|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
koje napajanje uzet?
ne znam koje napajanje da si uzmem pa rekoh idem vas pitat za savjet. ![]() nudi mi se Fortron Blue Storm 400W , a ja sam jos razmisljao i OCZ 450W, ModStream. problem je taj sto ocz nemaju u linksu, a fortrona bi kupio za 350kn od Tbreda. koje vi mislite da uzmem? mozda neko trece, cetvrto? inace, konfa bi bilo sljedeca: Opteron 144 Epox 9NPA+ Nforce 4 Ultra Samsung/ST 1GB stick (UCCC) Geforce 7600gt 160gb hdd dvd
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Ja bih se strpio i pričekao OCZ. Vrijedi svake KN.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako ti je hitno zeemi u thorobreda ako nije cekaj... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Ne znam, Fortron mi je jedan od najdražih proizvođača, ali BlueStorm mi se nikad nisu sviđali. Ja bi pričekao OCZ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Čiča s tamića
Datum registracije: Jul 2006
|
Definitivno pričekaj OCZ
moj komp no2: Intel Pentium 4 Prescott 2.8GHz @ 3.4GHz, 1GB RAM 400 MHz @ 450 MHz, ASUS P4S800, Club 3D 7600GS AGP @ 470/450, 80GB WDC , 400W MS Industrial moj komp3: Intel Pentium 3 800MHz, 20GB HP HDD, 256 MB SDRAM, 200W CODEGEN PS, NvIdia TNT RIVA 32, MBO:MS-6309 LITE |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
HIPER TYPE-R su vrhunska napajanja zemi si njega...odlicno rade 12 cm fan..full je tih,savrseni dizajn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
seasonic mi je uvijek na prvome mjestu tako da definitivno moj glas njemu ide. dok od ova dva bi prije uzeo ocza, ALI dobivas 130kn jeftinije fortrona tako da bi meni to jako islo u prilog fortrona... ali to sam ja ![]() wiking hyper napajanja su za koplje slabija od ozca, seasonica itd. nego kakav to operton proc kupujes ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
neznam koliko su losija ili bolja,uglavnom imam napajanje cca pola godine savrseno radi,nikad problema...kupujem proc pomogucnosti 144..jer nemam love za 146 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
e, iz posta od codiaca se vidi moja dilema. ocz je po svima vama bolji i svi mi ga preporucuju, ALI fortrona dobivam jeftinije, a po Tbredu je jaci od ocz-a. stvarno ne znam sta da odlucim.... ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Meni je svejedno,nemoj mislit da ga se ocu rijesit,iskreno,nisam ni mislio napajanje dat ca,ali uzeo sam e6400 umjesto e6600 pa je ostalo dosta para...pa razmisljam dal da uzmem,ali nisam ni ja 100% odlucio uzet novo napajanje,moje ima 29 ampera na +12v,dok OCZ 26,Fortron je kvalitetno napajanje koje nikad nikome nije stvaralo problem,tih je i stabilan,OCZ-a rijetko tko ovdje ima i svi ga preporucuju jer je OCZ,svima dobro poznati brand,kad bi ljudi iznosili iskustva s tim napajanjem ova tema nebi jos dozivjela ni 2 post-a...
![]() |
#14 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
da sam na tvojem mjestu uzeo bi fortron, jer napajanje je odlično za tu lovu, ali ako se možeš rastegnuti malo rađe uzmi seasonic, jer napajanje je prehebeno, najtiše koje sam imao... o naponima, stabilnosti i efikasnosti da ne pričam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
|
Citiraj:
P.S. koji god uzmes neces pogrjesiti jer su, svi ista klasa vise manje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Po tvojoj teoriji,jedan Seasonic 600W s 17amp na jednom i 16amp na drugom +12v rail-u u konacnici je slabije od jednog OCZ-a 520W koji na jednom ima 28 ili 30... Na jednom je dovoljno i 13amp,ako su 2.
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
12V railovi se ne zbrajaju, zapamti to jednom zauvijek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
To su samo maximumi po granama ponaosob, a ne kad su obje max. opterecene. Stvarna snaga je ona kombinirana. I nikad nije ni blizu zbiru dvaju 12V railova. Recimo moj Chief ima 10A na V1 i 15A na V2 i po tome sto ti velis bi trebalo bit bolje od napajanja koje ima recimo 22A na jednom railu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
Priznajem gresku u koracima ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Primjer mog fortrona 400W 12V1 - max. 18A 12V2 - max. 18A ---------------- Kombinirano max. 32A. Nije baš 18A+18A, ali nije ni daleko...
![]() |
#23 |
Premium
|
Malo sam kopkao po internetu i dosao do zakljucka da je OCZ najobicniji SHIT od napajanja,sad me zanima zasto ga preporucujete?!Za te pare napajanje s tako nestabilnim naponima je must have! : axeman : Danas sam kupio Fortrona Blue Storm 500W,cisto da ne fali za Core Duo-a i 7900GT...
![]() |
#24 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Ovisi koji model OCZ-a i kakve je čovek sreće. Imaš par ljudi na forumu s OCZ ModStream napajanjem i ja nisam videl da se neko od njih žali na nestabilne napone i slične probleme. Frend iz kvarta ima također OCZ ModStream i nema prigovora. E, sad ako malo skokneš na OCZ-ov forum videl buš da masa ljudi ima problema s njihovim napajanjima. Ponajviše s PowerStream serijom. Em se neće upaliti, pa im je potreban "jump-start" pomoću spajalice, em krepa začas iz samo njima poznatih razloga, pa se čeka na RMA, itd. Uglavnom, svako ima drukčija iskustva s tim napajanjima...nekome dela bog-bogova, neki pak proklinji dan kad su se odlučili za kupnju OCZ napajanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Hm...e pa ja sam također kopkao po netu i svi hvale OCZ-a...a imam ga i ja (450W) i naponi su skroz stabilni.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Cime si ti mjerio stabilnost,da su stabilni?Cinjenica je da ne vrijede tu lovu i da ima dosta boljih za manje love. Al OCZ je kao Mercedes,najcesce ga ljudi kupuju samo zbog imena ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Dobro nisam baš mjerio stabilnost (uzeo instrument itd)...jedino mogu reći da kad pratiš voltažu na 12v railu...da vrijednosti ne variraju...a de mi ovo objasni...to mi je nekako čudno...kako je napajanje sa dva 12v raila bolje od onog sa jednim (jačim) 12v railom?... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
|
Citiraj:
Uostalom,ako malo pogledas,sva nova i high end napajanja dolaze s 2 +12v rail-a...
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
http://www.xbitlabs.com/articles/oth...u-roundup.html Vrlo dobar članak gdje su objašnjene neke stvari oko razdvojenih railova. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|