|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Athlon 2200+, ASRock K7VT4A Pro overclock
E ovak pročitao sam ova dva sticky-a o overclocku, skužio sam u čemu je stvar. Problem je matična koja ne može zaključati AGP i PCI na 66 odnosno 33, a ja bi htio dić FSB. Malo sam pretraživao na intrenetu i naišao sam na thread o overclockanju moje matične i mobilnog bartona. E sad fsb bartona je 166 (333) a moj 133 (266). Uglavnom postavili su jumpere za fsb 200 i radio je (Barton) bez problema a AGP/PCI se postavio na 66/33. Oni nešto dijele na taj fsb djele na 6 i dobiju to. Mene zanima otkud im ta 6ica? Koliko mogu clockati i kakosvoj proc preko fsb-a s obzirom da nemrem zaključati AGP/PCI? Ako mi može netko objasnit. Hvala Proc je AMD Athlon 2200+(Thorton) 13.5x133 mema je ddr400 768MB |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Hmm ja nemam tu ploču i nemam pojma kako izlgleda... Ali po ovome to si ti opisao ne vidim u čemu je problem osim sa množiteljem proca? :confused: Ako ploča ima jumpere da postaviš FSB za 166 ili 200MHz FSB onda će se PCI/AGP lock djeljitelj postaviti na potrebnu vrijednost s tim (npr. 6 kod 200mhz fsb-a jer je 200/6=33 MHz - PCI takt) i tako je normalno - ploča je napravljena da tako radi... ![]() Dakle postavi FSB na 166 i radit će ti proc osjetno brže... E sad ako imaš otključani procesor možeš probati između 200x9 i 200x11 jer mislim da nama šanse da će ići na 200x13,5... ![]() 166x13,5 bi već možda i moglo uz možda malo dizanje napona ići... Ako je sve regulirano jumperima onda sve podesi pa probaj,a ako nije nego se dio mjenja jumperima onda prvo podesi multi iz biosa pa onda FSB (ako ide) a ako nejde pobaj privremeno dići napon ili promjenit jumpere pa bootat s ins tipkom (to bi trebalo kod tog boota prisilit FSB na 100mhz) pa onda u biosu sredit množitelje i napone... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
A tu 6-icu ja moram postavit negdje ili se ona sama postavi? Gle to me muči jedino da si ne skurim grafičku prevelkim taktom agp-a. Znači kod 166 to je 5, jel tako? Jel ak podignem npr. fsb pomoću biosa sa 133 na 138 onda mi se agp takt povisi, to sam vidio u sandri '07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Nekak ne vjerujem da ova ploca moze dizat napon ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Beskorisna bitanga...
|
![]() Citiraj:
Ako imaš mjenjanje jumperima onda se djeljitej mora sam posatviti kako treba, ako neće napravi clear cmos i onda se mora... Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Logično je da ti se povisi, ako nemaš lock djeljitelj za promjeniti u biosu (a ploča ga očito mora imat ako su je dizali na 200) onda mora bit mjenjan automaski putem jumpera, drugog puta nema... ipak dobro pročešljaj bios neki puta ploče imaju jumpere "za ukras" tj moguće je sve promjeniti i iz biosa a jumperi su samo kao neki defaultni način, a nisu nužni... Ja sam imao jednu pločurdu koja je bila takva...
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
A fora ti ja na ovoj ploči da ona tvornički piše da radi na fsb 333 maksimum, tako piše na kutiji i u manualu s pločom. Ali na ASRockovim stranicama piše da se pomoću jumpera može namjestit fsb 200 odnosno 400. To su oni napravili. Ploča na žalost nema taj nesretni agp/pci lock. Ali pomoću jumpera mogu naštimavati multi, hvala na pomoći, idem se sad igrat s time. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
E stavio sam na 200x10, na 10,5 neće kresnit a na 11 izbaci mi blue scr of death, sad mi barem fsb i mema rade sinkrono uglavnom osjeti se ubrzanje, temp se nije povisila, ja sam zadovoljan, sad još malo sredim latencije i početnički klok završen. Hvala svima: cheers2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Memorija je na defaultu, nisam ju ni dirao, ona samo radi na 200 kako bi i trebala, možda proc ne dobija dosta soka pošto ipak radi na 200 (default je 133) x množ, ja zapravo samo dižem multi pomoću jumpera, možda bi htjelo 166 x nešto, ali je zamor premještati jumpere pincetom jer si smješteni tam di ih nemrem prstima uhvatit i ipak je bolje da radi proc na višem fsbu nego na 70 ili 80 mhz višem taktu imho. Ustvari idem probat : hello2 : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
To je razloga zašto nikad nemaš pravu DC propusnost kad benchaš s programom transfer rate memorije... Dakle za gejmanje i sl ti je bolje veći fsb ako razlika u taktu nije prevelika, a kad ti treba samo cpu snaga onda je bolje što veći takt a FSB je sekundaran... ionako na socketu a nakon 166 počinje dosta opadati dobitak na performansama sa dizanjem fsb-a zato i nema smisla nekog tjerati socket a proceve iznad 2200-2300MHz neovisno o tome koliki je fsb osim ako nemožeš dići na 250+ a to je teško (sa većinom ploča) postić...
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
|
Možeš mirno ostavit na 2100 (200x10.5 ili 210x10 - svejedno je) na do 1.7V možeš mirno spavati i uživati... Moj je Tbred tako radio godinama i otišo je od mene dalje radit... ![]() Inače 2100 na 200 ili 210MHz ti dođe oko 2900-3000+ PR bez obzira na cache... ![]()
![]() |
#14 |
Premium
|
tako će i biti, hvala na pomoći |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|