|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
prekidanje u radu
kompjuter mi stalno izbacuje iz bilo koje igre nakon nekog kraćeg vremena, ili se pojavi windows error report, nekad se zna restartati ili se pojavi blue screen...radi se o pentium 4 3.0 ghz, 512 mb, ati radeon 9600xt...također se čuje kako glasnije radi, a nekad dok je vruće temp.zna ici i preko 50...nekad se to zna i desiti dok koristim i obicne programe poput interneta ili slično, samo se pojavi error report.. kada je bio na servisu, oni su ga testirali u radu 2 dana i nista se nije desilo, rekli su da je zbog prašine...ali cim sam ja kod kuće pokrenuo neku igru opet sve isto...pa me zanima što vi mislite?hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Stari, bespomoćni i natrpani windowsi? Sumnja broj jedan... Temperature od 50°C nisu visoke, ako matična ne laže ofkors.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
nisu windowsi stari ni pretrpani, zapravo su od prije tjedan dana...svježi, koliko sam ja skuzio vjerovatno je hlađanje ili napajanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
mislim da sam otkrio nesto, kada sam skinuo oklop , i pogledao okolo skuzio sam da mi se ventilator na grafičkoj ne okreće...jeli to mozda razlog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
99% da je. Grafa se pregrije kada je malo tlačiš igricama. Čudno da joj treba tako malo vremena da se pregrije.
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]() |
#9 |
Registered User
|
nekad se zaledi, nekad se pojavi blues screen, nekad se javi windows error report, po ljeti se i znao sam restartati..ali rjeseno je sad otkad je hladnije i otkad sam skinuo oklop, |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Mogao bi ti uskoro tražiti novu grafu, ako ne riješiš pod hitno hlađenje na njoj. Pusti ti fore sa otvorenim kućištem, i traži odgovarajući kuler ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
al znas sta ja brijem, da taj ventilator nikada nije radio, i da se to događa jos od prije 2 godine... kako mogu provjeriti temp.graficke?? i sta je to memory test?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Memtest sa www.memtest.org (skini *.iso za CD, snimi ga i onda bootaj komp sa CD-ROM-a i pokrenut će ti se test za memoriju) Temp. grafičke moš provjerit sa Everest-om. Ako uopće ima senzor grafička...
![]() |
#13 |
Registered User
|
evo danas mi se opet pojavio blue screen, i zapisao sam problem-- irql not less or equal!!!! i tako sam malo proguglao i vidim da je to jako čest problem, i najčešće se odnosi na hlađenje graficke ili memorije, pa čak i do problema s memorijom, i slicne stvari, no nema bas neke jasne definicije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
proveo sam memtest i pokazao mi je oko 400 errora, ako je to uopce mjerilo za ispravnost memorije |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
a ne kuzim kako se memorija moze pokvariti, , ***o ja sebe, ja cu ga radije razbit cijeloga nego da plaćam popravke za koje ne znam dali ce biti koristi |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Pa posudi od nekoga memoriju, pa da budeš siguran...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|