Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.08.2006., 23:34   #1
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Rodjendanski LAN

Proslo je citavo ljeto, a sa njim i raspust, dosao je i moj rodjendan. Kada sam vidio vremensku prognozu nisam se dugo mislio kako cu organizovati party. Kako je padala kisa frendovi i ja smo se zastekali kod mene u stanu sa svojim ljubimcima (bilo je i mrtvih). Umrezili smo 6 kompova, tri u jednoj, tri u drugoj sobi i : DualWiel: sniper :: CoolRamb. Takav raspored je bio neophodan zbog prostranosti soba kao prvo, a kao drugo zbog zentanja ("igranja" na tuđem monitoru). Pa tako, reko da podjelim bar dio te atmosfere sa vama.
Evo nekih slikica

Prva ekipa. Igubili su sve okrsaje osim jedne partije Dota-e i jedne partije Footman Frenzyja

Najbolji igrac druge ekipe i samog LAN Partyja (ovaj rusvaj zanemarite, napravili smo ga instant prilikom objedovanja)

Nakon fise okrsaja u Warcraft3, njenovim modovima, CS 1.6 te MOHAA-e malo opustanja uz PES5 (ona dvjica u cosku na lijevoj strani slike) i malo surfanja.

Sta je sve bilo na LAN-u??? Slika sve govori, + jos 2 kompa koja nisu bila uredjena za poziranje.

I ono najvaznije.
OPREMA KORISTENA ZA UMREZAVANJE:

1. D-Link DES-1008D switch
2. 4x D-Link DFE 530-TX mrezne kartice
3. 2x MarvelYukon int. mrezne kartice
---------------------------------------

Nazalost osmi virtuelnih gubljenja dusa, svoju dusu je ispustila i jedna Radeonka sa R350 jezgrom.

Slike sam smannjio sto sav vise mogao (sve slike zajedno su teske 444KB) tako da nebi trebalo biti problema ni za 56k usere.
Svaki raspust odrzimo bar 3-4 LAN Partyja, ali nam je ova godina nekako omanula. Samo dva LAN-a ukljucujuci i ovaj.
Ukoliko moderator ovog podforuma misli da ovaj thread ne pripada ovdje neka ga slobodno prebaci gdje treba.
Staro 27.08.2006., 23:43   #2
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Niste jedini koji lanate...
DoX_Chabar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.08.2006., 23:48   #3
Panzer
Premium
Moj komp

Panzer's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Eh, da ja velim frendovima (ne svima) da tak odemo lanat, rekli bi da sam kreten...

UPGRADED...
MBO: Gigabyte M59SLI-S4 cooled by HR-05 SLI & Zalman ZM-NBF47
CPU: AMD Athlon64 X2 3600+ cooled by Scythe Infinity @ 2.7GHz / 1.25V
RAM:2x 1GB Kingmax DDR2 800
VGA: Sapphire HD3850, 256MB Accelero S1 & 120mm AC @750/1900MHz
HDD:Western Digital 160GB (S-ATA, 8MB)
HDD 2: Western Digital 640GB AAKS
CD/DVD : DVD RW Pioneer DVR-112D Silver (Color match with case)
Powered by OCZ GameXtream 600W
Everything in Chieftec LCX-04SL-SL-A (HDD cooling – 3x92mm Sharkoon, ispuh 1x120mm CoolerMaster)
Coolers controled by Zalman ZM-MFC1
Visual expirience by Samsung 940BW

Notebook: Fujitsu Siemens Amilo Pro V3205 (12", CoreDuo 1.6, 1536MB RAM, 80GB) & Ubuntu 8.04

Audio sistem: Monitor Audio Silver RS1, Monitor Audio PureFlow Speaker Cable, Marantz PM310 pojacalo, Pioneer PD-S501 player, van den Hul M.C. THE BAY C5 Hybrid interkonekt.

Panzer je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2006., 23:53   #4
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
Autor DoX_Chabar Pregled postova
Niste jedini koji lanate...
Znam da nismo jedini . Ja sam samo htio da pokazem kako je bilo na mom rodjendnu.
Staro 28.08.2006., 01:30   #5
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Fora

Bitno da je zabava za drustvance.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2006., 01:34   #6
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Milentije Pregled postova
Proslo je citavo ljeto, a sa njim i raspust, dosao je i moj rodjendan. Kada sam vidio vremensku prognozu nisam se dugo mislio kako cu organizovati party. Kako je padala kisa frendovi i ja smo se zastekali kod mene u stanu sa svojim ljubimcima (bilo je i mrtvih).
Eh, do sada je obecavajuce. Ljubimci (pitoni, kokoti?), party, podforum mreze... Bit ce seksa!

Citiraj:
Umrezili smo 6 kompova,
: bonker2 Mladez, svi ste isti, ko Fleks@Pozega, Zond i Horza...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2006., 01:42   #7
Mad_Duke
Guest

To se radi sredinom tjedna recimo kad nemas sto raditi na praznicima, ili recimo u ponedjeljak. A za rodjendan se pije
  Reply With Quote
Staro 28.08.2006., 03:43   #8
Crais
Guest

Crais's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor Panzer Pregled postova
Eh, da ja velim frendovima (ne svima) da tak odemo lanat, rekli bi da sam kreten...
Nisi jedini..
@Milentije: Nice LP, samo se ipak moram sloziti s Mad_Dukeom
Crais je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2006., 08:48   #9
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Mi imamo jedno prostoriju gdje nas stane oko 10-tak i znamo u nedjelju (skoro ) svaku zabaciti malo igranja. Ja dolazim samo zbog pijače. Pošto mi je rođendan početkom 8 mjeseca ubili bi me da ih pozovem na lan party, a ne na neku pečenjaru s hektolitrima alkohola. Za moj rođendan se već godinama peku kilogrami mesa i pije jako puno vina. Kakvi lan party? Ove godine je padala malo kiša, a mi smo bili na otvorenom, ali svejedno je bila super atmosfera... Ipak je najvažnije društvo.

Bran je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2006., 11:20   #10
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
Autor Bran Pregled postova
Mi imamo jedno prostoriju gdje nas stane oko 10-tak i znamo u nedjelju (skoro ) svaku zabaciti malo igranja. Ja dolazim samo zbog pijače. Pošto mi je rođendan početkom 8 mjeseca ubili bi me da ih pozovem na lan party, a ne na neku pečenjaru s hektolitrima alkohola. Za moj rođendan se već godinama peku kilogrami mesa i pije jako puno vina. Kakvi lan party? Ove godine je padala malo kiša, a mi smo bili na otvorenom, ali svejedno je bila super atmosfera... Ipak je najvažnije društvo.
I meni je bilo u planu da se razbaci jedan veliki rostilj na vikendici, ali sta cu kad je citav cetvrtak i petak bio pljusak, i kisa je lila ko luda. U subotu ujutru je nesto ko sunce malo i izaslo ali je oko 11:00 opet sastavio pljusaktako da je rostilj totalno otpao.

A sada jedno pitanje da ne bude da sam turio thread u pogresan podforum.

Kada sam na jenom od kompova usao u system properties=>computer name dugmic Change je bio siv (nisam mogao kliknuti na njega). Sta bi mogao bit problem tome i kako bi se to moglo rjesiti (da znam za u buduce)?
Oglas

Oglas
Staro 28.08.2006., 14:05   #11
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Pa ako imaš vikendicu u čemu je problem? Mi smo jednom složili ceradu i ispod nje roštiljali, a u vikendici smo bili i sve je dobro prošlo.

Ovaj tvoj problem mi je nepoznat. Za sad nisam imao tavkih problema. Ipak format c može riješiti sve tvoje probleme.
Rado bih ti pomogao, ali neznam u čemu je problem. : bonker :

Bran je offline   Reply With Quote
Staro 28.08.2006., 14:19   #12
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Taj format C mogu jednostavno zaboraviti (lik vec godinu dana, od kako je dobio komp, nije formatiro disk). Mora postojati neko objasnjenje i rjesenje tog "problema". Ako neko zna, ili mu se ovo desavalo, neka pomogne.
Staro 31.08.2006., 22:20   #13
slink
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Mi u drustvu se dogovorili da sredimo jedan podrum kod kolege samo i jedino za LAN-party-e. Dobili dozvolu njegove majke, i poceli s lupanjem po podrumu. Podrum ima jednu vecu i dvije manje sobe tako da je raspored igraca 5 na 5 bez da itko moze gledat sto neprijatellj radi, i sobe su dovoljno daleko da se ne moze cuti kako se koji tim dogovara... Bilo je dobro, dok nas par nije krenulo na faks, i nestalo vremena za LAN-arenje...

Kad sam nedavno dosao tamo, imao sam sto vidjeti... sve instalacije (svaki komp je imao svoje 3 uticnice i mrezni kabal iz zida) su bile pocupane. Kao "nekome trebalo kabla"... Moz mislit... sad se LAN ovi odrzavaju u dvije manje sobe i kablovi vise na sve strane... Dok je trajalo, bilo je super, no godine cine svoje...
slink je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2006., 09:11   #14
terminator
Spermich Termich
Moj komp

terminator's Avatar

kad je meni sused pet kilometri od mene, dok se svi skupimo (nas 3 ) već padne mrak : roller :
Staro 01.09.2006., 10:01   #15
mITZEK jr
R.I.P Mitzek
Moj komp

mITZEK jr's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
meni je cijela kuca povezana kablom!!
a imam aktivnih 4 kompa!za silu jos se dva upogone(slozeni samo treba kljiknut gumbic i stavit igre)!!tak da bi se moglo rec da imam afiniteta za lan!!tak da kod mene tko god dodje mozemo odmah igrat!!!
al fali mi pravo drustvo za lan(hardocore gejmeri ili ekipa koja mi bar malo moze parirat!!
@terminator nabavi tanjur pa cemo wifi-em halat!!
Staro 01.09.2006., 15:59   #16
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
ko bi reko?? ja bi drage volje
Staro 01.09.2006., 23:50   #17
immortal
Kernel panic

Datum registracije: Jan 2006
S frendovima sam ovo ljeto organizirao lan party na šoderici. Kroz par dana smo se pošteno naigrali.

EDIT: Evo i par slika:

Ja sam ovaj koji ugrađuje mrežnu u komp na prvoj slici.

Zadnje izmijenjeno od: immortal. 02.09.2006. u 20:46.
immortal je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2006., 01:08   #18
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
Autor mITZEK jr Pregled postova
a imam aktivnih 4 kompa!za silu jos se dva upogone(slozeni samo treba kljiknut gumbic i stavit igre)!!tak da bi se moglo rec da imam afiniteta za lan!!tak da kod mene tko god dodje mozemo odmah igrat!!!
al fali mi pravo drustvo za lan(hardocore gejmeri ili ekipa koja mi bar malo moze parirat!!
Sto se tice instant LANa kod mene su dva kompa alltime povezana, i LAPTOP (Acer TravelMate 2003LM) kad stari nije na poslu . A sto se tice broja partyja koje smo odrzali, to je jednostavno nemoguce prebrojiti. Ovo je prvi koji sam slikao i iznio u "javnost".
A sto se tice hardcore igraca kod nas nema takvih. Ima nas par ali to nije to. Moj buraz, ja i onaj lik sto je sam na slici (uslikan iz profila sa ogromnim kezom) smo jedini koji "redovno" igraju, mada sam i ja u zadnje vrijeme sve vise inaktivan. Nase podrucje je Warcraft 3 ( i pojedini modovi).
U glavnom ovaj LAN je bi ojedan od najboljih, ako ne i najbolji.
Najveci LAN je bio za srpsku novu godinu (14. januar (ne znam kako se kaze na hrvatskom) ove godine). Nas 12 u jednoj ogromnoj prostoriji. 8 je bilo povezano onim D-Linkovim switchom, a ostatak je bio bridgeovan....

@neko ko je sponeuo LAN u podrumu Imali smo i mi takvih ideja. Kontali smo jednu garazu kupiti ia u nju natrapati kompove za igranje, a kod kuce da imamo bilo sta sto moze na internet (ono osnovno). Ali od toga nije bilo nista - ljenost.
Staro 03.09.2006., 21:02   #19
terminator
Spermich Termich
Moj komp

terminator's Avatar

Citiraj:
viš da mitzek, pa nema puno do pušće tamo, a nemreš reć da nisam "hardcore gamer"
Staro 05.09.2006., 16:20   #20
mITZEK jr
R.I.P Mitzek
Moj komp

mITZEK jr's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
ne trazim ja hardcore gamere samo kazem da mi nije gust igrat protiv nekog tko racunalo koristi za word,net i takve brije!!
mozda je to za nekog tko je onak malo : boxers :
al s vremenom postane bezveze!!!!!
Staro 07.09.2006., 10:25   #21
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Citiraj:
ne trazim ja hardcore gamere samo kazem da mi nije gust igrat protiv nekog tko racunalo koristi za word,net i takve brije!!
Pazi sta si rekao. Ja kad odem u Srbiju kod rodbine (Svilajnac) da vidis kako racunovodje igraju: Machineg. Tetak mi drzi jednu firmu za vodjenje knjiga, njih 5 radi u toj firmi i svi imaju po jedan komp. Cim odzvoni 15 h zatvaraju se Word i ostali programi za rad i pokrece se MOHAA (jest da je stara ali se pokrece i svemu sto ima ram, proc i grafu ), buraz, ja i rodjak upadamo, i pocinje partija 4v4. Kad zavrsi radno vrijeme u firmi preko puta (16h) i oni se ubace (njih jos 6), pa da vidis kako se cepamo. I tako onda do kasno u noc (2-3 iza ponoci). Nebi to bilo nista posebno da je najmladji zaposlenik u tim firmam jedan 31-godisnjak .
Staro 07.09.2006., 22:54   #22
Damarko
Premium

Damarko's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
meni su već rekli . . .
Damarko je offline   Reply With Quote
Staro 09.09.2006., 07:56   #23
terminator
Spermich Termich
Moj komp

terminator's Avatar

Citiraj:
zato sam stavio poslije "hardcore gamer" tri ovakva ()
ma možda budemo za kojih puno godina...

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno