|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Konfiguracija sa periferijom do 4k kuna
Malo sam na mukama sto se tice ovoga, pa da pokupim mozda koji dobar savjet. Na raspolaganju mi je 4k kuna za konfiguraciju koja bi trebala vrtjeti nove naslove, _obavezno_ novi Civilization, a ono sto treba znaci je kuciste + tipkovnica i mouse bez monitora i zvucnika. Mora biti s939, a shopovi koji dolaze u obzir su: Ve-Mil, Ventex i HgSpot. Sve mora biti iz istoga ducana. Koju graficku karticu uzeti, a da bude zadovoljan. Konfiguracija nije za mene. edit: uradih malo veci edit, jer sam sada dobio neke nove informacije. Isprike onima koji su vec procitali. Molim moderatora da napravi edit naslova u 4k kuna.
___________ Just atha x Zadnje izmijenjeno od: atha. 28.07.2006. u 12:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Bilo mi dosadno pa... Konfiguracija iz Ve-mila. Moguće su neke varijacije tipa TT Mambo za kućište ili neku drugu DVD pržilicu. Šta misliš? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
Memorija ST 1Gb, i to bi bilo to. Yes, zadovoljan sam. Ima li netko ili ti mozda kojih drugih prijedloga za grafu ili bi ovo bilo najbolje sto se nudi za ove novce?
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Mislis da je lako promjeniti naslov topica...morao sam koristiti back i dva puta kliknuti na naslov... neponovilo se... ![]() Sto se tice Civ4 on se nakon zadnjeg patcha uredno vrti na 6600GT pa mozes i ustedit na grafickoj (dodi kod mene pogledat kako radi na kojoj konfiguraciji-znas da ja to igram)... Dakle zelis li ustedjeti uzmi: -6600GT -X800GTO -X1600pro Zeli li beskompromisno rjesenje: -X1800GTO -X850XT -7600GT a izmedu njih moze i 7600gs ili X1600XT. Sto god izabrao nece pogrijesiti... S obzirom da on (ako je ta konfiguracija za onog za koga mislim da je) neigra pucacine i nista zahtjevno mozda da mu uzmes jeftiniju graficku i dual core AMD-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Baš sam pokušavao nešto složiti u HgSpotu - koma. Ova dvojezgrena Ve-mil konfa zgleda solidno, eventualno možeš staviti Gigabyte/Leadtek 7300GT (brža od 6600GT), a nešto je i jeftinija od X1600Pro. Jedini upitnik mi je ploča jer nemam pojma o s775 pločama. A AMD dvojezgrena varijanta će se teško uklopiti u zadane uvjete - Hgspot, Ve-mil, Ventex, samo jedna trgovina, cijena... EDIT: Da nema tih uvjeta (shoppovi) onda bi to ovako nekako izgledalo - 3997kn. Zadnje izmijenjeno od: Overvide. 29.07.2006. u 13:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
imam ja tu plocu...sve 5 konfa iz ve mila |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Moderator
|
Sto kazete na ovaj izbor? Kako je Links dosao u Rijeku, sve sam slozio tamo sto je i jeftinije i bolje rjesenje od Ve-Mila ili nedajboze HGSpota. Ima li tko kakvih ideja za izmjenu ili?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
neka jeftinija asusica na 945 ili asrockica i D805. Ak bas vec mora,cemu 3500+ kupis 3200,3000 mala je razlika, mozda ga OCas, a usparas lovu za namajanje (ne kazem da ovo nije dobro) Uostalom Kingmax 667,dodje isto koai PQI,ako ne i jeftinije ovo je samo preporuka |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Tocno je 120kn razlike izmedju procesora 3000+ (1800MHz) i 3500+ (2200MHz), pa si rekoh zasto ne.... Decku ce racunalo doslovno sluziti samo za igranje Civilizationa, a citao sam ne tako davno usporedbe izmedju Athlona 939 3000+, P4 630 i D805 gdje je u igrama bio bolji AMD, a kod aplikacija D805. P4 630 je ispao zlatna sredina, ali ne i po cijeni. Ako mislite da se taj luf od 120 + 50kn do 4k moze iskorstiti za kakvu jacu graficku (od ATI ne, jer je slijedeca X1800GTO od 1550kn), radije bih to uzeo, ali kod nVidie ne vidim neko bolje rjesenje od X1600XT u tom cjenovnom rangu.
![]() |
#13 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
kada sam kupovao nisam isao za tim da to nije nForce4 nego malo stariji nForce 410. Ploca mi je bila OK integrirana grafika je za svaku pohvalu ali sto se tice stabilnosti nisam bash prezadovoljan, i chipset ima puno musica koje nisu riješene vjerovatno zbog izlaska nForce4. Nadalje bios je totalno drugaciji od nForce4 bios-a, a o OC sposobnostima da i ne govorim. Za neku uredsku konfu chipset je odlican ali za neki zahtjevniji rad i igre uzmi bilo sta drugo i bit ce bolje. Usput zbog onih musica sam dva puta dobio novu plocu ali je svaki put bilo isto, nije nista strasno ali zna izivcirati. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|