|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
x2 & Windows
Zanima me da li je pri novoj instalaciji windowsa neophodno instalirati nove drajvere za dvojezgrine procesore i dual core optimizer, dali je samo to dovoljno ili treba još nešto? (imam drivere instalirane i optimizer, ali nešto debelo šteka) Ja sa svojim nikako da stanem na zelenu granu. Mema me zeza, a izgleda i windows : bonker2 Stalno mi se dešava da firefox prijavi grešku i pukne, neki program ili igra Pogledajte isto i ova očitavanja napajanja i teperature, jesu oni ok? ![]() Btw proc je sada clockan na 2,5@1,37v 166:1 tako da je mema na 400 sa 3,4,4,8@2,6v Zadnje izmijenjeno od: Orthodox. 15.08.2006. u 13:50. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Premium
|
Pa zar niko? :S |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Napajanja i temperature su ok, dapače, super su. Ako ti je OC provjereno stabilan, onda je možda vrijeme da si windowse reinstaliraš. Inače, kad sam imao u rukama X2 proc, onda nisam instalirao nikakve drivere za njega, pa ni optimizer. Optimizer je ok i može se instalirat, ali na kakve ti drivere misliš? CnQ ?
|
|
|
#4 |
|
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
U pravilu bi sve (osim možda štekanja u nekim igrama) trebalo raditi stabilno bez ikakvih drivera... u stvari ja sam 'vozio' x2 3800+ bez problema bez ikakvih drivera. Tek poslije sam stavljao CnQ drivere i sad na kraju optimizer... prije će bit da su ti clock ili mema uzrok nestabilnosti. Vrati sve na default pa vidi kako se ponaša sistem...
|
|
|
#5 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderator
|
Ma prvo probaj od nekoga nabaviti, da vidiš da li je u tome problem... A inače, najbolja i najeftinija solucija je ići na UCCC - 1GB stickovi od PQI-ja, A-Date, Transcenda, Super Talenta (potonji ima HS i ne možeš biti siguran da li je na njemu UCCC; ovi ostali nemaju HS i prije kupnje moš pogledat kaj piše na chipovima od memorije, ako piše negdje na njemu SAMSUNG i UCCC, onda kupuj)
|
|
|
#9 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Cekaj cekaj samo malo ste sigurni da DFI ploce ne "vole" bas Corsair? Ako imate dokaz molio bi da mi kazete zasto jer bas tu konbinaciju mislim uzeti! |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Moderator
|
Hmm, to pitaj vukodlaka, on ima DFI i svakako se više kuži u sve to od mene. A moš i proguglat malo pa vidjet kaj vele. Ja samo velim kak je on rekel. Iako mislim da sam zaboravil napomenut, da taj problem imaju sam Lan Party-ice sa Corsairom. DAGF je kod frenda uredno radila u DC-u bez ikakvih problema...
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 |
|
Premium
|
Evo zamenio sam 2x1gb Corsair Value-a sa 2x1gb SuperTalenta (uccc) i sve radi kako treba : cheers2 Malo sam samo naštimao postavke u biosu i mema veselo radi na 3,3,4,7 pri 2,5v na 400Mhz. Za nekih tjedan dana ćemo preći na overclock (neka se malo sve stabilizuje) Ja sam pretumbao sve moguće forume vezane za dfi i svi kažu:BIG NO NO : nono : za Corsair i Kingston, a pogotovo Value stick-ove. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Moderator
|
Dobru si zamjenu napravio. Samo, si siguran da je ispod tog super talenta UCCC? kaj nemaju oni HS? Uglavnom, voltažu za UCCC nemoj preko 2.8V, očekuj reze: 2,5-3-3-X @ 400, 2.6V 2,5-3-3-X @ 460, 2.6V 3-4-4-X @ 500-530, 2.7V-2.8V
|
|
|
#15 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Moderator
|
|
|
|
#17 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ma koja stabilzacija!? LOL ![]() Profrljaj malo u memtestu bar okvirno dokle idu da imas neku sliku...kako disu ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Premium
|
Mema ide iznad 250 na 3,3,4,7 ali proc ne mogu držati na 2,5 stabilno jer mi napajanje onda postaje usko grlo. Sada sve veselo kuca na 2,4 stock voltage i 480@2,5v (3,3,4,7). Kada budem kupovao jače napajanje onda ćemo probati dalje. Za sada je i ovo ok. Everest Ultimate Edition 2006: čitanje: 6076 zapisivanje: 2394 Latencija: 51,8 CPU Queen: 4305 CPU PhotoWorxx: 21551 CPU Zlib: 28740 FPU Julia: 2717 FPU Mandel: 4028 FPU SinJulia:2498 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
kako tako malo na 'memory write' ? Kod mene je mema trenutno na @217 (!) 2.5-3-3-5 pa dobijem ovo :confused: read: 6606 write: 6665 copy: 5634 latency: 49.1
|
|
|
#20 | |
|
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Sigurno ova Ulimate Verzija a? ![]() Probaj sa Home 2.20.405 pa ćeš vidjeti razliku... ni ona nije savršena ali tu je negdje a ova nova bulazni...
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|