|
![]() |
#91 | ||||
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Sad bi možda trebali o razlici između "de facto" i "de iure". Npr jedno vrijeme je X25 bio "de iure" standard, ali ameri su furali nešto drugo (i sad vidimo na čemu se net zasniva, da li na de facto ili de iure standardu) Citiraj:
![]() Citiraj:
Edit: zaboravih Apple DOS, UCSD p-system i CP/M, al to je zbilja bilo davno. Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
A ja kažem dosta vrijeđanja ili zatvaram, inače dobru raspravu, na nepopularan način. Ovo sve se da napisati na malo pristojniji način. Nitko nije glup i svako ima pravo na svoje mišljenje, bez obzira koliko se ono razlikovalo od drugog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
kod mene ce biti isto kao i kad se pojavio XP: imao sam 98-icu i na drugom hardu slozio XP. naravno da sam u 99% slucajeva jos uvijek koristio 98-icu, a tako cu napraviti i sa vistom, na drugi hard/particiju. sto se tice ostalih os-ova, stvarno ima puuno boljih rjesenja od M$ovih, kao npr MacOSX, jednostavan i lak za pocetnike, a dovoljno kompliciran za napredne, dok je za neprobijanje linuxa i ostalih inih OS-ova na trziste najvise "zasluzan" sam M$, jer svojim propagandama se probije do nekih smokljanja sefova koji ne znaju nista o tome, pa mu napricaju svih sranja da je to najbolje, a oni budale naravno nasjedaju jer su samo i jedino culi za M$, za koga ce drugoga, kad samo citamo o njima (doduse, u potpuno drugacijem svjetlu ![]()
![]() |
#94 | |||||||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||||
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Edit: btw, to je bio moj zadnji post u ovom threadu, a pošto sam vidio dosad da tvoja uvijek mora biti zadnja, u skladu sa "pametniji popušta", ja odustajem ![]() Zadnje izmijenjeno od: segregator. 01.09.2006. u 01:47. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
Postoje ljudi s kojima moze normalno razgovarati, ali zanimljiviji mi je ovaj dio o tome da li si u pravu ti ili svi ostali. U pravu je istina, a istina je samo jedna. Linux je u sustini bolji OS od windowsa. A o tome da ce neka kompanija raditi program za windows prije nego linux nema veze s tim. Uostalom, nije da je Intel radio koliko se sjecam bolje procesore od Motorole, pa tko je uspio? |
||
![]() |
![]() |
#98 | |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
s obzirom da svatko od nas ima vlastite standarde i mjerila koja mu valoriziraju ovo navedeno, dolazimo do jednostavnog zaključka da ne postoji univerzalna istina - stoga je ova rasprava jedan veliki bullshit Zadnje izmijenjeno od: glista. 01.09.2006. u 14:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#100 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
i naravno da je ovo ponovo preraslo u besmisleni neargumentirani flame... 1) linux nije isto što windowsi. ova je rasprava počela kao ispravna usporedba linux based distri i windowsa. 2) nema "boljeg" OS-a. samo prikladnijeg za određene namjene. btw, to je super rečeno u jednoj od novih reklama za Mac. 3) nemojte stavljati kao primjer stvari koje pretpostavljate a niste vidjeli jer ste na taj način vrlo vjerojatno u krivu. segregator je ovdje to lijepo pokazao. drugi razlog zašto to ne želite činiti je Bubba. koji obožava ljudima pokazivati koliko su, kako on to gleda, glupi.
![]() |
#101 | |
crni pas
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#104 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
kaj vista podržava više od 2 GB RAM-a? btw. "mislim" uzet Vista Ultimate a kolko sam čuo podržava dosta rama...jel to istina ili.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Tako da nemoj uzimati k srcu to sto ljudi govore za distre linux ![]()
![]() |
![]() |
#106 |
Respected User
Datum registracije: Jun 2006
|
još ću sigurno 2 godine koristiti XP,a onda kad se Vista riješi "dječijih bolesti" prijeći na nju |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Nekako mi se čini da je Vista sama sebi svrha. Nemam namjeru sjediti ispred računala i diviti se kako OS lijepo izgleda. OS treba biti OS, podloga za namjenski software koji koristim u svakodnevnom radu, a ne da bude sam sebi svrha, žderući resurse i ne ostavljajući ništa za software koji bi se na njemu trebao vrtjeti. Kupovati novo računalo, nekakav conroe, grafičku sa barem upola snažnim gpu, giga rama samo za OS i još toliko da bi uopće radio software koji trebam, a sve se to posve lijepo vrti na XP ili čak na 98-ici, to je čisto bacanje novaca u ludo. Možda jednog dana kad preporučeni HW postane prosjek, a ne top ponude...a ovako, ne pada mi na pamet. Imam pametnijih stvari za potrošiti nofce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Premium
|
Ne znam dal podržava, ali da podržava ne bi se čudio jer je 1gb MINIMALNO kolko vam treba da bi normalno vrtili vistu, a 2gb je must have ako se mislite igrat i vrtit programe koji jedu puno memorije. 512 nije dosta samo za vistu, a kamoli da još neke programe držite pokrenute. |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
pa da 512mb je taman za XP a kamoli onda tek za vistu....2gige svakako ak ne i više...
![]() |
#111 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Glasao sam za ne,nekako mi se čini da će proći dosta vremena i puno sp-ova da Vista proradi kako treba...glupo mi je na nju prelaziti,jer su to novi Win :confused: ...wtf...ako xp sp2 sad rade super,malo ih moddam kojom temom..tipa royale...i super...nema potrebe mijenjati konja koji pobjeđuje... : cheers2 ... Mislim da ram neće biti presudan kod prelaska..svi ćemo htjeli mi to ili ne imati 2 gige rama....pitanje je samo vremena..nemilosrdna industrija...šta ćeš..: flyingey ...hebu nas gdje i kako stignu...: Drone : Čini mi se da sam negdje pročitao da je to Dx10 sustav,i da uopće neće podržavati Dx9 ? Jel to točno? : wtf : |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Visok, zgodan do bola
Datum registracije: Nov 2005
|
Na Vistu ne prelazim prije Viste SP1,u najboljem slučaju. Realno govoreći, mislim da neću prije SP2...dakle za 2-3 godine. I to je AKO ![]()
![]() |
#114 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
"Postoji razlika izmedju idiot i user frinedly." hm...ajde mi reci kako bi ti reagirao da trebaš ujutro prije nego kreneš na posao izmijeniti 2 klipa na motoru auta, zakrpati gumu, osposobiti dovod goriva i onda da tek možeš upaliti auto umjesto da samo okreneš ključ i kreneš?? korisnik ne bi trebao biti rob računalu, tj. pročitati 3 enciklopedije da bi se znao služiti osnovnim stvarima koje mu trebaju, već bi računala trebala biti alat ko i svaki drgi, tj. jednostavna za korištenje, bez obzira na instalirani OS Zadnje izmijenjeno od: RaNz0. 19.09.2006. u 04:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Sterilize Stupid People
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() Vista podržava više od 4GB rama, neću reći točno jer nisam siguran.... Ja imam 1GB i radi mi dosta dobro, a sa dvije gige bi letila Zadnje izmijenjeno od: stef. 20.09.2006. u 00:17. Razlog: Molim koristiti tipku "edit", sljedeći put ću brisati ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Guest
|
Citiraj:
User friendly bi ti bio da sjednes u auto i das kontakt i pogledas dal je sve oke, upalis auto i da ti onda javi ako si se zaboravio zavezat, upaliti svjetla itd... Idiot friendly ti je da se priblizavas autu i da ti se sam otvori ti se sjednes i on te sam zaveze, upali svjetla bez pitanja, upali auto, pukne deterdzent i obrise stakla, a ti si htio samo uzeti kutiju cigareta koja ti je ostala u vratima. |
|
![]() |
![]() |
#119 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |