|
![]() |
#32 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Tesla je u citavu pricu ukljucen ni kriv ni duzan iz vrlo jednostavnog razloga - Amerikanci su pomocu dva magnetska polja ponistili (ili barem pokusali ponistiti) magnetsko polje broda, koje je bilo "zasluzno" za aktiviranje protivnickih torpeda. "Teleportacija" je tu zato sto je bilo nekoliko tih brodova u pogonu, sto u ratne, sto u civilne svrhe. A od svega je trebalo napraviti dobru pricu...
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
zakoni postoje da bi se krsili .. kakvi god oni bili ... .. sad nam se cini mnogo stvari nemogucim .. ali to je samo zato jer trenutno neznamo kak ih omoguciti .. ![]() .. s vremenom buju mnoge stvari postale moguce za koje danas ni u snu nebi mislili da su moguce ..
![]() |
![]() |
#34 | |||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
U svakom slučaju vrlo dobar topic ![]() Žalosno je da znam vrlo malo o Teslinom radu i životu. Međutim oduvijek sam uživao u slikama nekih njegovih eksperimenata. Tipa ovo: http://www.crystalinks.com/teslacoil3.gif U svakom slučaju poseban lik koji nikada nije uživao svjetsku slavu. Radoholičar koji je prema nekim naznakama bio polu lud - međutim to govore i za Einsteina. Osobno mislim da takvi ljudi funkcioniraju na daleko kaotičniji naćin od prosjećnog čovijeka - što je ćini se cijena genijalnosti ... Šteta kaj, kao i većina inovatora / genijalaca / istraživaća - nije kapitalizirao svoje znanje. Doduše, koliko malo znam o njemu, to mu nije bilo niti važno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
njegov doprinos danšnjem modernom svijetu je nemjerljiv, no isto tako kao i puno znanstvenioka veličina njegovog rada u početku je bila neshvaćena. Isto tako mi s ejoš uvijek mučimo s Teslom i s njegovim porijeklom, nažalost..
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Odličan thread Tesla je genije, i po meni najveći znastvenik na svijetu, od njega potječe sve što se pokreće na struju ili ima veze sa strujom. Kad sam bio sa školom u Tehnološkom muzeju u Zagrebu i kad sam ušao u onaj njegov kabinet ja sam ostao bez daha, ne mogu vjerovat da je netko takvo moga izmislit, a još prije koliko godina. A što se tiče njegove kuće, sadašnjeg muzeja da netko drugi ne sponzorira izgradnju ovi naši se nebi ni sjetili, isto nikad nebi spomenuli Teslu da nisu vidili od drugih zemalja pa sada i našim palo na pamet To da je FBI krio njegove izume i da ih krije to je 99% istina |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Dobro, Isus, ne sjećam se točno, čitala sam davno negdje u novinama letimično. Slažem se, jako lijepa tema u Svaštari ![]() Pogledala sam onaj film o Tesli neki dan, baš sam se zaintrigirala njegovim radom! Sramota kaj toliko učimo o Edisonu, Einsteinu i Bohru, a na faksu su smo Teslu samo JEDNOM spomenuli u natuknici... Za more ću si posuditi neku knjigu o njemu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
Kasnije sam i na netu nasao da su te njegove opsesije bile OCD (obsessive -compulsive disorder)
The complexity for minimum component costs has increased at a rate of roughly a factor of two per year ... Certainly over the short term this rate can be expected to continue, if not to increase. Over the longer term, the rate of increase is a bit more uncertain, although there is no reason to believe it will not remain nearly constant for at least 10 years. That means by 1975, the number of components per integrated circuit for minimum cost will be 65,000. I believe that such a large circuit can be built on a single wafer. - Gordon Moore |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
sve velike umove su proglašavali da imaju nekakve duševne poremećaje i slične stvari, jer su se zalagali za nešto što je ostatku bilo potpuno nepoznato i po njihovom mišljenju glupo. da bi se na kraju pokazalo da je sve to bilo daleko od gluposti. moram otići u tehnički muzej,nisam nikad bio, da vidim što ima unutra o Tesli. dobro je ladybug napisala, a i sam se slažem, žalosno je da se sad tek poradilo na davanje priznanja Tesli, i to tek kad su došli strani investitori (pravoslavna crkva, srpska vlada, amerika, a nešto i naši) nebitno je čijeg je porijekla, čovjek je rođen u Hrvatskoj, praktički odrastao u americi. da je ostao u hrvatskoj, nikad ne bi uspio napraviti što je napravio u americi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Kažu da je između genija i luđaka tanka granica A kaj se tiče Tehničkog muzeja bio sam tam jedno 6-7 puta i uvijek me oduševi bio sam i u onom faradejevom kavezu u Teslinoj prostorij baš je kewl ![]()
![]() |
#46 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() Hehehe... BTW: Uvijek sam htio otici u tehnicki muzej u Zg-u posto kod nas nema tako nesto, ali dva puta sam imao priliku i oba puta mi se nesto isprijecilo... sljedecu priliku ne propustam! : hitthewa ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Lika u mom srcu
|
otvoren je centar, i odem ja u nedjelju popodne oko 6 da prošetam i vidim kako to izgelda završeno... kad tamo barikade na ulazu.. neke palete, letve, 2 ata se prepriječila... na taj način daju do znanja da je ZATVORENO za posjete. idem ja do nekog nadrkanog zaštitara, reko: jel možemo ja i cura prošetati malo? on: nemože, zatvoreno je! ja: pa kako zatvoreno, vikend je.... on: radno vrijeme je od 10 do 4 !! ja: ??? kakvo je to radno vrijeme.. i tako ide priča da bi se došlo do zaključka da se po noći uopće ne može vidjeti centar, i sve silno osvjetljenje koje je tamo postavljeno (koje sam ja ipak vidio večer prije jer smo kasno došli s puta pa smo se provezli s autom... ) za sada, katastrofa organizacija, nemaju obučene ljude koji će tamo raditi, nemaju ni plan ni program.. nemaju vodiča... i da, ulaznica je 5 0 KUNA! ja skoro pao na guzicu... sa ulaznicom ne dobiješ - ništa. pravo da prošetaš po parku... kako mrzim našu upravu u i narod, kad ne znaju iskoristiti ovako nešto, napraviti kvalitetnu promociju, ... ma plač.... stavim sutra slike, kad ih malo smanjim, jer sam preko ljeta na modemu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Da se nadovežem na izvrsnu temu od Gabrea. Jedan dio njegovih pokusa je nepoznanica, a nakon njegove smrti nastavilo se je sa pokusima u velikoj tajnosti u SAD-u i Rusiji. Evo dio tekstova, kolliko ima istine u tome neznam, ali gdje ima dima ima i vatre: To se odnosilo prvenstveno na Tesline izume kao što su "telesila" ili ono što se zove "Teslin štit", svojevrsna antibalistička obrana od projektila, koja može uništiti elektroniku neprijateljskih projektila i satelita. Temelji se na plazmatskom paketu čestica visoke energije s kojima je Tesla eksperimentirao u Coloradu Springsu. Takva istraživanja danas provodi američko Ministarstvo obrane na Aljasci, u sklopu programa HAARP pokrenutog 1993. Istraživačka ekipa u eksperimentalnom programu okuplja institute sveučilišta, kao što su Aljaska, Massachusetts, Stanford, Cornell, UCLA i MIT kako bi izučavali rezonantna svojstva Zemlje i njezine atmosfere. Na vrhuncu hladnog rata Tesline ideje su se u tajnosti provlačile preko kontinenata i oceana. Amerika i Sovjetski Savez natjecali su se u provedbi Teslinih zamisli i njihove uporabe u ratu. Američki proučavatelji Tesle tvrdili su da su imali poteškoća s dobivanjem dokumenata poslanih nakon njegove smrti u Beograd, tada s druge strane željezne zavjese, te da su sovjetski proučavatelji imali prednost u njihovoj uporabi. Rusi su bili osobito zainteresirani za Teslin sustav nadzora vremenskih prilika stimuliranjem zračnih valova. Danas samo Rusija uistinu provodi takve projekte. Nakon što je hladni rat završio, iznenada se pojavila nova prijetnja. Godine 1995. tokijska je podzemna željeznica napadnuta plinom sarinom, a taj je događaj šokirao svijet, jer je srušio tabu o terorističkim napadima plinom koji masovno utječe na živčani sustav. Skupina koja je izazvala napad dio je kulta propasti svijeta zvana Aum Shinrikyo. Priča se da je prije tog događaja skupina Aum provela niz pokusa u zapadnoj Australiji. Pokusi su uključivali izazivanje potresa uporabom Teslinog štita. Godine 1896. Tesla je slučajno izazvao potres u New Yorku upotri***************ivši mali vibrirajući mehanički oscilator u svom laboratoriju li ulici Houston. Kada je oscilator dobio povratni signal longitudinainog seizmičkog ili zvučnog vala energije, to je dodalo novi impuls u povratku i nakon nekoliko minuta taj je val narastao do tog stupnja da je harmonična oscilatorska snaga izazvala lokalni potres. Tesla je gradom nosio džepni oscilator i iskušavao ga na brojnim gradilištima tresući čitave zgrade. Nakon toga razvio je teoriju po kojoj bi istim načinom mogao raspoloviti Zemljinu kuglu. Uspostavio je cijelu granu proučavanja nazvanu "telegeodinamika", a jedno od njegovih najvrjednijih dostignuća bio je izum zemljinih statičkih valova. To znači da je za Teslu Zemlja mogla biti korištena kao prijenosnik "odgovoran za električne vibracije definiranog tona baš kao i ugađanje ljudi prema određenim valovima zvuka." Otkriće se moglo iskoristiti za sprječavanje potresa, ali, kako je Aum dokazao, kriminalci su ga mogli upotri***************iti i kao katastrofično oružje. 1935 11 srpnja New York American donosi clanak ‘Teslini kontorolirani zemljotresi’, u kojem spominju Tesline “eksperimente u prenosenju mehanickih vibracija kroz zemlju – ili kako ih on zove ‘umijece telegeodinamike’ – koje znanstvenici nazivaju kontroliranim zemljotresima.” Clanak navodi Tesline rijeci: Ritmicke vibracije prolaze kroz zemlju prakticki bez gubitka energije. Postaje moguce izvesti mehanicke efekte na velikim udaljenostima i proizvesti razne neobicne efekte. Ovaj izum mogao bi biti upotrebljen u ratu s katastrofalnim posljedicama... 1943 "otprilike kolicinski ekvivalent punog kamiona" Teslinih spisa je zapljenen od strane FBI nakon Tesline smrti, sa cetiri lokacije. 1976 u katastrofalnom potresu u Kini pogiba 650 000 ljudi. New York Times opisuje cudne svjetlosne efekte (elektromagntskog porijekla?) koji su pratili potres: Just before the first tremor at 3:42 am, the sky lit up like daylight. The multi-hued lights, mainly white and red, were seen up to 200 miles away. Leaves on many trees were burned to a crisp and growing vegetables were scorched on one side, as if by a fireball. 1997 usprkos stalnom sluzbenom nijekanju postojanja oruzja za izazivanje potresa, 28 travnja 1997, tadasnji americki ministar obrane William Cohen priznaje postojanje elektromagnetickih earthquake weapons, pripisujuci ih "nekim zemljama": "...some countries have been trying to construct something like an Ebola Virus, and that would be a very dangerous phenomenon, to say the least. Alvin Toeffler has written about this in terms of some scientists in their laboratories trying to devise certain types of pathogens that would be ethnic specific so that they could just eliminate certain ethnic groups and races; and others are designing some sort of engineering, some sort of insects that can destroy specific crops. Others are engaging even in an eco- type of terrorism whereby they can alter the climate, set off earthquakes, volcanoes remotely through the use of electromagnetic waves." ("Neke zemlje [...ovoono...]. Neki drugi se bave nekom vrstom eko-terorizma, pri cemu mogu mjenjati klimu, izazivati potrese i vulkanske erupcije na daljinu pomocu elektromagnetskih valova") Naglasak moj. Navod mozete provjeriti na sluzbenom .mil sajtu americkog minstarstva obrane, na gornji link. 1999 "godina potresa", 20 000 mrtvih u 9 potresa sirom svijeta, najvise u sredinom kolovoza u Turskoj. Iz Turske takodjer dolaze izvjestaji o neobicnim svjetlosnim efektima na nebu, o sprzenoj ribi i ribarskim mrezama, i sl. 2003 na Bozic, 26 prosinca, potres u Iranu ubija 46 000 ljudi. 2004 na Bozic, 26 prosinca, potres u Indijskom Oceanu izaziva tsunami koji odnosi vise od 283 000 ljudskih zivota, najvecim dijelom u Indoneziji. Americka baza Diego Garcia, juzno od Indije, s prosjecnom nadmorskom visinom od 1 metra, prolazi 'bez stete'. 7 dana prije katastrofe, US, Velika Britanija i Australija upozoravaju svoje gradjane da ne putuju u Indoneziju za Bozic.
![]() |
#51 |
Treba kaj skurit??
|
Bio je genij i mogu rec da sam ponosan kaj sam iso u skolu koja nosi njegovo ime (makar od te skole nikakve koristi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|