|
|
Rezultati ankete: Ispravnost HGSpot ankete | |||
Nije mi bilo ispravno slozeno računalo |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Imao sam neispravnih komponenti u računalu |
0 | 0% |
Kupio sam u 2002 jednu neispravnu komponent u HGSpotu |
11 | 61.11% |
Kupio sam u 2002 više neispravni komponenti u HGSpotu |
7 | 38.89% |
Glasači: 18. Ne možete glasati na ovoj anketi |
![]() |
|
Uređivanje |
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
HG (zivi) Srot obmane i prijevare
OK, ljudi ajmo ovako, na dijelu foruma Internet, Ostalo gospar je otvorio HGŠrot da prokomentira laži, neistine i obmane hrvatskog nazovi Branda. Dakle dotična nakupina lažova tvrdi da je u RH u 2002 na isporučenih 1000 njihovih računala samo 2 su imala kvar. Ja nisam do danas doživio ispravno složeno HGŠrot računalo. Ajmo, ima netko da je kupio cijeli taj kvazi Brand pa neka glasa gore. Ne mora ga biti sram da se predstavi, samo neka glasa ili ako želi neka kaže koje je kupio i šta je bilo neispravno. Da vidimo i to. Dolaze u obzir i glasovi ispod za zasebno kupljene neispravne komponente.
![]() |
#2 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: HG (zivi) Srot obmane i prijevare
Citiraj:
Ali nisam ga ja uzeo... S druge strane-sve komponente kaj sam tamo kupovao su bile ok. Jedamput sam išao mjenjati keks memorije,htio sam drugi zbog kompatibilnosti...promjenili bez frke... Tak da neznam kaj bi glasao.. Kupio sam proc,memoriju,modem,DVD-ne komponentu nego "pravi" i još par stvari...dela ok |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
ajde ljudi, hurry up na glasanje. ja imam u planu tamo kupit hard i grafulju. Ne bih volio da ispadne da kupim srot robu. Iako sam vec cuo da jedan lik ima redovni ritual petkom "mjenjanje dvd-roma u Hgspotu", valjda mu uvijek uvale isti, privremeno poprave or sth, uglavnom to se dogodilo par puta za rediom |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
vecinom se na hgspot zale da daju srot robu i polovnu robu tj. ona koja je vec dosla na reklamaciju pa pokusaju to ponovno utopiti
![]() |
![]() |
#5 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Nisi niti trebao staviti opciju da je netko kupio komp tamo. Taj nije na forumu nego čeka u redu za reklamacije (onaj najduži). Događa se svugdje da ima neispravnosti ali je tamo strašno. Živcira me čekanje. Donesem hard a onaj lajbek meni: "moramo ga provjeriti (kao oni to znaju), pa ćemo ga probati popraviti (kako???????) ili ga poslati u WD da ga zamijene (to sam siguran). Uglavnom se vole praviti pametni. UŽASSSSSS.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Osobno nikad nisam imao problema sa komponentama i racunalima kupljenim u HGspotu. O njima s moje strane sve najbolje.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Moj komentar na moj glas...
Moj komentar na moj glas za neispravnu komponentu. Kupio sam (zapravo u jesen 2001.) IBM 40 GB hard i kao većina istih počeo je ispočetka sa bad sektorom, a onda je krepao. Stvar je u reklamaciji, tj. da su mi servisu rekli da ostajem bez podataka (ukupno je bilo oko 20 GB zauzeće diska, doduše veći dio imam spremljeno (programi i podaci), ali i određena količina scanova s kojima sam se teško oprostio koje nisam uspio spasiti )... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ekspert iz sjene ...
|
Pa sad .... komponenta kao komponenta ... Ako je MSI VGA --- ista je u SVIM dućanima u EU i CRO. Dakle kvari se manje više isto. Tako da ne vidim neki poseban razlog za pametovanje oko ovoga. Ako sam kupio Epox MBO u Irskoj - to je isti Epox MBO i u CRO, daklem rasprave je u najmanju ruku bedasta. Sad konfe su drugo .... u njih ubace Matsonic, no name RAM, Manli VGA itd. .... ZATO ne valjaju. Tako da Elven, dok got znaš PROIZVOD, MARKU i MODEL nema problema. Što se tiće servisa ... pa kaj ako šatro pogledaju, to je zbog terminalno stupidnih mušterija koje moraju pametovati kak su oni genijalni kaj su kupili comp za 3.000 Kn i onda je on krepal. Pa kakti u servisu nekaj pogledaj - wright. U 100% slućajeva kod reklamacije sam dobio novu komponentu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
sto se tice komponenti...seagate disk,abit ploca i samsung monitor su svugdje isti... a sto se tice brandova to je druga prica...sto se tice toga da oni prodaju lose brandove to je istina...i ne govorim o racunalima nego o monitorima,usb diskovima i sl.. a brand kompove nisam vidio...proslo ljeto sam kod njih slozio makinu za 13.000kn + dodaci tako da je racun bio 20.000 kn...i komp u firmi nije uopce htio raditi..u sest mjeseci je radio 10 dana a bio 4 puta na servisu...a onda kad sam ja vec davnop otisao sam cuo da su im zamijenili pola dijelova u kompu i da sad navodno radi.. mrzim sve ducane zbog naljepnica...i to je jedini problem..a hgspot mi nije drag zbog nestrucnosti....samo zato... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Kaj opet...??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
2 različite vrste Kingmax memorije u vemila, akd sam pročačkao po netu ispalo je da je revizija 1.0 povučena iz prodaje zbog problema, a kod nas se uredno mogla nabaviti još dugo ECS K7S5A, više revizija ploče, kod nas se uglavnom mogla nabaviti verzija koja je imala problema ako staviš više stickova rama ...vjerojatno bi se našao još koji primjer, mislim da smo bili među svjetskim rekorderima i po broju neispravnih WD diskova po glavi stanovnika svojevremeno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Game is over
Datum registracije: Nov 2002
|
U 3 dana sam uspio promijeniti 2 maticne i 2 procesora.. Tek sad od 3 su obje komponente ispravne :=) Dobro istina je da sam i ja imo prstice u njihovoj smrti ali opet ![]() Pa kakve nam to srot komponente davaju kad ih nemres ni clockati ko covjek :=)
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Prošlo je 12 sati ankete pa malo analiziram rezultate. Za sada nema prijavljenih kompova u bedu. Mogućnosti su dvije: jedna je da tko ima krepan komp ne može na PCE forum, a druga je da baš ljudi ne kupuju složence tipa hidro-nitro. Gotova konfigracija se kupuje u malo većim samoposlugama koje isporučuju 15GH diskove, no name integrirane MBO sa 64 MB RAM, predinstalirane Windoze 98 (ne SE) origigi ili xp home na kineskom, ali zato se dobiješ poklon u obliku besplatnog pristupa internetu za mjesec dana, printer (čija boja košta 2,8 puta više od samog), zvčnike 120W .... znate i sami dane dušim više... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Ja si nešto opet mislim, znate, čovjek koji je ikada posjetio stranice PCE je valjda dovoljno pametan da upali komp, zna koristiti 2-3 programa i pismen je, dakle pročitao je šta se ovdje piše i zna da ako se pojavi plavi ekran malo prečesto tu onda ne pali: "to su Vam krivi Windowsi ..." već nekaj tu drugo smrdi ... Dakle sumnjam da ljudi koji ovamo zalaze se uopće mogu zabuniti i kupiti PC u dotičnom skladištu, osim ako to nisu učinili prije i naučili na teži način, pa nakon "obuke" završili na ovim stranicama i sada si čitaju ovo i misle da sam ranije nekog imao nešto pitati ![]()
![]() |
#16 |
Premium
|
Razlog ovog pokretanja je bila ta izjava 2 od 1000. Jer Frend je radi Americana na rate, s time da je American od firme (mislim da nitko u Zagrebu osim HG ne daje na rate na Bussiness American) morao kupiti dva kompa, jedan za Pulu i jedan za Rijeku i ta OBA su bila NEISPRAVNA i poslije su ga uvjeravali kako je to od "dronckanja" u Peugeotu 605 (koji mekan da čovjek dobije morsku bolest u njemu) i tamo su se natezali ali su mu isto to uredno rekramirali, nema šta ali benzin Zagreb - Pula - Rijeka - Zagreb tri puta, kašnjenje od par dana na isporuci ... pa možda su to bila baš ta 2 na 1000 ali nekako mislim da je to možda 200 na 1000 samo "patuljci koji pojma nemaju TM" još nisu skužili kako ih je netko "oženio" pa se nisu javili i prijavili, ljudi misle da je normalno da se nešto dimi iz kućišta i da nešto vrišti iznutra jer ipak to je "zvijer" od stroja koja može 10000 3DMarkova sa nepoznatom grafičkom .... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Premium
|
Pa ja ne razumijem šta se svi bunite na njih a i dalje tamo kupujete!! Pa bar u zagrebu ima pu qrac trgovina informatičke opreme. Ako vam se ne sviđa nemojte kupovati kod njih.
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja sam kupio HDD IBM nepsredno prije škandala i po većini mjerila (brand, testovi po zinima) bio sam siguran u svoju dobru odluku, ali qurac... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
kupio sam jednu neispravnu komponentu, bolje receno nekompatibilnu, koja mi je unistila 2 smart media kartice za upotrbu u olympus aparatu,, potvrdjeno iz tvornice, dali su mi i broj za povrat, nakon cega je HG spot odlucio vratit novce za reader, a za unistenu karticu nista (kazu nije kod njih kupljena:-)) Ljudi ne znaju sta prodaju, kod njih sam ostavio preko 10 ooo kuna, to me frajernnije pitao, NEMA SANSE DA KOD NJIH IZ PRINCIPA ISTA VISE KUPIM A DA IMA U VEMILU itd,bilo gdje. Takav odnos prema musteriji je zalostan
__________________ |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
Zato molim lijepo, komponenta xy s/n 5232 nije uvijek identicna komponenti xy s/n 6532 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
joj kak se hvale
copy/paste HGspot 129. u svijetu po broju prodanih računala Po svjetskom istraživanju tvrtke IDC, HGspot je 129. po veličini isporučitelj vlastitih konfiguracija u svijetu. U statistici je našlo mjesta prvih 20 kompanija iz svake zemlje. Prema istoj statistici, HGspot bi u Americi bio 15. na ljestvici prema broju prodanih računala.[3.7.2003]
![]() |
#22 | |
Premium
|
Re: joj kak se hvale
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
he bas me zanima sto bi rekli,kada bi procitali sto se sve pise o njima ![]()
![]() |
#24 | |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() Citiraj:
a mi svi bi dodali "za losim jos veca!!"-kaj ne?? ljudi..........pa najte nofce u vetar hitati!!!! bolje da ulozite u grega,marca,tora,devu,raka,mene.... ![]() mi barem priznamo reklamacije!! ![]() ![]() shvatite vec da ste potrosaci,imajte potrosacki mentalitet!! al za svoje nofce iscijedite i zadnju trunu usluznosti,znanja i dobre volje...il ih jednostavno popljlujte pred ostalim musterijama!!!!! to se tak dela i schlusss! ak i nis ne zbavite ,bar nebute imali cireka na zelucu jer vas je neki flajpan u bogznatepitam kojem pc-shopu iznerviral il ignoriral!! pustite grlo,izbacite im( protu)argumente zakaj ne valja to kaj reklamirate...al pred ljudima ,a ne sapcuci na vuheko serviseru koji vas btw ne jebe ni 0.002%!!!! dignite svoj glas,dobro hrvatski puche!!(m.gubec) i nemojte misliti da je uzalud!!! evo ja se javljam za glasnogovornika!!!! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma čim netko izađe iz garaže (šume, podruma, berlinga, makne se od štafelaja sve isti qurac ) g o t o v o je, prestaje svaka veza sa bazom i zavlada totalitarizam i megalomanija . ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
I LOVE IT.
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Ako tebe nisu uspjeli preveslat to neide njima u prilog već tebi, a ja sam htio reći da ako su već u roku par godina toliko napredovali da izađu iz izloga premalog za kiosk na ekskluzvinu lokaciju sa privatnim parkingom trebali bi i poboljšati svoju uslugu prema stalnim i novim mušterijama a ne sa zahtjevnog tržišta konfiguracija i komponenti prebaciti se na šrot i iskorištavati trenutnu pomamu za klima uređajima. Neka to ostave Pevcu. A isto tako markentiška prijevara kupaca 3Dmark rezultatima nije uspjela ni nVidiji pa neće ni njima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
![]() 1) ECS K7S5A jednom u mjesec dana izgubi postavke namještene u BIOS-u. Primjetio sam nakon par mjeseci. Nisam se žalio i to mi je već normalna stvar jer ionako malo malo prčkam po njemu. 2) HDD nakon 5 dana prdnuo na rosu. Zamjenio sam ga za Maxtor, a prilikom zamjene nisam bio jedini u redu. 3) Jedan slot 256 Mb memorije. Dva dana sam slagao kompjuter dok nisam skužio u čemu je stvar. Sve se ovo dogodilo u pet dana prilikom slaganja jednog kompjutora, a za matičnu sam skužio nakon par mjeseci. Bio sam lud i j... sam im sve po spisku. Za memoriju i HDD-ove su znali da su loše kvalitete. Iskreno mi recite što bi se trebalo dogoditi da kod njih nešto kupim? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: ![]() ![]()
![]() |
#30 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: Popis
Citiraj:
2)koji disk? 3)ako si kupio noname memoriju sto si htio...a ako si kupio infineon,samsung i sl onda to nema veze s hgspotom... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|