|
![]() |
#1081 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imao sam problema s USB-om dok sam imao neki stari BIOS, al s novijim je sve OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1082 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
testirano je na dfi ultra b...i ploc aje kocila...nije htjela dalje...inace na 430 butala normalno pocela dizat win...i pala...citaj ram nije mogo dalje...djelitelj 100 je bio premal...(ram ide do 420 tak nes) enivej proc je mrcina...i trazi se ploca za njega |
![]() |
![]() |
![]() |
#1083 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Mc_fish? O ćemu ti? Pital sam Sam Fisher-a dal je probao smanjivat NB-SB na brzinu na koju je i stavio CPU-NB. Znači, ako je stavio CPU-NB na 600, da onda i NB-SB stavi na 600...
![]() |
#1084 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
halo ekipa, vratio se ja iz Like, pa da malo pogledam moj thread, što se događa novoga.. vidim da se i dalje clocka da se sve dimi ( Vucko ![]() aj recite ima li tko spojen SataII hard na asrockicu? vjerojatno kupujem novi hard, pa ću uzet sata2... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1087 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Imam spojen sata II Hitachi 160 GB u SATA II modu.radi bez problema i pod win i pod linuxom.
__________________ |
![]() |
#1088 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() pa javim dojmove ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1089 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Ja kada sam spajao SATAII hard, a da mi on nije bio glavni, već sam ga samo uštekao, windowsi ga nisu prepoznali bez drivera za SATAII. Onda sam HDD metnuo u SATAI mod i roknuo ga na SATAI šteker na matičnoj i radio je bez ikakvih drivera, čak i za vrijeme instalacije windowsa nisu trebali nikakvi driveri. Dok je bio na SATA2 nisam isprobavao instalirat windowse na njega jer nemam floppy niti nLite-ane windowse...
![]() |
![]() |
#1091 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
mene ova ploča fascinira, na njoj ništa neće iz prve da radi, ali kad proradi, onda radi ko avion! ma superička.. ![]() onda ću kupiti samsunga 250gb sata2... a kako se to šalta iz sata1 u sata2 mod? isti kablovi? kakva je uopće razlika, ima li ikakve pa barem i teoretske razlike u brzini? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1092 | |
Junior Member
|
Citiraj:
![]() A razlike izmedju zamsunga i moga hitachija 250 ces najbolje vidjet ako oboje posaljemo hd tach graf. 160GB Hitachi koji je SATA 2 je puno glasniji i primjetno sporiji od 250GB modela. Ja ga se necu ni trudit stavljat na sata2.Mislim da mi nece trebat ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1093 | |
Moderator
|
Citiraj:
SATA modovi se šaltaju ili preko jumpera iza na HDD-u ili preko software-a (hitachi npr.). Kabeli su isti, štekeri na matičnoj nisu (crni su SATA I a crveni SATA II). Moja preporuka je puknut HDD na SATA I i tamo ga uštekat. U BIOS-u staviti u non-RAID mode (osim ako nemaš dva pa delaš raid) i to je to..
![]() |
![]() |
#1096 |
Moderator
|
Kak da ne. 5 mjeseci bez problema. Radio je ko top. Dok ja nisam probao spojiti ventilator, na svoj način (makar je trebalo radit i ništ ne biti ploči). Danas se masni fino naslađivao kada sam mu reko kaj je bilo. Kao Asrock ovo, ono, loše...reko - ne seri ![]() Sad testiram ovo čudo, dobro je što mogu spustit Vcore na 1.1V ![]()
![]() |
#1098 |
Moderator
|
Asrock=jeftiniji brand Asus-a...sve vas ownam ![]() P.S. Da se malo naslađujete, ova matična sa trenutnim BIOS-om nemre potegnut preko 200Mhz ![]() I dalje mi je žao Asrokice, onako "hladan" chipset je zakon ![]() A ja i dalje ostajem na ovom threadu ![]()
![]() |
#1100 |
Moderator
|
Koji jači? Asrokice ove moje nije bilo nigdje u Hrvatskoj...Mental je okolo zvao i ništa...ko da ja ne bi htio tu. A druge asrokice nije bilo, osim one sa AGP-om ![]() A za ovu sam nadodao malo više od 200kn ![]() GOKRI mi je nekaj nudil, ali moral sam si sredit komp ovaj vikend, nisam mogao više bez njega... Nije mi lako momci...
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 27.08.2006. u 15:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1103 |
Premium
|
e ovako,prešao sam konačno na amd,mogu reći da nije loše,meme očekivano malo čudno rade(morao sam ih ručno staviti na deklariranih 400mhz,on čitao 333 na auto),ali inače sve 5,temperatura ploča i proa mi je malo čudna proc 30 ideale 35 load,a ploča isto oko 30-35,i everest corp edition i bio kažu iste temperature,ali ne znam da li je to moguće?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1104 |
Moderator
|
Da, ploča stavlja na 333 kako ne bi bilo problema sa memorijama. Proc dobro očitava, ali ovo za MB, to ti je više unutrašnjost kučišta, jer je NB puno topliji od tih 30-35°C koje ono pokazuje.
![]() |
#1105 |
Premium
|
ne kučište nije preko 25 jer je otvoreno a u sobi je ispod 25,ali ne znam koliko je NB,ali da moguće da je negdje na matičnoj,a ne na NB,ali inače proc stvarno dobro diše,još da memu složim u dual chanell,a 2X1GB je sljedeče na popisu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1107 | |
Junior Member
|
meni je bilo isto čudno. ali tako je, barem sa freezerom 64 pro i 3800 x2...Pusti prime(obje jezgre) 2 sata pa ces vidjet oproc na 54-58 , ovisno kolko je vani Citiraj:
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 28.08.2006. u 11:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1108 |
Moderator
|
Ma očito je da je senzor metnut pored nečega kaj se grije, bilo pored mosfet-a ili SB- ili malo dalje od NB-a...
![]() |
#1109 |
EMP moderator
|
NB je meni oko 55-60°C, a SB oko 40°C - sondom mjereno. Proc nije nikad iznad 50°C da je ne znam kolko klokan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1110 |
Lika u mom srcu
|
vucko - da li ti opet moram reći? VAAANNNNN ![]() ontopic - ma ploča voli lagati sa senzorima, čipset se grije, ali koliko god bio vruć, nikad nema problema u radu... moj bude vruć toliko da ne mogu držat prst na njemu duže od 2 sek... a to je dobrih 50c.... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|