Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Hoćete li prijeći na Windows Vistu kada izađe finalna verzija?
DA 160 51.61%
NE 150 48.39%
Glasači: 310. Ne možete glasati na ovoj anketi

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.08.2006., 22:02   #91
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Osim sto je postalo krajnje eklatantno da si u ovoj temi tabula rasa, jos si i bezobrazan i jos stosta, da ne budem prost i nekulturan. Kada shvatis sto je *standard* i tko ga donosi te znacenja rijeci kao sto je "guideline", primjerice, mozemo kvalitetno nastaviti ovu diskusiju. Ovako, ti sumom, ja drumom...
Baš bi bilo zanimljivo vidjeti poll koga od nas dvojice ekipa drži bezobraznijim.
Sad bi možda trebali o razlici između "de facto" i "de iure". Npr jedno vrijeme je X25 bio "de iure" standard, ali ameri su furali nešto drugo (i sad vidimo na čemu se net zasniva, da li na de facto ili de iure standardu)

Citiraj:
Nije. A princip rada i nacin koristenja jos manje.
Da, ima i auta sa fly by wire upravljačem

Citiraj:
Navike tvog tetka iskljucivo su njegov problem. Da je tetak citavo vrijeme visio po Unix radnim stanicama, rekao bi isto za Windowse sto ti sada kazes za Linux distribucije.
Visio sam ja na linuxu, amiga os-u, VMS-u, unixwareu i Unisys UNIX-u i vidi me di sam sad. Sve su to OS-ovi u mnogo pogleda bolji od Windowsa, ali ne i u lakoći korištenja za Štefice

Edit: zaboravih Apple DOS, UCSD p-system i CP/M, al to je zbilja bilo davno.

Citiraj:
Tvoje misljenje i status quo su dvije fundamentalno razlicite stvari.
I tvoje, vjeruj
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2006., 22:29   #92
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
A ja kažem dosta vrijeđanja ili zatvaram, inače dobru raspravu, na nepopularan način. Ovo sve se da napisati na malo pristojniji način. Nitko nije glup i svako ima pravo na svoje mišljenje, bez obzira koliko se ono razlikovalo od drugog.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2006., 23:15   #93
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
kod mene ce biti isto kao i kad se pojavio XP: imao sam 98-icu i na drugom hardu slozio XP. naravno da sam u 99% slucajeva jos uvijek koristio 98-icu, a tako cu napraviti i sa vistom, na drugi hard/particiju.
sto se tice ostalih os-ova, stvarno ima puuno boljih rjesenja od M$ovih, kao npr MacOSX, jednostavan i lak za pocetnike, a dovoljno kompliciran za napredne, dok je za neprobijanje linuxa i ostalih inih OS-ova na trziste najvise "zasluzan" sam M$, jer svojim propagandama se probije do nekih smokljanja sefova koji ne znaju nista o tome, pa mu napricaju svih sranja da je to najbolje, a oni budale naravno nasjedaju jer su samo i jedino culi za M$, za koga ce drugoga, kad samo citamo o njima (doduse, u potpuno drugacijem svjetlu)
Staro 01.09.2006., 00:13   #94
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Baš bi bilo zanimljivo vidjeti poll koga od nas dvojice ekipa drži bezobraznijim.
BMK, iskreno, no ako te veseli...

Citiraj:
Sad bi možda trebali o razlici između "de facto" i "de iure".
Ne, mogao bi nauciti sto je standard, koji eto, BTW, ne postoji u svrhu "kreiranja lijepog i intuitivnog sucelja za segregatorova tetka". Mislim da je to prilicno bilo razvidno od pocetka no ti iz nekog razloga uoprno odbijas nauciti znacenja nekih rijeci.

Citiraj:
Npr jedno vrijeme je X25 bio "de iure" standard,
X25 jos uvijek jest standard.

Citiraj:
ali ameri su furali nešto drugo (i sad vidimo na čemu se net zasniva, da li na de facto ili de iure standardu)
Furali su nesto "nestandardno", nesto nedokumentirano i neodobreno od razno raznih manje ili vise bitnih elektronickih komiteta?

Citiraj:
Da, ima i auta sa fly by wire upravljačem
Opet si neumjesan, segregatore, jer si sam povukao paralelu koja ne stoji, sto ti je vec preslo u naviku. Da ti docaram, kako nas tor ne bi krotio svojom palicom za igranje, tetak je na prilicno dobrom putu s Cadilaca na Renault 4, ali ako mu das automatic, trebati ce par dana ucenja i prilagodjavanja, kad si vec zapeo za getribu i sve vezano uz nju.

Citiraj:
Visio sam ja na linuxu, amiga os-u, VMS-u, unixwareu i Unisys UNIX-u i vidi me di sam sad. Sve su to OS-ovi u mnogo pogleda bolji od Windowsa, ali ne i u lakoći korištenja za Štefice
Neobicno mi je drago, posebno sto se tice VMS-a. Ipak, ocito si nesvjestan da su tipkacice (ili danas popularne Stefice) nekad davno uredno radile na pola toga sto si naveo u nekakvom emacsu, viu ili wordstaru, sludjene mainframeom, terminalnim DB klijentima u telnetu i svim cudima, da bi nakon tjedan dana bile brza i produktivnija od svog admina u sufranju diskom sintaksom koja vuce na Sanskrt, pamcenju debilnih komandi i slicnim operacijama. Sile prilika dovele, uzrokovane najprije ekonomskim pitanjima, dovele su ih do PC-a a time i Windowsa, sto je pretvorile Stefice koje su rasturale vi/emacs bolje nego stanoviti gurui Berkeleya u kvocke koje su nesposobne stavit disketu bez pomoci lokalnog admina. A cudi me, obzirom da si pun iskustva kao i mat, da nemas pojma o tome, ili pak namjerno presucujes.

Citiraj:
I tvoje, vjeruj
Predragi segregatore, i sam vidis da nije tako, ali ako je tebi gust podilaziti sam sebi, be my guest. Kao sto rekoh, uz ne poznavanje pojmova "standard", "Linux" i koristenje istih u sve krive svrhe, tesko mozemo smisleno razgovarati.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2006., 01:22   #95
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:

Ne, mogao bi nauciti sto je standard, koji eto, BTW, ne postoji u svrhu "kreiranja lijepog i intuitivnog sucelja za segregatorova tetka". Mislim da je to prilicno bilo razvidno od pocetka no ti iz nekog razloga uoprno odbijas nauciti znacenja nekih rijeci.
A ti bi recimo mogao naučiti da su windowsi proprietary sustav i da M$ ima pravo reći što je standard, a što nije pod WINDOWSIMA. Ali ti si ko i obično narcisoidno zaglibio u nekakvo samodokazivanje i vjerojatno zaboravio sa smo pričali o standardnom izgledu sučelja pod windowsima, što se recimo ISO komiteta apsolutno ne tiče

Citiraj:
X25 jos uvijek jest standard.
Opće prihvaćen, očigledno

Citiraj:
Neobicno mi je drago, posebno sto se tice VMS-a. Ipak, ocito si nesvjestan da su tipkacice (ili danas popularne Stefice) nekad davno uredno radile na pola toga sto si naveo u nekakvom emacsu, viu ili wordstaru, sludjene mainframeom, terminalnim DB klijentima u telnetu i svim cudima, da bi nakon tjedan dana bile brza i produktivnija od svog admina u sufranju diskom sintaksom koja vuce na Sanskrt, pamcenju debilnih komandi i slicnim operacijama. Sile prilika dovele, uzrokovane najprije ekonomskim pitanjima, dovele su ih do PC-a a time i Windowsa, sto je pretvorile Stefice koje su rasturale vi/emacs bolje nego stanoviti gurui Berkeleya u kvocke koje su nesposobne stavit disketu bez pomoci lokalnog admina. A cudi me, obzirom da si pun iskustva kao i mat, da nemas pojma o tome, ili pak namjerno presucujes.
Ne, sve koje ja znam su uglavnom rekle "za...bi to i daj mi nazad pisaći stroj". Sve tamo negdje do pojave Wordstara

Citiraj:
Predragi segregatore, i sam vidis da nije tako, ali ako je tebi gust podilaziti sam sebi, be my guest. Kao sto rekoh, uz ne poznavanje pojmova "standard", "Linux" i koristenje istih u sve krive svrhe, tesko mozemo smisleno razgovarati.
Ja mislim da na ovom forumui ne postoji čovjek s kojim ti možeš smisleno razgovarati. A to opet dovodi do pitanja...da li si u pravu ti ili svi ostali

Edit: btw, to je bio moj zadnji post u ovom threadu, a pošto sam vidio dosad da tvoja uvijek mora biti zadnja, u skladu sa "pametniji popušta", ja odustajem

Zadnje izmijenjeno od: segregator. 01.09.2006. u 01:47.
Staro 01.09.2006., 02:12   #96
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ja ću isto furat dual-boot neko vrijeme, da ne bih požalio prijelaz
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2006., 07:11   #97
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
A ti bi recimo mogao naučiti da su windowsi proprietary sustav i da M$ ima pravo reći što je standard, a što nije pod WINDOWSIMA. Ali ti si ko i obično narcisoidno zaglibio u nekakvo samodokazivanje i vjerojatno zaboravio sa smo pričali o standardnom izgledu sučelja pod windowsima, što se recimo ISO komiteta apsolutno ne tiče
Oke, bar si priznao da nema standarda!

Citiraj:
Ne, sve koje ja znam su uglavnom rekle "za...bi to i daj mi nazad pisaći stroj". Sve tamo negdje do pojave Wordstara
Cijeli zivot se uci, a sami dokaz da danas moras znati koristiti te programe kao uvjet da dobijes posao potvrdjuje cinjenicu da nemas bas izbora. Mozda bi njima u pocetku bilo lakse koristiti samo pisaci, ali samo u pocetku. Razlika u brzini se ne moze usporediti lol
Citiraj:
Ja mislim da na ovom forumui ne postoji čovjek s kojim ti možeš smisleno razgovarati. A to opet dovodi do pitanja...da li si u pravu ti ili svi ostali
Postoje ljudi s kojima moze normalno razgovarati, ali zanimljiviji mi je ovaj dio o tome da li si u pravu ti ili svi ostali. U pravu je istina, a istina je samo jedna. Linux je u sustini bolji OS od windowsa. A o tome da ce neka kompanija raditi program za windows prije nego linux nema veze s tim. Uostalom, nije da je Intel radio koliko se sjecam bolje procesore od Motorole, pa tko je uspio?
  Reply With Quote
Staro 01.09.2006., 08:26   #98
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
U pravu je istina, a istina je samo jedna. Linux je u sustini bolji OS od windowsa. A o tome da ce neka kompanija raditi program za windows prije nego linux nema veze s tim. Uostalom, nije da je Intel radio koliko se sjecam bolje procesore od Motorole, pa tko je uspio?
istina je ta da će svak koristiti ono što je njemu samome u trenutku samog korištenja (kada mu naravno zbog represivnih, materijalnih, mentalnih i inih razloga nije onemogućena alternativa) bolje,brže,ljepše,jednostavnije,funkcionalnije,stabilnije,produktivnije,opuštenije -
s obzirom da svatko od nas ima vlastite standarde i mjerila koja mu valoriziraju ovo navedeno, dolazimo do jednostavnog zaključka da ne postoji univerzalna istina - stoga je ova rasprava jedan veliki bullshit

Zadnje izmijenjeno od: glista. 01.09.2006. u 14:10.
glista je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2006., 10:11   #99
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor glista Pregled postova
istina je ta da će svak koristiti ono što je njemu samome u trenutku samog korištenja (kada mu naravno iz represivnih, materijalnih, mentalnih i inih razloga nije omogućena alternativa) bolje,brže,ljepše,jednostavnije,funkcionalnije,stabilnije,produktivnije,opuštenije -
s obzirom da svatko od nas ima vlastite standarde i mjerila koja mu valoriziraju ovo navedeno, dolazimo do jednostavnog zaključka da ne postoji univerzalna istina - stoga je ova rasprava jedan veliki bullshit
Ti govoris o subjektivnosti, a ja govorim o objektivnosti. A to je da kada nesto rastavis na male komadice i svaki od njih usporedis da dobijes tko je u kojem djelu bolji. Uzmi za primjer testovi iz grafickih, nvidia ima prednost naspram atija u opengl-u. Sad, da li netko bude vise koristio opengl aplikacije ili nesto drugo u cemu nvidia nije bolja je njegov (subjektivan) izbor, ali cinjenica je i dalje da nvidia ima prednost u openglu.
  Reply With Quote
Staro 01.09.2006., 13:19   #100
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
i naravno da je ovo ponovo preraslo u besmisleni neargumentirani flame...
1) linux nije isto što windowsi. ova je rasprava počela kao ispravna usporedba linux based distri i windowsa.
2) nema "boljeg" OS-a. samo prikladnijeg za određene namjene. btw, to je super rečeno u jednoj od novih reklama za Mac.
3) nemojte stavljati kao primjer stvari koje pretpostavljate a niste vidjeli jer ste na taj način vrlo vjerojatno u krivu. segregator je ovdje to lijepo pokazao. drugi razlog zašto to ne želite činiti je Bubba. koji obožava ljudima pokazivati koliko su, kako on to gleda, glupi.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2006., 14:15   #101
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Ti govoris o subjektivnosti, a ja govorim o objektivnosti. A to je da kada nesto rastavis na male komadice i svaki od njih usporedis da dobijes tko je u kojem djelu bolji. Uzmi za primjer testovi iz grafickih, nvidia ima prednost naspram atija u opengl-u. Sad, da li netko bude vise koristio opengl aplikacije ili nesto drugo u cemu nvidia nije bolja je njegov (subjektivan) izbor, ali cinjenica je i dalje da nvidia ima prednost u openglu.
subjektivnost je u ovom slučaju i jedino mjerilo, jer ne postojim ja zbog OS-a već OS zbog mene jel? e ako OS postoji zbog mene onda ću si ja njega prilagoditi u mjeri kojoj ja to želim i kako ja to želim (u skladu sa svojim potrebama i među okvrima onih ograničavajućih faktora koje sam već spomenuo) a tu onda nema mjesta objektivnosti....
Staro 01.09.2006., 15:02   #102
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor glista Pregled postova
subjektivnost je u ovom slučaju i jedino mjerilo, jer ne postojim ja zbog OS-a već OS zbog mene jel? e ako OS postoji zbog mene onda ću si ja njega prilagoditi u mjeri kojoj ja to želim i kako ja to želim (u skladu sa svojim potrebama i među okvrima onih ograničavajućih faktora koje sam već spomenuo) a tu onda nema mjesta objektivnosti....
Ako se usporedjuju mogucnosti dvije stvari, u ovom slucaju 2 OS-a, odnosno njegovih "dijelova" onda se moze napraviti objektivna usporedba, te se iz te usporedbe moze doci do vise zakljucaka, a jedni od njih su. Koji OS ima vise mogucnosti u vezi toga, te da li su one iskoristene, odnosno da li postoje programi za to koji su u mogucnosti iskoristiti tu prednost OS-a, te u jednom i u drugom slucaju razlozi zasto je takvo stanje, bilo da se radi o igrama, CAD programima... A ono o cemu ti pricas se ja 100% slazem, ali ja jos uvijek drzim da je ovo forum na kojem bi se trebalo moci odvojiti subjektivan dojam od objektivnog kod ovakvih rasprava tako da korisnik moze odvagati sto mu koji OS po kojem pitanju pruza te prema tome napraviti svoj subjektivan odabir. Meni je to u redu sve dok korisnici ovog foruma raspravljaju sukladno kolicini svog znanja o toj temi, jer nije u interesu nikome gledati nekog kako prica o necemu o cemu malo zna. Evo, ja sam mislio da znam cijenu RedHat komercijalnih distribucija, a ispalo je da neznam, netko me upozorio na to i ja se ne mislim izvlacit i izmisljati neke razloge, nego prihvacam i iz ove sam rasprave naucio jednu novu informaciju, jer smo ipak ovdje svi da naucimo nesto.
  Reply With Quote
Staro 01.09.2006., 15:14   #103
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
linux nije ekvivalent windowsa i please prestanite to pričati.
linux je kernel + hrpa naredbi.
distre su ekvivalent windowsa.
izlazim iz ove rasprave.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2006., 18:04   #104
nescuppir
Premium

nescuppir's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
kaj vista podržava više od 2 GB RAM-a?

btw. "mislim" uzet Vista Ultimate a kolko sam čuo podržava dosta rama...jel to istina ili....
nescuppir je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2006., 11:45   #105
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor horza Pregled postova
linux nije ekvivalent windowsa i please prestanite to pričati.
linux je kernel + hrpa naredbi.
distre su ekvivalent windowsa.
izlazim iz ove rasprave.
A ti isto pilis sa ovime linux je kernel mislim da 90% to ljudi zna ali isto kao sto sve windowse zovemo windowsi tako i sve distre ljudi obicno zovu linux a ne distre ili ti distribucije ili ti pitaj Boga kojim imenima.

Tako da nemoj uzimati k srcu to sto ljudi govore za distre linux isti shit sa igre / igrice.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2006., 13:25   #106
Gericom
Respected User

Gericom's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
još ću sigurno 2 godine koristiti XP,a onda kad se Vista riješi "dječijih bolesti" prijeći na nju
Gericom je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2006., 12:22   #107
Simba-OS
Premium
Moj komp

Simba-OS's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Nekako mi se čini da je Vista sama sebi svrha. Nemam namjeru sjediti ispred računala i diviti se kako OS lijepo izgleda. OS treba biti OS, podloga za namjenski software koji koristim u svakodnevnom radu, a ne da bude sam sebi svrha, žderući resurse i ne ostavljajući ništa za software koji bi se na njemu trebao vrtjeti. Kupovati novo računalo, nekakav conroe, grafičku sa barem upola snažnim gpu, giga rama samo za OS i još toliko da bi uopće radio software koji trebam, a sve se to posve lijepo vrti na XP ili čak na 98-ici, to je čisto bacanje novaca u ludo. Možda jednog dana kad preporučeni HW postane prosjek, a ne top ponude...a ovako, ne pada mi na pamet. Imam pametnijih stvari za potrošiti nofce.
Simba-OS je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2006., 11:31   #108
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Citiraj:
Autor photomlack Pregled postova
kaj vista podržava više od 2 GB RAM-a?

btw. "mislim" uzet Vista Ultimate a kolko sam čuo podržava dosta rama...jel to istina ili....
Ne znam dal podržava, ali da podržava ne bi se čudio jer je 1gb MINIMALNO kolko vam treba da bi normalno vrtili vistu, a 2gb je must have ako se mislite igrat i vrtit programe koji jedu puno memorije. 512 nije dosta samo za vistu, a kamoli da još neke programe držite pokrenute.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2006., 14:34   #109
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor ojpi Pregled postova
Ne znam dal podržava, ali da podržava ne bi se čudio jer je 1gb MINIMALNO kolko vam treba da bi normalno vrtili vistu, a 2gb je must have ako se mislite igrat i vrtit programe koji jedu puno memorije. 512 nije dosta samo za vistu, a kamoli da još neke programe držite pokrenute.
pa da 512mb je taman za XP a kamoli onda tek za vistu....2gige svakako ak ne i više...
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2006., 15:20   #110
glista
crni pas
Moj komp

glista's Avatar

a tu naravno dolijeće priča o 32 i 64 bita........
Staro 13.09.2006., 16:09   #111
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Citiraj:
Autor Lihto Pregled postova
pa da 512mb je taman za XP a kamoli onda tek za vistu....2gige svakako ak ne i više...
Za windowse xp je dovoljno 512, ali taman je 1GB, tak je i za vistu taman 2GB, dok je 1GB dovoljno.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2006., 16:30   #112
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Glasao sam za ne,nekako mi se čini da će proći dosta vremena i puno sp-ova da Vista proradi kako treba...glupo mi je na nju prelaziti,jer su to novi Win :confused: ...wtf...ako xp sp2 sad rade super,malo ih moddam kojom temom..tipa royale...i super...nema potrebe mijenjati konja koji pobjeđuje...
: cheers2 ...
Mislim da ram neće biti presudan kod prelaska..svi ćemo htjeli mi to ili ne imati 2 gige rama....pitanje je samo vremena..nemilosrdna industrija...šta ćeš..: flyingey ...hebu nas gdje i kako stignu...: Drone :

Čini mi se da sam negdje pročitao da je to Dx10 sustav,i da uopće neće podržavati Dx9 ? Jel to točno? : wtf :
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2006., 15:17   #113
ja.sam.lud
Visok, zgodan do bola

ja.sam.lud's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Na Vistu ne prelazim prije Viste SP1,u najboljem slučaju.

Realno govoreći, mislim da neću prije SP2...dakle za 2-3 godine.

I to je AKO
Staro 19.09.2006., 03:41   #114
RaNz0
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
"Postoji razlika izmedju idiot i user frinedly."

hm...ajde mi reci kako bi ti reagirao da trebaš ujutro prije nego kreneš na posao izmijeniti 2 klipa na motoru auta, zakrpati gumu, osposobiti dovod goriva i onda da tek možeš upaliti auto umjesto da samo okreneš ključ i kreneš??

korisnik ne bi trebao biti rob računalu, tj. pročitati 3 enciklopedije da bi se znao služiti osnovnim stvarima koje mu trebaju, već bi računala trebala biti alat ko i svaki drgi, tj. jednostavna za korištenje, bez obzira na instalirani OS

Zadnje izmijenjeno od: RaNz0. 19.09.2006. u 04:09.
RaNz0 je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2006., 11:27   #115
Fake
Sterilize Stupid People
Moj komp

Fake's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Glasao sam za ne,nekako mi se čini da će proći dosta vremena i puno sp-ova da Vista proradi kako treba...glupo mi je na nju prelaziti,jer su to novi Win :confused: ...wtf...ako xp sp2 sad rade super,malo ih moddam kojom temom..tipa royale...i super...nema potrebe mijenjati konja koji pobjeđuje...
: cheers2 ...
Mislim da ram neće biti presudan kod prelaska..svi ćemo htjeli mi to ili ne imati 2 gige rama....pitanje je samo vremena..nemilosrdna industrija...šta ćeš..: flyingey ...hebu nas gdje i kako stignu...: Drone :

Čini mi se da sam negdje pročitao da je to Dx10 sustav,i da uopće neće podržavati Dx9 ? Jel to točno? : wtf :
Naravno da podržava DX9, ja imam verziju Vista RC1, rade mi sve igre, aktivirao sam ju na netu, večinu programa možeš instalirati, jedini je bad što koristi 500MB rama u startu, tak da je 2GB sasvim super, dok je 1GB ok... Ali mogu vam reći da je Vista bar što se tiće izgleda prehebena

Vista podržava više od 4GB rama, neću reći točno jer nisam siguran....

Ja imam 1GB i radi mi dosta dobro, a sa dvije gige bi letila

Zadnje izmijenjeno od: stef. 20.09.2006. u 00:17. Razlog: Molim koristiti tipku "edit", sljedeći put ću brisati ;)
Fake je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2006., 17:23   #116
sick_boy
Premium
Moj komp

sick_boy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Vidim da trenutno vodi opcija "NE". Baš bih volio vidjeti Anketu "Da li ste prešli na Vistu?" za cca. 6 mjeseci do godinu dana.

iBase MI980VF-4700EQ Motherboard
Intel Core I7-4700EQ (2.4-3.4Ghz, 4 cores, 8 threads)
16GB DDR3L RAM 1600 MHz
250 GB Samsung 860 Evo mSATA SSD
1TB Seagate Barracuda 7200 2.5" HDD
ATI RX550 4GB
Kolink Satellite mATX Cube Case
Delta Electronics GPS-350EB-200 A ATX 350W PSU
Acer 27" 1440p 75Hz Freesync IPS monitor
Cherry MX Board 1.0 keyboard, brown switches
LOGITECH G305 Lightspeed mouse
Arch Linux/Win 10

Lenovo Idepad 5 pro:
AMD Ryzen 7 6800HS
16GB DDR5 RAM 5600 MHz
1TB Micron nVme HDD
16" 2160x1600 16:10 IPS Display
Windows 11

Fujitsu Esprimo:
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7500
4GB DDR2 RAM
WDC WD1600AAJS-0 160GB
Seagate ST4000DM000 4TB
openmediavault 4.1.17

Philips 55PUS7373/12 55" 4K HDR VA Direct LED TV
Toshiba 50" QLED 4K Dolby Vision/Dolby Atmos TV
TCL 40ES560 40" FullHD TV
Pioneer BDP-160 BD player
Maxell SB-3000 soundbar
Onkyo TX-SV444 AV Receiver
Onkyo DX-7333 CD Player
Audio-Technica AT-LP2XGY gramofon
Mirage 290is bookshelf speakers
sick_boy je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2006., 19:48   #117
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Moj ogovor bi vrlo vjerojatno i dalje bio NE, kao što rekoh i na XP sam prešao nakon SP2
Staro 21.09.2006., 03:28   #118
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor RaNz0 Pregled postova
"Postoji razlika izmedju idiot i user frinedly."

hm...ajde mi reci kako bi ti reagirao da trebaš ujutro prije nego kreneš na posao izmijeniti 2 klipa na motoru auta, zakrpati gumu, osposobiti dovod goriva i onda da tek možeš upaliti auto umjesto da samo okreneš ključ i kreneš??

korisnik ne bi trebao biti rob računalu, tj. pročitati 3 enciklopedije da bi se znao služiti osnovnim stvarima koje mu trebaju, već bi računala trebala biti alat ko i svaki drgi, tj. jednostavna za korištenje, bez obzira na instalirani OS
: roller : ajde procitaj kaj je lik napisao.
User friendly bi ti bio da sjednes u auto i das kontakt i pogledas dal je sve oke, upalis auto i da ti onda javi ako si se zaboravio zavezat, upaliti svjetla itd...

Idiot friendly ti je da se priblizavas autu i da ti se sam otvori ti se sjednes i on te sam zaveze, upali svjetla bez pitanja, upali auto, pukne deterdzent i obrise stakla, a ti si htio samo uzeti kutiju cigareta koja ti je ostala u vratima.
  Reply With Quote
Staro 21.09.2006., 09:00   #119
AuX
Premium

AuX's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
: roller : ajde procitaj kaj je lik napisao.
User friendly bi ti bio da sjednes u auto i das kontakt i pogledas dal je sve oke, upalis auto i da ti onda javi ako si se zaboravio zavezat, upaliti svjetla itd...

Idiot friendly ti je da se priblizavas autu i da ti se sam otvori ti se sjednes i on te sam zaveze, upali svjetla bez pitanja, upali auto, pukne deterdzent i obrise stakla, a ti si htio samo uzeti kutiju cigareta koja ti je ostala u vratima.
hahaha
AuX je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2006., 21:15   #120
sick_boy
Premium
Moj komp

sick_boy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Necuveno! Koristis zao Google, koji glavnini svojih servera drzi na... uff, ne mogu to ni izgovoriti, povrijedilo bi te previse.
Možda ne zadugo: Google testing Sun's OpenSolaris

iBase MI980VF-4700EQ Motherboard
Intel Core I7-4700EQ (2.4-3.4Ghz, 4 cores, 8 threads)
16GB DDR3L RAM 1600 MHz
250 GB Samsung 860 Evo mSATA SSD
1TB Seagate Barracuda 7200 2.5" HDD
ATI RX550 4GB
Kolink Satellite mATX Cube Case
Delta Electronics GPS-350EB-200 A ATX 350W PSU
Acer 27" 1440p 75Hz Freesync IPS monitor
Cherry MX Board 1.0 keyboard, brown switches
LOGITECH G305 Lightspeed mouse
Arch Linux/Win 10

Lenovo Idepad 5 pro:
AMD Ryzen 7 6800HS