|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
NTLDR is missing win xp
Rodjak je nešto prčkao i sad pri bootu izbacuje poruku NTLDR is missing Restartajte comp.....šta je on u stvari napravio?...iša je sata drivere za drugi komp stavit na disketu i pokrenija je menu.exe datoteku...i izgleda da je..pretpostavljam prebrisa drivere za disk......kako ovo rješit?...preko recovery konzole ili nešto drugo?....... edit: probao fixboot i reset cmos....fixmbr nisam jer javlja da možda neću moć pristupit ostalim particijama..ima ih 3-4 ni sam neznam..disk je od 250 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
NTLDR iliti NT loader je najvazniji od 3 najvaznija (lol) fajla za pokretanje windowsa. fixboot rjesava boot.ini (to je drugi) a ntdetect odmah nakon rjesavanja boota iz boot.ini uspotavlja komunikaciju s HW-om. kada je gotov stvar se predaje NTLDR-u koji loada HW profile, zapisuje novo nadeni HW u registry te dize win. (malo je dakako kompleksnije od svega toga ali u kratko..) uglavnom, sto trebas napraviti. bootati neki drugi OS (bilo sto, moze biti live s cd-a, moze biti neki drugi ako imas instaliran, moze biti na drugom kompu dok je ovaj hard slave) i kopirati sa win xp cd-a iz foldera i386 ntldr na sistemsku particiju, koja pretpostavljam da je ista na kojoj su instalirani windowsi. moze biti i da je u biosu namjesten drugi hard da boota prvi pa boot.ini zapis ne valja, no to bi rjesio fixboot. uglavnom paziti da u boot.ini-u pise rdisk(0) i da je prvi bootabilni disk u biosu taj na kojem su win. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
googlao..........to sam maloprije skinuo i isprintao stranicu da mogu probat...i naravno naišao na još 3 solucije rješavanja problema pa se mislin koju ću prvu isprobat...prvo ću probat sa copy naredbom sa cd-a pa dalje....ili repair win ili..šta ja znam....hvala @mat....malo si mi pojasnio stvari...fala |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
sa naredbom copy nije išlo....nakon toga napravim repair wina....i onda problem....win su imali password....i sad taj pass ne prihvaća.....uđem u safe mode....kad tamo i pass na adminu (nije nikad stavljan)....iako po greški koju izbacuje možda i nije do passworda.......kad upišem pass ili kad kliknem na podsjetnik izbaci slijedeće: The system cannot log on due to the following error: The specified domain either does not exist or could not be contacted. Please try again or consult your administrator. Kako sad ovo riješit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
probaj s nekim bootabilnim cd-om tip hirens doci do diska ali u konzoli pa onda copy |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
moze isto tako sa drugig wina uzet file i bacit ga na disketu(prvo napravis boot disketu)...udes u dos i naredbom copy prebacis... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
probaj kopirati iz foldera i386 SAM (Security Accounts Manager). overwright. to mozes samo s nekim drugim os-om dok ti je disk na kojem su win slave. ako imas neki live os ili hirens boot cd, mozes s tim |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Stvar je riješena....moran opisat događaj jer sam zaključio da smo mi "kud idijoti": wtf : ....pošto je kućište stalno otvoreno...pri vađenju floppya otkačio se strujni kabel sa prvog diska(200gb)..normalno da nije moga dignit win.....i tražija NTLDR..bla bla.......kopiranje sa win cd-a naravno ne radi jer disk nije spojen....pri repairu se win stavio na drugi disk(250gb)..bila jedna prazna particija od 25(ima na svakom disku 4-5 particija)..i tu je tražio lozinke....nakon spajanja strujnog kabela na prvi disk normalno sve radi..samo šta imam win viška na G u koji ne mogu uć ali nije ni bitno jer nema multiboota......... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
E da sam samo ovo prije vidio ne bi se zafrkavali. To je moj stari i poznati problem ![]() Utor mi baš ne drži dobro kabel pa mi se ponekad oće ištekat... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|