|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Sigurnosni paketi ili Security Suite
Trenutno koristim ZoneAlarm Security Suite (ver. 6.1.744.001 jer sve novije verzije nešto štekaju). Razmišljam da prijeđam na nešto drugo jer ovaj jede dosta resursa i usporava komp. Da li staviti neki drugi Security Suite tipa McAfee ili Kaspersky ili ići na kombinaciju NOD32 + neki firewall. Računalo nije u mreži. Molim preporuke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja sam prije par dana stavi ZoneAlarm S.S. 6.5... i nemam nikakvih problema! Probao sam svašta i nemogu reći da mi dotični usporava komp više nego drugi slični paketi.... Moram napomenuti da mi nisu sve opcije uključene (npr. eMail scaner...), a što se tiće same sigurnosti, mora proći barem 6 mj. korištenja da mogu ocijeniti kako se ponaša! Iz iskustva sa Security Suite-vima mogu samo reći da su odlična riješenja, ali treba pripaziti kod konfiguracije, jer uvelike utječe na brzinu računala i samu razinu zaštite (nemora sve biti uključeno i na High postavkama da bi imali dobru zaštitu)! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Po meni su ti paketi kao i svaka all-in-one rješenja sranje. NOD32 + Sygate Personal Firewall Pro koristim već dobre dvije godine i nisam imao nikakvih problema do sada, da kucnem u drvo. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja nisam rekao da su S.S. paketi jednako brzi kao kombinacije raznih zaštita (NOD32 + Sygate Personal Firewall Pro), ali mi je jednostavnije instalirati sve u jednom paketu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Contra bonos mores
|
Osobno, nikad nisam bio poklonik all-in-one+i-ono-sto-mi-i-nije-bas-potrebno opciji. NOD32 & Zone alarm, imho moja preporuka, nije dobro se aspekte prepustiti jednoj firmi. Uostalom Domy je vec sve to napisao, samo podržavam.
![]() |
#6 |
Premium
|
OK, staviti ću onda NOD32 i koji firewall preporučate, Sygate, Kerio ili ZoneAlarm? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Isprobaj, neće ti svaki radit jednako dobro na svakoj konfi. Na mojoj recimo ne radi ZoneAlarm i Kerio dok Sygate radi bez greške. Na drugoj ne radi Sygate, radi Zone i tak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
OK. Se može kako u NOD-u isključiti da u mail ne stavlja "This message was checked by NOD32 antivirus system"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Probaj u NOD32 Control Centeru -> Threat Protection Modules -> EMON -> Notifications -> u oba padajuća izbornika stavit na Never. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Probao sam, ne radi. Evo našao sam: IMON> Setup> Checked Email notifications ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|