|
![]() |
#1 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Stacker - par pitanja....
Imam neku ideju da su kupim stackera...cisto iz dosade.. jer to ce me okupirat oko kompjutera dosta vremena ![]() uglavnom zanima me par detalja.. kao prvo razlika izmedu 810 i STC-T01 modela? na sluzbenom siteu sam uspio pohvatat da je STC-T01 prva verzija i NAKON njega su izbacili 810. no sta je onda STC-T01 REV2?? a sto se konkretnih razlika tice.. usio sam saznat samo da je novost removable MBO tray i promjenjen jedan slot za napajanje da se stavi vent umjesto njega.. jel to sve? ima jos? i jos bi pito vlasnike.. s obzirom na puno "rupa" na kucistu, dal je bucnije u odnosu na neko kompletno zatvoreno kuciste? dal se moze stavit 12cm vent na bok umjesto 8ice? i kolko sam vidio ako nemam 4-3 rack za hardove, ne mogu nikako staviti jos 12cm ventova naprijed..pa me zanima da li ima ikakvog prostora naprijed za nekakvo manevriranje i izmisljanje piljevine u tom smislu ![]() hvala P.S. ako ga netko kojim slucajem prodaje, ili zeli kupiti mog sharka, javite se na PM ![]()
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
810 nemaš za kupiti u Hrvatskoj, tako da ne znam. Uglavnom, STC-T01 je odlično kućište i tu nema problema. Kućište samo po sebi nije bučno, bučne su komponente u njemu. ![]() Na bok se može staviti 12 cm vent umjesto 8 cm samo grunf modanjem, ali vjeruj mi, nema potrebe za tim, kućište ima odličan protok zraka sa 2 12 cm venta. I ne, ne možeš bez tog modula staviti 12 cm vent ispred. Ali modanjem se može sve. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Secret Undercover Agent
|
Pa sto se bocnog venta tice to me zanima najvise zato jer imam 2 Glacialtecha od 12cm koji znam kolko su tihi i dobri...dok bi 80m moro kupovat. ni sam nisam siguran kolko bi dobio tim kucistem ..jer ovo moje je staro mozda godinu dana, jos je ko novo i imam nutra sve kaj mi treba u biti... recimo removable MBO tray. iako u mom sharku, izcadit to sve van je ziva hebada jer je sve na "knap", smetaju kablovi i to ide vrlo polako ![]()
![]() |
#4 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() |
#5 |
Guest
|
Čuj, slaganje komponenti u Stacker je uživancija...prostora koliko hoćeš, možeš se izgubiti u kućištu koliko ga ima. ![]() edit : Ponukan crnovom konfom Stackera, i ja sam okrenuo naopako...nema uopće potrebe, čak razmišljam da sve vratim kako Bog (i ATX standard) zahtijevaju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
The Geek Wants Out
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
crn.. ovi LED ventovi su TT-ovi? Bucni su ko sam vrag, cak i na 7V ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
The Geek Wants Out
|
Kod mene su bili ovi ventovi : TT Bluesmart LED 120mm 17dBA at 1300 RPM 46.5dBA at 2800 RPM Spojeni preko aerogate1 i smanjeni na min su doslovno nečujni... problem je što tako smanjeni imaju prilično slab 'potisak' ali s obzirom da ih je bilo 3 komada ipak je bilo djelotvorno...
![]() |
#10 |
Secret Undercover Agent
|
nista..trenutno sam odusto iz par razloga..novci bi bio jedan (uletio mi rodendan od cure ![]() ![]() hvala svima anyway
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
Bah, kao da je problem srediti da ne svijetle lampice. ![]() Meni je baš bio problem jer mi nisu svjetlile jer nisam imao tropinske ventove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
Zapališ baklju i strpaš ju u kućište i da vidiš ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Secret Undercover Agent
|
nije problem onesposobit par lampica.. stvar je u tome da ih ja ne zelim onesposobit ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Odlučiš li se ipak za Stacker, budi spreman da je moguće da ti PCIe grafe neće pasati na stražnji panel (nećeš je moći zašarafit). Potrebno je slati fotografije instalirane kartice u Coolermaster i čeeekaaati na zamjenski. Inače, kanta je savršena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Jel može tko ovo potvrditi? Stacker vjerojatno dolazi sljdeći tjedan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Progooglaj malo i naći ćeš bezbroj primjera. Ja sam se smijao tome jer sam koristio do prije 2 dana AGP karticu (koja također nije najbolje sjedala, dio konektora je izlazio iz slota kada se zašarafi). Kućište je druga revizija, kupljeno prije točno godinu dana. Coolermaster je imao poseban program podrške za ovaj problem, ali za Europu je podružnica u Nizozemskoj, pa... Poslao sam mail, tražili su slike i sad čekam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Koliko sam vidio jedan tip je to riješio uskim šrafcigerom, jednostavno je izvana malo povio lim kućišta tamo gdje sjeda onaj jezičac od lima PCI kartice. Al ipak je malo glupo da na kućištu te klase ima takvih problema, također sve ploče izgleda ne pašu na motherboard tray ![]() @Sky, Crn ... vaša iskustva?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
The Geek Wants Out
|
Ovo je moje iskustvo sa ATI x700pro: Stacker pozadina Problem je u tome što razmještaj konektora na ATI kartici ne odgovara širini otvora ali kao što vidiš rješenje je vrlo jednostavno - dovoljno je za par milimetara proširiti otvor i sve štima... Samo da napomenem da sa nvidia 7800GT nemam tih problema jer su konektori na nvidia karticama drugačije raspoređeni i kartice sjedaju bez problema... Ovo je originalan thread na CM forumu: http://www.coolermaster.com/phpBB2/v...er=asc&start=0
![]() |
#20 |
Premium
|
Ma vidio sam i kak su ljudi našrek zašarafili 7900GTX ... doduše neću nikad to nabavljat ali ipak, idiotizam totalni od strane Coolermastera. Ak kupuješ ATi onda si možeš komotno kupiti i neku malu pilu za željezo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
jedno pitanjce kad ste vec otvorili temu tice se stavljanja 12cm ventilatora na prednji dio kucista dosad sam imao samo jedan koji sam bio prisiljen moddat jer nisam dobio nikakav kit za instalaciju istog Jel se takav kit moze negdje uzet s obzirom da zelim ugurat jos jedan 12 centimetarski sprijeda E i jos jedno, planiram uzet x1900gt, ocu se morat igrat majstora zbog gore prilozenog problema sa sjedanjem kartica u kuciste? Imate kakvih saznanja svezi toga? Unaprjed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
The Geek Wants Out
|
Citiraj:
Sa stackerom bi trebao dobiti kavez za diskove sa ugrađenim 120mm ventilatorom - nikakav kit ne treba. Ako želiš dodati još ventilatora možeš uzeti još jedan kavez ili napraviti nosače ili najjednostavnije sa plastičnim vezicama 'vezati' još jedan vent na postojeći kavez ...
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
gdje se moze uzet takav kavez? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
The Geek Wants Out