|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() Treba mi savjet oko graficke kartice. Posto komp koristim samo za internet i posao (cad modeliranje), ne trebam nista jako (citaj skupo). Razmisljam o VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON X300SE HyperMemory, 128MB DDR, DVI, TV, dakle najjeftinije sto postoji za pci-e. Znam da jede ram, al posto se ne igram bih li takve stvare osjetila imalo na performansama (imam 2*512 ddr400). Hvala na pomoci. Pozdrav : hello2 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
to je u redu ali uzmi rade nvidiu (moje misljenje) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Hm ... CAD i najjeftineje graficke ... pa sad ... ajmo ovako nVidia ima kartice upravo namjenjene CCAD, CAM, CAE, CGI, DCC & DV rjesenjima i to se kod njih zove Quadro a kod ATia Fire GL, tako imas recimo Fire GL T-128 pa imas FireGLX2-256, ... uglavnom ovisi koliko intezivno ubijas PC / CAD sa onim sto radis ... te kartice inace koriste i specijalno optimizirane drivere bas za te stvari ... sad ako nije neka teska fizika to sto radis necu rec da je to losa kartica za to ali bacio oko na neku makar i generacijski stariju Quadro (nVidia) ili FireGL (ATi) karticu Ako je ATi ovo je gama proizvoda pa potrazi neku povoljnu: FireGL serija |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Uzmi što god ti je najjeftinije od PCI-E-a. A to što će ona tebi uzeti 128MB, kao što si i sama rekla, nećeš niti osjetiti...
![]() |
#6 |
Moderator
|
Za neke jednostavne stvari u CAD-u se može i sa običnim karticama, ali neki imalo ozbiljniji posel bolje da se potraži specijalizirane kartice za takvo što - ono što je BD preporučio.
![]() |
#7 |
Registered User
|
Posto nemam para za firegl vjerojatno cu ici na ovog ati-ja X300SE. Prije sam imala ati 9600 obicnu i sve mi je radio bez beda. Je ATI x300se losiji od ATI 9600?
![]() |
#8 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Da, x300se je lošiji od 9600...gledaj to ovako npr x600 pro ti je pci-e verzija od 9600pro ...znaci ja bih rekao da je x300se ekvivalent nekom 9200.. btw - dobrodošla na forum, nisi jedina cura ovdje i ovo nije bilo žensko pitanje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
da losija tjs labija je...x550 je negdje ko 9600 uzmi rade iz linksa 7300gs od leadteka |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Pa neki si uzme Gainward Bliss 7300GS... Ili možda čak X550... u tom nekom rangu do 500kn... EDIT: Vidim da me riba prestigla ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Moderator
|
A pošto je rekla da je grafa za internet i posao, a niti jedna od ovih neće biti bolja od početne X300SE u ovome što će njoj koristit, ne vidim svrhu trošenja više novaca nego je to potrebno?
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
Eh, da, dok sam imala ati 9600 imala sam 512mb memorije u kompjuteru, dok sad imam 1gb (ne znam jel to ima veze), al kao sto sam rekla sa 9600 sam sve radila bez beda., pa se pitam dal bi sad bilo problema sa x300se. Trazim najjeftinije rijesenje koje bi me rijesilo muka. P.S. Trazenje kartice meni nije gust, kao vama deckima.
![]() |
![]() |
#14 |
the luda ribetna
|
http://www.ausfx.com/reviews/NVIDIA/AsusEN7300GS.php naspram http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...14473&PageId=4 ???nebi reko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Problem je u tome što X300SE ima 64-bitnu sabirnicu dok ove sve ostale imaju 128-bitnu čim su i samim time odmah bolje, a GPU i mema im kuca na višim taktovima... Ak hoće kvalitetnu sliku pri radu na računalu, ovak mislim na neke uredske aplikacije, uzmi si fino X550 i to bi ti bilo najbolje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
.
|
Osjetit ćeš razliku i samim time što si stavila više rama...1gb u takvim programima puno znači... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Ako se nećeš igrat jače igre od onih u windowsima, razliku ne buš vidjela između kartica. Bila to ona od 4500kn ili ova X300SE od 280kn.
![]() |
#19 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
the luda ribetna
|
Citiraj:
![]() osijetit ce razliku jer je 7300 gs duplo jaca od x300se...(ne da je to tesko bit ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Sam si ti misli ![]() http://www.links.hr/index.php?option...6e8e3aecf904b4 I šlag na vrh šlaga povrh jagoda http://www.links.hr/index.php?option...kl=017.000.040 : suicide
![]() |
#23 | |
Moderator
|
Citiraj:
Sad kolko kužim je prešla na PCI-E platformu i treba joj nešto najjeftinije. Neće se igrat i ćemu onda ove "zvijerke" tipa 7300GT? Ko da će ta brže surfat, a u CAD-u će biti ista ko i ove skuplje. U profilu piše da je dipl. pravnik, pa je upitno koliko teške projekte radi u CAD-u. Jer da treba nešto posebno za CAD, ove kartice za igranje ne bi niti pogledala, već samo išla na Quadro i Fire GL...
![]() |
![]() |
#25 |
the luda ribetna
|
moram begat vucko stoga da me razmes 7300gs je u rangu sa 9600 ![]() stoga sad papa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
7300gt ti je odlican izbor! http://tinyurl.com/pngde |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
|
Da jos objasnim neke stvari. Po struci sam dipl pravnik i time zaradjujem za zivot, al sam doma okruzena sa strojarima, te su me oni uvukli u 2-d i 3-d modeliranje. To mi je bilo zabavno, pa sad njima pomazem oko catie i autocad-a. Svoje doma ne pitam za savjet oko graficke kartice, jer se i igraju, pa su mi savjetovali skupe kartice (ATI 7900gt mislim da se zove model), a to mi je van pameti po cijeni. Po vasim savjetima vidim da su u igri dva modela: ovaj ati x300se i nvidia 7300gs. Najniza razlika izmedju tih dviju kartica je 70kn. SAd je pitanje bih li ja tih 70kn osjetila na performansama za ovo sto ja trebam (kvaliteta slike i performanse pri crtanju (modeliranju)) ili meni ko nekom ko te stvari ne kuzi sve bilo isto. Imam neki dojam da sad jos manje znam neg kad sam postavljala pitanje. Ispricavam se ak sam "tupava" i gnjavim. P.S. Moji doma mi kazu da je za Catiu najbitnije da kompjuter ima dosta rama, dok graficka moze biti i 64-bitna (ma stogod to znacilo?!?). P:P.S. Evo sad dobih i informaciju da jedan prijatelj ima kompjuter sa integriranom grafickom karticom i da na njoj vrti catiu bez problema. Kako mi objasnili, to znaci da bih mogla crtati (modelirati) i sa najjeftinijom karticom jer je ona obicno bolja od integrirane (tako mi rekli).
Malo nas je, malo nas je... Zadnje izmijenjeno od: froger. 02.09.2006. u 23:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
zar bas na svaki upit o ati kartici morate tupiti i "turati" pod nos nvidia...nevjerojatno ![]() samo ti uzmi x300se i bit ce ti dosta za sve ovo...pogotovo jer si i dobila potvrdu od frenda |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|