP SAPPHIRE ATI Radeon X1600 Pro FR , 256 MB, tv-out, DVI 1060kn. gledam po netu i ne nalazim smisleno objašnjenje razlike modela FR i LR. netko zna o čemu se radi? mada su to advantage modeli, a to su koliko se sijećam malo oslabljene verzije pro izvedbe. ili sam u krivu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Razlika između FR i LR ti je sam u pakovanju znaci u FR je puno veci bundle neg u LR. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
7600GT za agp je stigla kod nas, ima vec duze vrijeme... U Ve-milu ima od leadteka 7600GT za 1390kn, 256MB DDR3. Ima na netu reviewa, a evo i mog: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=46631 S grafom sam prezadovoljan, bolja je dosta od 7600GS, i starije 6800 serije. Nikakvih problema nemam s njom, s napajanjem i slicnim stvarima. Svakako moja preporuka ako ti nije preskupa. ![]()
![]() |
#14 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..meni je sad trenutno x1600pro u kompu i mogu reci da sam razocaran performansama u igrama,call of juarez,hitman 2,el matador..sve navedene igre rade lose na rezoluciji od 1280x1024 sa najnovijim driverima...7600gs je bolji izbor definitivno
LENOVO LEGION 5 Pro Gaming Laptop (AMD Ryzen 7 7745HX,RTX 4060,32gb DDR5,2tb SSD) Zadnje izmijenjeno od: joolka. 18.09.2006. u 04:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
|
Citiraj:
@Komek: Da, ta ti je cist ok...imam je u drugom kompu, graficka je ok za te novce... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
Da, od Sapphirea, ali pitanje je kad ce doci...to je ustvari X1600XT radjen u 80nm procesu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
komek, buljo: hvala! nisam uopće pomišljao da se to odnosi na pakovanje, tj. opremu. komek: od te tri, ova pro je definitivno najbolji izbor. mada, odgovor ispod tvoga, joolka nije zadovoljan s njom. no, dobro, to je mislim i pomalo subjektivno mišljenje. 1287*1024 je povelik zalogaj i za malo skuplje kartice, a ne za ovu. panzer:je, pročitao sam tvoj post, tj recenziju prije no što sam uopće postavio pitanje. sve je to lijepo, no, nekako mi je 200E previše za grafičku, s obzirom na moje potrebe. hvala na odgovorima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
več ako budeš uzimo x1600pro uzmi od his-a one d+ti imaju i predobro hlađenje pa if možeš i malo clockat evo jedne a agp-u a cijene su im oko soma http://www.hisdigital.com/html/produ...d=209&view=yes izgleda kao ova a čini se da ih više ne proizvode. ![]() ![]() ali ipak probaj potražit |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Ja sam predlozio ovu X1600 pro zato sto sam mislio da je bitna i cijena a ova kosta oko 900 kn sto je po meni odicna cjena za tu grafu... a sad ako neko misli vrtit na 1280X1024 hmhm ta grafa je neka srednja kalasa i ako nisi previse zahtjevan u smislu AA i reze ona ce te odlicno sluzit. a ako mozes rastegnut do 7600GT onda je to drugo (ma da da ja nikad ne bi uzeo nvidiu al i to je sam moje misljene) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Ono sam ti postao jer je tamo nabrojana gomila čipova... Zapravo ima bolja ali nemam link nego je imam sejvanu na disku a ta koju sam ti dao je jedan od linkova na njoj... A što ja mislim o tome što uzeti već sam ti rekao... ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
meni to sve u teoriji odlično izgleda -> AGP, DDR3 i relativno visoki taktovi.... samo me još testovi zanimaju da vidim kakve su u usporedbi s X1600 Pro, tj. kolko su brže. mislim da ću pričekat da im malo cijene padnu, pa onda u šoping.... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
malo sam u žurbi, pa neću sve stići napisati. uglavnom, zahvaljujući Artistaru, imam sada u izboru i x1650. cijenom nije previše kuplja od modela 1600. eventualno još malo pričekati da padne cijena i vrlo vjerojatno ću ju i uzeti. bez obzira na svu silu pohvala i savjeta za 7600gt, ipak mi je malo preskupa. :-( ništa, za sada toliko. kada, tj. ako uzmem 1650, potrudit ću se napisati par riječi o njoj. hvala svima!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
What does the scanner see
Datum registracije: May 2006
|
JooooJ!!! Sad sam lud evo neznam sta uzeti a da ga j**** cekat cu ovu Sapphire x1650 za AGP (kad dolazi u nase Rijecke trgovine ,jel zna tko?) ,nekako mi se ipak ne uzima ova x1600 jer vidim da je laganini svi pljuju : baad : ,a 7600GS mi je evo iskreno tako nepouzdano napravljena (onaj hladnjak i pasivac -koda ce sad eksplodirati... a i vidim da neki pricaju da je psihicki nestabilna ![]() Nema nista ceka se x1650 ma koliko god da kostala !: pirate :
![]() |
#27 | |
Vječni Student
|
Citiraj:
![]() ![]() niš, svi na standby dok ne stignu : goood :
![]() |
![]() |
#29 |
Vječni Student
|
X1650 Pro -> evo je u Linksu: http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.806.194 ja ću ipak malo pričekat da padne cijena ispod soma KN....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|